هر ساله و با شروع فصل گرما شاهد غرق شدن جوانان و خانواده های زیادی در رودخانه کارون هستیم که بدلیل عدم حضور غریق نجات در سواحل رودخانه جان خود را از دست می دهند.
به گزارش آسماری, با شروع فصل گرما یکی از پر طرفدار ترین و لذت بخش ترین ورزش ها که نوعی تفریح هم محسوب می شود ورزش شنا است که در فصل تابستان و بخصوص در گرمای استان خوزستان طرفداران زیادی دارد.
برخی برای انجام این ورزش از استخرهای درون شهری استفاده می کنند که متاسفانه شهرستان لالی و اندیکا از داشتن حتی یک استخر محروم اند و علاقه مندان به شنا در این دو شهرستان مجبورند برای شنا کردن خطر غرق شدن را به جان خریده و به رودخانه بروند.
جاری بودن رودخانه خروشان کارون در استان خوزستان این امکان را برای جوانان و علاقه مندان به شنا فراهم می کند تا در فصل گرما اوقات فراغت خود را با شنا در این رودخانه بگذارنند اما گاهی اوقات هم این تفریح سالم و مفرح حوادث ناگواری را در پی دارد.
هر ساله و با شروع فصل گرما شاهد غرق شدن جوانان و خانواده های زیادی در رودخانه کارون هستیم که بدلیل عدم حضور غریق نجات در سواحل رودخانه و متاسفانه عدم نصب علائم هشدار دهنده در نقاط خطرناک رودخانه کارون افرادی که توانایی کافی در شناکردن ندارند در رودخانه غرق شده و جان خود را از دست می دهند.
احداث سه سد بزرگ کشور بر روی رودخانه کارون در نزدیکی شهرستان های مسجدسلیمان,لالی و اندیکا و ایجاد دریاچه های پشت این سدها و آب روانی که در جلوی سدها قرار می گیرد سبب شده تا سواحل رودخانه و حاشیه دریاچه این سدها در فصل گرما یکی از شلوغ ترین مکان ها برای شنا و تفریح جوانان باشد.اما این تفریح هر از گاهی حوادثی را هم در پی دارد که در آخرین حادثه یکی از معلمان جوان شهرستان لالی در رودخانه کارون غرق و جان خود را از دست داد.
یکی از راهکارهایی که می تواند موجب جلوگیری و تا حدی پیشگیری از بروز چنین حوادث ناگواری شود ایجاد پایگاه هایی امدادی و استقرار غریق نجات در سواحل رودخانه کارون و در حاشیه این سدها است اما متاسفانه تاکنون چنین اقدامی از سوی متولیان امر صورت نگرفته است.
شاپور باقری رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان اندیکا در این رابطه به خبرنگار ما می گوید: طبق قانون وظیفه حراست از دریاچه سدها بر عهده مدیریت آن سد بوده و سدها موظف اند غریق نجات و غواص داشته باشند.
وی افزود : سدها می توانند با احداث استخرهای روباز در کنار دریاچه سد و ایمن سازی دریاچه برای علاقه مندان به ورزش شنا علاوه بر کسب درآمد از غرق شدن جوانان و علاقه مندان به شنا پیشگیری کنند.
باقری ادامه داد: طبق قانون حراست و ارائه خدمات در پشت سد و کنار سدها بر عهده مدیریت سد بوده اما متاسفانه با وجود دو سد بزرگ کشور در حوزه شهرستان اندیکا حتی تابلوهای هشدار دهنده هم در سواحل رودخانه و حاشیه سدها نصب نشده است.
رئیس جمعیت هلال احمر اندیکا گفت: در همین راستا بزودی جلسه ستاد بحران شهرستان اندیکا با حضور فرماندار اندیکا و مدیریت سدها را برگزار خواهیم کرد تا به این موضوع رسیدگی شود.
به گزارش آسماری, در کمتر از دو هفته گذشته 3 نفر که برای شنا به رودخانه کارون و در نزدیکی سدهای منطقه مسجدسلیمان و لالی رفته بودند در رودخانه غرق شده و جان خود را از دست دادند. امیدواریم مسئولین امر و کسانی که در این خصوص وظیفه ای برعهده دارند نسبت به ایمن سازی و ایجاد پایگاه های امدادی در سواحل رودخانه کارون و حاشیه سد ها اقدام نموده تا دیگر شاهد بروز چنین حوادث ناگواری و داغدار شدن خانواده همشهریانمان نباشیم.