استخراج نفت و گاز از دهها چاهی که در حومه شهر مسجدسلیمانقرار دارند آلودگی و آلایندگی های زیست محیطی را در این شهرستان ایجاد کرد و هم اکنون بعد از گذشت بیش از یکصد سال از اکتشاف اولین چاه نفت این آلایندگی ها همچنان پابرجاست.
به گزارش آسماری, اکتشاف نفت در مسجدسلیمان چه در زمان حضور انگلیسی ها و چه بعد از آن منفعتی برای مسجدسلیمان و مردمش نداشته است.
در زمان اکتشاف نفت در مسجدسلیمان توسط ویلیام دارسی و سلطه دولت انگلیس بر درآمدهای حاصله از فروش نفت ,ساکنان آن زمان مسجدسلیمان که خود صاحب این منابع عظیم نفتی بودند و تمام زحمت تولید این محصول از حفاری تا استخراجش را متحمل می شدند تنها بخش کوچکی از دریای درآمدهای حاصله از فروش نفت و گاز شهرشان به آنها می رسید.
با اکتشاف نفت و به تدریج احداث منازل سازمانی برای پرسنل شرکت نفت و سکونت مردمی که برای کار به مسجدسلیمان آمده بودند شهرستان مسجدسلیمان شکل گرفت و چاههای نفت یکی پس از دیگری از میان خانه ها و محله های مسجدسلیمان سر بر آوردند.
استخراج نفت و گاز از دهها چاهی که در حومه شهر مسجدسلیمانقرار دارند آلودگی و آلایندگی های زیست محیطی را در این شهرستان ایجاد کرد و هم اکنون بعد از گذشت بیش از یکصد سال از اکتشاف اولین چاه نفت این آلایندگی ها همچنان پابرجاست.
شدت آلایندگی چاههای نفت و گاز موجب شد تا سالها پیش موضوع جابجایی کامل شهر مسجدسلیمان مطرح شود و بیان چنین طرحی موجب شد که تاسالها هیچ پروژه عمرانی در شهر اجرا نشود و برای سالهای پیاپی بودجه های عمرانی مسجدسلیمان به طور چشمگیری کاهش یافت و در نهایت هم اجرای چنین طرحی بدون هیچ پیشرفتی از دستور کار خارج و به تاریخ پیوست. حدود ده سال پیش وزارت نفت بمنظور جبران سالها آلایندگی چاه های نفت و گاز در مسجدسلیمان طرحی را تحت عنوان جابجایی مناطق آلوده مسجدسلیمان در مطرح کرد که در این طرح قراربر این شد تعداد پنج هزار واحد مسکونی در چند نقطه آلوده به نفت و گاز مسجدسلیمان به شهرک ولیعصر(عج) منتقل شوند اما این طرح هم پس از سالها بلاتکلیفی و صرف هزینه در نهایت سال گذشته توانست تنها 300 واحد را به ساکنین مناطق آلوده تحویل دهد.
کم لطفی های وزارت نفت نسبت به پایتخت نفتی خاورمیانه تنها محدود به ناکامی طرح جابجایی مناطق آلوده نیست بلکه وزارت پر زرق و برق نفت علیرغم اینکه براساس رای کمیسیون ماده 77شورای اسلامی شهر مسجدسلیمان موظف به پرداخت92میلیارد تومان به شهرداری مسجدسلیمان تحت عنوان عوارض آلایندگی و حریم چاههای نفت شده است به بهانه های مختلف از پرداخت حق مردم مسجدسلیمان امتناع می ورزد.
عوارض خطرناک و جبران ناپذیر آلایندگی حاصل از چاه های نفت تنها مربوط به ساکنین شهر اولین ها نیست و حتی وسایل زندگی مردم هم از مضرات این چاهها در امان نمانده اند.
وجود گازهای آلوده و سمی در هوای مسجدسلیمان علاوه بر بوی نامطبوعی که در محلات مسکونی شهر ایجاد کرده وزمینه ساز بیماری تنفسی در شهروندان خواهد بود موجب پوسیدگی و از بین رفتن وسایل زندگی مردم می شود که از جمله آنها می توان به پوسیدگی وسایل سرمایشی مانند کولر و یخچال اشاره کرد که هر ساله هزینه تعمیر و گازگیری را بر خانواده ها تحمیل می کند و مردم نمی دانند که به چه جرمی محکوم به پرداخت چنین خسارت هایی هستند و چه کسی مسئول جبران خسارت وارده به جان و مال مردم است.
حجت الاسلام امینی امام جمعه مسجدسلیمان در یکی از خطبه های نماز جمعه در این رابطه گفته بود : اگر از همه مضرات نفت و گاز در مسجدسلیمان بگذریم همین یکی کافی است و آن این که مردم مسجدسلیمان حداقل سالی یک بار یخچال ها و کولرهایشان را گازگیری می کنند. در کدام شهر یک کولر کمتر از هفت، هشت سال احتیاج به گازگیری دارد. کی پولش را باید بدهد؟! مردم از کجا باید پرداخت کنند. این گاز مخرب که به این صورت روی وسایل ما اثر می گذارد می دانیدچه بلائی به سر دستگاه تنفسی مردم این شهر می آورد؟
به گزارش آسماری, تنها چند روز به صدوهشتمین سالگرد اکتشاف اولین چاه نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان باقی مانده و شهروندان پایتخت نفتی خاورمیانه همچنان از بوی نامطبوع برخواسته از چاههای نفت و گازی که در کنار خانه هایشان قرار گرفته اند رنج می برند و همچنان منتظر تدبیر وزارت نشینان برای پایان دادن به این خسارات جانی و مالی حاصل از این بلای سیاه که دامن گیر مسجدسلیمان و مردمش شده نشسته اند.