بهروز نجاتی گفت : قسمت اعظم آلودگی ها در مسجدسلیمان مربوط به نفت نیست بلکه مربوط به فاضلابی است که در دره ها روان می باشد همچنین بخش دیگری از این آلودگی ها مربوط به سیستم قدیمی گاز ترشی است که در سطح شهر رهاست.
به گزارش آسماری نیوز رییس اداره محیط زیست مسجدسلیمان در نشستی با اصحاب رسانه به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
بهروز نجاتی در ابتدا ضمن خیر مقدم به اصحاب رسانه شهرستان اظهار داشت:محیط زیست وظایف مشخصی از جمله نظارت بر واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی را بر عهده دارد .
وی ادامه داد: در سال گذشته ۲۹۱ مکاتبه در ارتباط با مسائل محیط زیستی ،۲۲ شکوائیه از ادارات و ارگان های مختلف مثل کارخانه سیمان کارون، مجتمع دامپروری تلبزان، سایت دفع زباله لالی، شهرداری و …. داشتیم.
وی ادامه داد: در ارتباط با مدیریت پسماند سه کارگروه برگزار کردیم و اتفاق خوبی که در ارتباط با مدیریت پسماند افتاده این است که ما دومین شهرستانی هستیم که توانستیم مدیریت پسماندهای بیمارستان ها و مطب ها را کنترل کنیم، و در بحث آموزش مدیریت پسماند بسیار موفق عمل کرده ایم.
رئیس اداره محیط زیست مسجدسلیمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اتفاق خوب دیگری که افتاده است بحث محیط یاران می باشد که با استفاده از منابع شهرستان مثل اداره آموزش و پرورش و شرکت بهره برداری نفت و گاز حدود ۵ هزار دانش آموز را آموزش داده ایم.
وی گفت: طرح محیط یار یک طرح ملی ست و گروه هدف مان دانش آموزان مقطع ابتدایی می باشد.
نجاتی در ارتباط با آلودگی های کارخانه سیمان نیز گفت: ساماندهی مدیریت پسماند کارخانه سیمان یکی از دغدغه های اصلی ماست در بحث کارخانه سیمان چه به لحاظ وجدانی و چه قانونی هر اقامی که می بایست انجام دادیم به طور مثال هر سه ماه یک بار برنامه پایش داشته ایم و کارخانه سیمان را موظف کردیم پایش آنلاین را راه اندازی کند.
نجاتی ادامه داد: آلودگی کارخانه سیمان با اقدامات پیشگیرانه محیط زیست بیش از دو سوم کاهش داشته است اما متاسفانه تغییرات مکرر مدیریتی در این کارخانه به ما اجازه نمی دهد برنامه های مان را آن گونه که می خواهیم پیاده کنیم .
وی همچنین در ارتباط با آلودگی های نفت گفت: محیط زیست نسبت به آلودگی های نفت بی تفاوت نبوده است به طور مثال طرح سنجش آلودگی هوای مسجدسلیمان را در ۱۹۳ نقطه از شهر انجام داده است و باید بگویم قطعاً آلودگی های مربوط به نفت در مقایسه با چهار سال گذشته کم تر شده است.
نجاتی ادامه داد: محیط زیست اصرار جدی دارد واحد نمره ۹ به دلیل آلودگی ها از مدار خارج شود اما در اینجا لازم است بگویم قسمت اعظم آلودگی ها در مسجدسلیمان مربوط به نفت نیست بلکه مربوط به فاضلابی ست که در دره ها روان می باشد همچنین بخش دیگری از این آلودگی ها مربوط به سیستم قدیمی گاز ترشی است که در سطح شهر رهاست.
وی در بحث گروههای مردم نهاد اظهار داشت: همان گونه که مطلع هستید گروههای مردم نهاد نباید به دولت وابستگی داشته باشند. اداره محیط زیست مسجدسلیمان بنا بر وظیفه ای که داشت ضرورت بودن چنین گروههایی را احساس و از این گروهها حمایت کرد که انصافاً کمک های خوبی به ما کرده اند اگر چه اختلافاتی نیز وجود دارد مثلاً ما معتقدیم به دلیل معضلات بسیار محیط زیستی در مسجدسلیمان اولویت کاری دوستان باید مسجدسلیمان باشد.
رییس اداره محیط زیست مسجدسلیمان در ارتیاط با آتش سوزی جنگل های بلوط نیز گفت: متولی جنگل ها سازمان جنگل ها و مراتع آبخیزداری است البته ما هم بی تفاوت نبوده و نیستیم .
وی همچنین در ارتباط با طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس گفت: اعتبارات این طرح از طریق سازمان ملل تأمین می شود که خوشبختانه با تلاش هایی که انجام دادیم توانستیم مشمول این طرح قرار بگیریم. نجاتی در پایان سخنان خود پیشنهاد تشکیل گروه محیط زیستی خبرنگاران را داد که با استقبال اصحاب رسانه مواجه شد.
منبع :باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان