حدود یک ماه از اخراج 39 نفر کارگر در کارخانه سیمان کارون می گذرد و این کارگران که اکثر آنها با سابقه کاری چندین ساله هستند همچنان بلاتکلیف و بیکار مانده اند.
به گزارش آسماری نیوز حدود یک ماه از اخراج 39 نفر کارگر در کارخانه سیمان کارون می گذرد و این کارگران که اکثر آنها با سابقه کاری چندین ساله هستند همچنان بلاتکلیف و بیکار مانده اند.
کارخانه سیمان کارون شهر گلگیر سال گذشته همزمان با آغاز هفته دولت اقدام به اخراج 65نفر از کارگران شاغل در این کارخانه نمود وامسال هم در اقدامی مشابه و همزمان با آغاز هفته دولت 39نفر کارگر را به دلایل نا معلومی از کار اخراج کرد .
سال گذشته با پیگیری های مسئولین شهرستان و استان تعدادی از 65نفر کارگر اخراج شده به کار خود بازگشتند اما اکنون در حالی که حدود یک ماه از اخراج دوباره 39 کارگر می گذرد این کارگران همچنان بلاتکلیف مانده اند.
برای اطلاع از آخرین وضعیت این کارگران اخراج شده گفتگوی خبرنگار ما را با تعدادی از این کارگران می خوانید که بنا به خواسته خودشان نام آنها در این گزارش ذکر نمی شود .
-یکی از این کارگران به خبرنگار ما می گوید : بعد از اخراجمان با مراجعه به فرمانداری مسجدسلیمان و پیگیری از طریق دفتر نماینده شهرستان ,شورای شهر و بخشداری گلگیر ما را به اداره کار معرفی کردند و یک به یک شکایت مان را به اداره کار ارجاع دادیم .
این کارگر اخراج شده که حدود 18سال سابقه کار در کارخانه سیمان کارون دارد گفت : خودمان هم نمی دانیم به چه دلیلی ما را اخراج کرده اند .سال گذشته هم مثل امسال و همزمان با هفته دولت اخراجمان کردند. ما هیچ تخلف یا سهل انگاری در کارمان نداشتیم , من 4 فرزند دانشجو و دانش آموز دارم و کارخانه حقوقمان را هر چند ماه یکبار پرداخت می کرد ,در حال حاضر هم که از کارخانه اخراجمان کردند 3 ماه حقوقمان را پرداخت نکردند و در زندگی مان دچار مشکل شده ایم .
وی با ناراحتی ادامه می دهد : اگر کارخانه ورشکست شده که باید تعطیلش کنند . آیا پرداخت حقوق ما که هر چند ماه یکبار است بار سنگینی بود که اخراجمان کردند ؟ سختی کار در کارخانه را ما می کشیم اما برخی پیمانکاران حق و حقوق ما کارگران را نمی دهند و یک شبه ثروتمند می شوند .
وی با انتقاد از مدیریت کارخانه می افزاید : اگر کارخانه فروش ندارد پس باید تعطیل شود اما این سیاست مدیران کارخانه است .با این مشکلات زیست محیطی که برای منطقه ایجاد کرده اند این کارخانه فقط برای مردم منطقه ضرر و زیان دارد و هیچ سودی برایمان ندارد .
- یکی دیگر از کارگران اخراج شده که سابقه دو سال کار در سیمان کارون را دارد به خبرنگار ما گفت : در این یک ماه گذشته هیچ جوابی به ما داده نشده و همچنان بلاتکلیف هستیم . افرادی در بین ما هستند که 10سال و 15سال و بیشتر سابقه کار در کارخانه دارند و اکثرا هم مدرک فنی حرفه ای و مدارک دانشگاهی دارند .
وی گفت : ما هیچ تخلفی نکردیم و نمی دانیم چرا اخراجمان کردند . کارخانه اگر سود دهی نداشت که تعطیلش می کردند . ما را به عنوان کارگر ساده در کارخانه مشغول به کار کردند اما علیرغم داشتن مدرک تخصصی و کارهای تخصصی که انجام می دادیم حقوق کارگر ساده را به ما می دهند . بعد از اخراجمان هم حق و حقوقمان را ندادند و 3 ماه حقوقمان پرداخت نشده است . مدیریت کارخانه هم گوشش به این حرفها بدهکار نیست و اداره کار مسجدسلیمان هم نمی تواند برایمان کاری بکند .
- کارگر اخراج شده دیگری که از وضعیت بوجود آمده بسیار ناراحت است می گوید : قول داده بودند که با شروع دوباره فعالیت کارخانه ما هم به کار برگردیم اما تا این لحظه خبری نشده است .
وی گفت : ما با حقوق روزی 20 هزار تومان که همیشه هم با چند ماه تاخیر پرداخت می شد کار می کردیم اما الان افرادی را به جای ما آورده اند که با روزی 70 هزار تومان قرار داد بسته اند که البته این 70 هزار تومان هم به این کارگران داده نمی شود و افراد دیگری در این حقوق ها سهم دارند .
این کارگر که یک ماه است بیکار شده با چهره ای غمگین ادامه می دهد : من زن و بچه دارم و از پس خرج خانواده ام بر نمی آیم . 3ماه حقوقمان را پرداخت نکردند و زندگیم با مشکل جدی مواجه شده است . جایی که ما کار می کردیم مشکلات جدی و خطرات جبران ناپذیری را برای سلامتی مان ایجاد می کرد اما به خاطر خانواده هایمان ماندیم و کار کردیم . سال گذشته هم مثل امسال در هفته دولت ما را اخراج کردند و به نظر من مدیران کارخانه سیاسی کاری می کنند.
وی ادامه داد : تولید کارخانه متوقف نشده و هم اکنون روزانه بیش از 70 کامیون و خودروی سنگین بار سیمان از کارخانه خارج می شود.
وی گفت : این شرکت از داخل و در مدیریت دچار مشکل است . ما را بی هیچ دلیلی اخراجمان کردند و الان هم امیدی به بازگشت به کارمان نداریم .
به گزارش آسماری نیوز ورود صنعت به هر منطقه نوید توسعه اقتصادی و اشتغال را به مردم منطقه می دهدو بهبود شرایط معیشتی مردم آن منطقه را در پی دارد اما صنعت سیمان در گلگیر به معضلی مبدل شده است که نه تنها اشتغال ایجاد نکرده بلکه با تاثیر بر منابع آبی منطقه و ایجاد آلودگی امکان اشتغال مردم در بخش کشاورزی را نیز کم کرده است. درکارخانه سیمان 11 حلقه چاه آب وجود دارد که 5 تا 6 حلقه از آنان فعال هستند و حتی در این بحران آب 2 تا 3 حلقه چاه به صورت دائمی آب را به استخرها پمپاژ می کنند و به علت سرریز استخر آب بدون دلیل هدر می رود. از بهره صنعت تنها آلودگی و خاکی که بر سر مردم فرو می ریزد نصیب آنها شده است.