پنج سال پیش با سرمایه 600 میلیونی کارگاه تولید کود ورمی کمپوست را با همکاری یکی از دوستان ایجاد کردیم و توانستیم برای آغاز 12 نفر را به صورت مستقیم مشغول به کار کنیم. اما کم کم روش ما کم شد و اکنون فقط 4 نفر در این کارگاه مشغول به کار هستند.
به گزارش آسماری نیوز اقتصاد مقاومتی مفهومی است که درپی مقاوم سازی، بحران زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می شود، که قطعا باور ومشارکت همگانی واعمال مدیریت های عقلایی ومدبرانه، پیش شرط و الزام چنین موضوعی است. اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی ها و تاکید روی مزیت های تولید داخل و تلاش برای خود اتکایی است.
عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان ابتدای سال ۹۳ بخشنامه خرید از داخل استان را بهمنظور حمایت از تولیدکنندگان کالا و خدمات داخل استان خوزستان و جبران نقدینگی آنها به دستگاههای دولتی ابلاغ کرد تا نسخهای بومی برای حل مشکلات اقتصادی پیچیده این سرزمین باشد.
اما علیرغم همه این موضوعات برخی از این شرکتها از تولیدکنندگان داخل استان خرید نمیکنند و این مشکلاتی برای کارآفرینان ایجاد کرده است. عنایت الله بارانیشیخ رباط یکی از تولید کنندگان کود ورمی کمپوست است که فعالیت خود را از سال 89 در این حوزه آغاز کرده است.
وی در این باره میگوید: 5 سال پیش با سرمایه 600 میلیونی کارگاه تولید کود ورمی کمپوست را با همکاری یکی از دوستان ایجاد کردیم و توانستیم برای آغاز 12 نفر را به صورت مستقیم مشغول به کار کنیم. اما کم کم روش ما کم شد و اکنون فقط 4 نفر در این کارگاه مشغول به کار هستند.
«بارانی شیخرباط» عنوان میکند: شرکت نفت مسجدسلیمان و شهرداری این شهرستان که نیاز به کود ورمی کمپوست دارند از ما خرید نمیکنند و نیاز خود را از شیراز و رامهرمز تأمین میکنند.
« کیفیت کود تولید شده در مسجدسلیمان چگونه است»، پرسشی است که این تولید کننده خوزستانی در پاسخ به آن عنوان میکند: آب مسجدسلیمان بنا بر آزمایشهای صورت گرفته بر روی آن بعد از آب تهران دومین آب با کیفیت کشور است و به همین دلیل کودهای تولید شده در این شهرستان از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی میافزاید: کیفیت کود تولید شده در کارگاه مسجدسلیمان را در آزمایشگاه سنجیدهایم که نتیجه آزمایشات نشان میدهد کیفیت این کود از مقدار نرمال آن بالا تر است.
«بارانی شیخرباط» که با دلسردی صحبت میکند، میگوید: در چند سال گذشته 20 تولید کننده کود ورمی کمپوست در مسجدسلیمان فعالیت میکردند که حالا کارگاههای خود را تعطیل کردند و اگر این روند ادامه داشته باشد ما هم تا 6 ماه دیگر این کارگاه را تعطیل میکنیم.
وی بیان میکند: چندی پیش ما با شرکت نفت مسجدسلیمان صحبتهایی را انجام دادیم و آنها قول مساد دادند اما بعد از مدتی با خبر شدیم که کود مورد نیاز خودشان را از شیراز تهیه کردند و در جوابمان میگویند که ما از جاهای خاص تهیه میکنیم. آنها کود خودشان را از شیراز با قیمت 1400 تومان تهیه کردند در صورتی که ما کود خودمان را قیمت 400 تومان میفروشیم.
این تولید کننده خوزستانی درباره علت ارزان فروختن کود خود میگوید: دسترسی ما به آب و داشتن موسسات دامپروری سبب شده که قیمت تمام شدهمان کمتر از دیگر نقاط باشد؛ البته کود ورمی کمپوست در کشور بین قیمت 350 تومان تا 1500 تومان به روش میرسد.
«بارانی شیخرباط» ظرفیت کارگاه خود را تولید سالانه 2 هزار تن میداند و معتقد است: بیش از 2 هزار تن هم میتوان در سال تولید کرد ولی ما در سال 94 فقط توانستهایم 200 تن بفروشیم و هنوز نتوانستهایم مطالبات خود را از شهرداری اهواز و آبادان وصول کنیم.
وی تصریح میکند: در دو سال گذشته دولت هیچ حمایتی از تولید نکرده است. ما به دنبال کمک دولت و یا نهادهای دیگر نیستیم بلکه باید صنایع و ادارات موجود ملزم شوند که از تولیدات شهر خودشان خرید کنند.
این تولید کننده خوزستانی میافزاید: ما از استان اصفهان خریدارانی داریم که به کیفیت کود پی بردهاند و از مسجدسلیمان نیاز خود را تأمین میکنند اما در داخل استان توجهی به این موضوع نمیشود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا محصولات خود را در بازارهای خارجی نمیفروشد، عنوان می کند: نمیتوان هم در کارگاه تولید کرد، هم در بازار داخلی محصولات خود را توزیع کرد و به دنبال مشتری خارجی بگردیم بلکه باید کسی پیدا شود و این محصولات را در بازارهای خارجی بفروشد.
«بارانی شیخرباط» صحبتهایش را اینگونه به پایان میبرد: زد و بندها در بازار مانع از تقویت تولید کنندگان شده و اگر صنایع و ادارات 50 درصد نیاز خودشان را از کارگاههای داخل شهرستان تأمین کنند ما به مشکل بر نمیخوردیم چرا که شرکت نفت ماهانه بیش از 20 تن و شهرداری بیش از این مقدار نیاز دارند و در صورتی که کود مورنیازشان را از داخل تأمین کنند، بسیاری از مشکلات ما برطرف میشود.
رهیاب