از جمله ظرفیت ها و پتانسیل هایی که می توان از آن برای ایجاد یک اشتغال پایدار در شهرهایی همچون مسجدسلیمان ,لالی و اندیکا نام برد استفاده از منابع آبی موجود در این سه شهرستان است .
به گزارش آسماری نیوز معضل بیکاری را به جرات می توان یکی از مهم ترین مشکلات حال حاضر کشور دانست که کاهش این نرخ و جلوگیری از افزایش دوباره آن نیازمند یک برنامه ریزی جدی در سطح کشور است . .
ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد ,خودکشی و بزهکاری های اجتماعی را می توان در بیکاری یافت و همین امر اهمیت توجه به ایجاد اشتغال پایدار همراه با امنیت شغلی را در کشور دوچندان می کند .
شهرستان های مسجدسلیمان,لالی و اندیکا از جمله شهرستان هایی هستند که بالاترین نرخ بیکاری را در کشور به خود اختصاص داده اند . شهرستان مسجدسلیمان که روزی پذیرای بیکاران جویای کار از سراسر کشور بود به مرور زمان و با کاهش منابع نفتی و مهم تر از آن عدم توجه به دیگر ظرفیت های این شهرستان و شهرستان های اطراف با نرخ بالای بیکاری 43درصدی مواجه شده است .
از جمله ظرفیت ها و پتانسیل هایی که می توان از آن برای ایجاد یک اشتغال پایدار در شهرهایی همچون مسجدسلیمان ,لالی و اندیکا نام برد استفاده از منابع آبی موجود در این سه شهرستان است .
رودخانه ها و منابع آبی ، از مهمترین شریانهای حیاتی شهرها و به عنوان هسته تجمع و استقرار بشر به شمار میروند و به عنوان یکی از اصلی ترین نیازهای هر منطقه برای رشد و توسعه صنعت کشاورزی و دیگر صنایع می باشند.
وجود منابع آبی عظیم و زمین های حاصلخیز در این سه شهرستان (مسجدسلیمان,لالی,اندیکا) می تواند علاوه بر کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار , این منطقه را به یک قطب کشاورزی در کشور تبدیل کند .
توسعه صنعت کشاورزی با استفاده از روش های نوین و الگوی صحیح کشت در راستای اقتصاد مقاومتی و با هدف کاهش وابستگی کشور به خارج و ایجاد اشتغال پایدار می تواند نقش بسزایی در رشد و توسعه منطقه ایفا کند .
وجود سه دریاچه عظیم سد های شهید عباسپور,سد خاکی مسجدسلیمان و سد گتوند درنزدیکی این سه شهرستان و بهره برداری صحیح از این نعمت خدادادی در رشد و توسعه صنایع کشاورزی ,شیلات و گردشگری یک ظرفیت و پتانسیل بی نظیر را برای منطقه فراهم کرده است .
متاسفانه با وجود این منابع آبی بی نظیر که می تواند به زمین های کشاورزی منطقه جان تازه ای ببخشد اما تمامی زمین های کشاورزی حاصلخیز در حوزه این منابع آبی به دلیل عدم اختصاص حق آبه به صورت دیم کاشته می شود که با کاهش بارندگی ها طی چند سال اخیر خسارت های جبران ناپذیری را به کشاورزان منطقه وارد کرده و موجب بیکار شدن کشاورزان شده است در حالی که با استفاده بهینه از این منابع آبی در کشاورزی با روش های مدرن و توسعه باغات ,احداث حوضچه های پرورش آبزیان و توسعه صنعت گردشگری می توان برای صدها نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرد .
آنچه که باید مورد توجه مسئولین این سه شهرستان قرار گیرد شناسایی ظرفیت های موجود ,معرفی آنها و جذب سرمایه گذار به منظور شکوفایی هرچه بهتر استعدادها و پتانسیل هایی است که تاکنون خواسته یا ناخواسته به آنها توجه ای نشده و همچنان مغفول مانده اند. متاسفانه این ظرفیت های اثر گذار بر کاهش نرخ بیکاری تاکنون از دید مسئولان مربوطه دور مانده و در این راستا برنامه ریزی جدی صورت نگرفته است.
ادامه داد ........