منطقه زیلایی مسجدسلیمان که این روزها شاهد احداث دو کارخانه عظیم آلومینیوم و صنایع پتروشیمی است نیازمند فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی و ایجاد صنایع کوچک وابسته به این دو صنعت است.
به گزارش آسماری, با توجه به شرایط فعلی کشور در بحث اشتغال و اقتصاد یکی از مهم ترین خواسته های مردم از نمایندگان خود در مجلس دهم و دولت تلاش برای خروج از رکود و ایجاد اشتغال است.
تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب در کنار بستر سازی برای فعالیت سرمایه گذاران بخش خصوصی نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری , ایجاد مشاغل پایدار و رشد اقتصادی خواهد داشت که مجلس و دولت با ایجاد فضای مناسب برای فعالیت سرمایه گذاران می توانند زمینه ساز رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری شوند.
نقش راهبردی صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در توسعه اقتصادی موجب شده است کشورهای دنیا توجه ویژهای به این بخش داشته باشند. ایجاد فرصتهای شغلی انبوه از یک طرف و زودبازده بودن این صنایع از سوی دیگر، اهمیت آن برای رسیدن به رشد اقتصادی که بخش عمدهای از آن در گرو رشد صنعتی است را نشان میدهد. در ایران اما مشکلاتی مانند ریسک سرمایهگذاری، کمبود آب و برق و کاهش نقدینگی باعث شده است تا این بخش نتواند بهطور شایسته از ظرفیتهای خود استفاده کند.
مهیا کردن زیرساختها و فراهم کردن شرایط تولید باید به گونه ای باشد که قیمت تمام شده تولید مقرون به صرفه بوده و ارزان تمام شود و صنعتگر بتواند بدون دغدغه در یک شرایط مطلوب به تولید ادامه دهد.
صنایع بزرگ را نمی توان به عنوان رقیبی برای صنایع کوچک برشمرد بلکه صنایع کوچک و صنایع بزرگ مکمل یکدیگر هستند. صنایع بزرگ باید برای ماندگاری بیشتر، بخشی از فعالیتهای خود را به صنایع کوچک بسپارند و در دنیا هم اینگونه است. برای مثال، شرکت تویوتا با توجه به سهم بزرگ اشتغال خود در دنیا فقط ۲۰ درصد از مجموع اشتغال خود را بهصورت مستقل دارد و ۸۰ درصد مابقی را به پیمانکاران فرعی و صنایع کوچک سپرده است.
یکی از علل افزایش نرخ بیکاری در شهرستانی مانند مسجدسلیمان که پایتخت صنعت عریض و طویلی همچون نفت در خاورمیانه است را می توان عدم توجه به ایجاد صنایع کوچک در این شهر دانست.تکیه بر صنعت نفت و عدم ایجاد صنایع کوچکی که با وابستگی به صنعت نفت می توانست مشاغل بسیاری را در این شهرستان ایجاد کند سبب شد تا نرخ بیکاری در این منطقه روز به روز افزایش یابد.
شهرک صنعتی مسجدسلیمان نیز آنچنان وضع خوشی ندارد و اکثر واحدهای مستقر در این شهرک یا غیرفعال بوده و یا اینکه بدلیل رکود دچار ورشکستگی و نیمه فعال شده اند.
احداث کارخنه آلومینیوم و پتروشیمی مسجدسلیمان در منطقه زیلایی که به عنوان شهرک صنعتی شماره دو مسجدسلیمان شناخته می شود را می توان فرصتی دوباره برای ایجاد و احداث صنایع کوچک وابسته به این دو صنعت بزرگ در مسجدسلیمان برشمرد. به گونه ای که در کنار اشتغال مستقیمی که این دو صنعت می توانند در منطقه ایجاد کنند می توان با فراهم آوردن زیر ساخت های لازم برای فعالیت صنایع کوچک پایین دستی وابسته به صنعت پتروشیمی و آلومینیوم تعداد زیاد و قابل توجه ای شغل در این منطقه ایجاد کرد.
سید عباس حسینی مدیرعامل کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان در این رابطه می گوید: فلسفه وجودی کارخانه آلومینیوم این نیست که با ایجاد 200 یا 300 شغل مشکل بیکاری یک منطقه را حل کند , این پروژه به اینجا آمده تا بتواند با صنایع پایین دستی شغل ایجاد کند . در دنیا به ازای تولید هر یک تن آلومینیوم دو شغل باید ایجاد شود یعنی در گام اول ما که 70 هزار تن تولید است می توان 140 هزار شغل را با تکیه بر صنایع پایین دستی ایجاد کرد .
وی گفت: 22 صنعت پایین دستی برای این کارخانه تعریف شده که شامل کارگاه هایی است که با هزینه کم راه اندازی می شوند و نیاز است که موازی با ما این صنایع پایین دستی هم در منطقه شکل بگیرد تا همزمان با کارخانه آلومینیوم به بهره برداری برسد و امیدوارم مسئولین شهرستان روی این موضوع کار کنند چرا که این کارخانه به تنهایی نمی تواند مشکل بیکاری منطقه را برطرف کند .
به گزارش آسماری,بهترین مشوق برای ورود سرمایه گذار بخش خصوصی به یک منطقه وجود زیر ساخت های لازم برای سرمایه گذاری و ارائه تسهیلات به سرمایه گذار است تا بتواند محصول خود را با کمترین هزینه به تولید برساند. شهرک صنعتی شماره دو مسجدسلیمان در منطقه زیلایی که این روزها شاهد احداث دو کارخانه عظیم آلومینیوم و صنایع پتروشیمی است نیازمند فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی و ایجاد صنایع کوچک وابسته به این دو صنعت است که می تواند علاوه بر رفع مشکل بیکاری منطقه بعنوان یک منطقه مستعد برای سرمایه گذاری , اشتغال زایی و پیشگام در تحقق اقتصاد مقاومتی شناخته شود.