از 18 نماینده خوزستانی مجلس دهم، 11 نفر برای کمیسیون انرژی درخواست داده اند.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، در حالی که هنوز کمتر از دوماه از تکمیل شدن تیم 18 نفره نمایندگان خوزستانی در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی می گذرد و هنوز از داغی وعده های آنان در خلال رقابت های نفس گیر انتخاباتی کم نشده است، که خبر ارائه لیست اولیه اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس رسانه ای و صف كمیسیون های تخصصی مجلس تشكیل شد.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، ترکیب کمیسیونها، بعد از بررسی اعتبارنامه نمایندگان در شعب پانزده گانه آغاز میشود. وکلای مردم طبق تحصیلات و سابقهای که دارند و از همه مهمتر طبق اولویت های حوزه انتخابیه درخواست خود برای حضور در یک یا چند کمیسیون را اعلام و اعضای شعب با رای گیری برای حضور افراد در کمیسیونها موافقت میکنند.
حال با مشخص شدن لیست اولیه اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس، مشخص شد که خوزستانیهای مجلس دهم خواهان حضور در کمیسیونهای اقتصادی، عمران، انرژی، برنامه و بودجه، بهداشت و درمان و کشاورزی هستند.
جلیل مختار یکی از سه نماینده مردم آبادان در لیست کمیسیون اجتماعی، عامر کعبی نماینده دیگر مردم آبادان در لیست کمیسیون اقتصادی، اقبال محمدیان نماینده مردم رامهرمز در لیست کمیسیون عمران، مجید ناصرینژاد نماینده شادگان، علی گل مرادی نماینده مردم ماهشهر، عبدالله سامری نماینده خرمشهر ، هدایت الله خادمی نماینده ایذه و باغملک، علی عسگر ظاهری عبدوند نماینده مسجدسلیمان، غلامرضا شرفی نماینده مردم آبادان، حبیب الله کشت زر نماینده بهبهان، جواد کاظم نسب نماینده مردم اهواز، فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک، علی ساری نماینده مردم اهواز، قاسم ساعدی نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در لیست کمیسیون انرژی، سهراب گیلانی نماینده مردم شوشتر در لیست کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات، همایون یوسفی نماینده مردم اهواز در لیست کمیسیون بهداشت و درمان، عباس پاپیزاده بالنگان نماینده مردم دزفول و سید راضی نوری نماینده مردم شوش در لیست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی حضور دارند.
هم اکنون بیشترین درخواست های نمایندگان خوزستانی مجلس دهم برای عضویت در کمیسیون انرژی است، کمیسیونی که مطابق ماده 38 براى انجام وظايف محوله درمحدوده نفت، گاز، برق، سدها و نيروگاه هاى آبى و برقى، انرژى اتمى و انرژىهاى نو مطابق ضوابط اين آئيننامه تشكيل مى شود.
بر این اساس از 18 نماینده خوزستانی مجلس دهم، 11 نفر برای کمیسیون انرژی درخواست داده اند.
کمترین تقاضا برای کمیسیون های بهداشت و درمان، برنامه و بودجه و محاسبات، اجتماعی، اقتصادی، عمران و همچنین کمیسیون مهم و حیاتی برای خوزستان یعنی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی است.
بر اساس ماده 40 كميسيون بهداشت و درمان براى انجام وظايف محوله در محدوده بهداشت، درمان، امداد، بهزيستى، تامين اجتماعى و بيمههاى اجتماعى و هلال احمر مطابق ضوابط اين آئيننامه تشكيل مىشود.
مطابق ماده 42 كميسيون عمران براى انجام وظايف محوله در محدوده راه و ترابرى، مسكن، عمران شهرى و عمران روستايى و امور عمراني شهرداريها و دهياريها مطابق ضوابط اين آئين نامه تشكيل می شود.
بر اساس ماده 45 كميسيون كشاورزى، آب و منابع طبيعى براى انجام وظايف محوله درمحدوده كشاورزى، منابع آب، دام و طيور، شيلات، محيط زيست و هواشناسى مطابق ضوابط اين آئيننامه تشكيل مى شود.
از تعاریف بالا و حدود وظايف و اختيارات كميسيونهاي تخصصي مجلس چنین برمی آید که هرچند که همه کمیسیون های مجلس از حساسیت و اختیارات خاصی برخوردار است لکن امروزه خوزستان علاوه براینکه براى انجام وظايف محوله در محدوده نفت، گاز، برق، سدها نیاز به نماینده برای دفاع از حق مردم دارد ولی کمیسیون های دیگر و البته به مراتب اولویت دار تری نسبت به حال و روز فعلی خوزستان هستند که نیاز است نمایندگان باتوجه به ضرورت ها در کمیسیون های مربوطه عضو باشند تا بتوانند از حق مردم این خطه دفاع کنند.
لذا بیشتر نمایندگان خوزستان داوطلب عضویت در کمیسیون انرژی هستند و شاید در مجلس دهم رکورد حضور خوزستانیها در این کمیسیون شکسته شود.
عده ای با توجیه نفت خیز بودن این استان معتقدند باید حداکثر نمایندگان این کمیسیون انرژی را خوزستانیها تشکیل دهند تا مشکلات و معضلات استانهای نفتخیز در این کمیسیون مطرح و برطرف شود این در حالی است که آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی چیزی متناقض با این دید سطحی را مطرح میکند.
در حال حاضر این 11 نماینده خوزستانی داوطلب عضویت در کمیسیون انرژی مجلس دهم باعث شده تا خوزستان در بسیاری از کمیسیونهای مجلس نمایندهای نداشته باشد یا در کمیسیون های مهمتر حداقل عضویت را داشته باشد.
برای نمونه خوزستان یکی از استانهای مرزی کشور است که از جایگاه ویژه ای در این خصوص برخوردار است شاید به همین دلیل نیازمند حضور حداقل یک نماینده در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس باشد که در حال حاضر این مهم میسر نشده است.
از این رو، در شرایط کنونی مشکلاتی همچون کشاورزی، آب، محیط زیست، بهداشت روستایی و آموزش و حتی پروژه های ناتمام عمرانی در خوزستان بسیار زیاد است و به نوعی عدم توجه به مناطق محروم و توسعه نیافتگی در بسیاری از شهرهای خوزستان باعث شده تا چهره محرومیت از استان خوزستان رخت نبندد که با عضویت در کمیسیونهای کشاورزی، بهداشت و درمان و آموزش مجلس میتوان به نوعی این مشکلات را برطرف کرد.
ولی متاسفانه در این کمیسیون های حساس مجلس شورای اسلامی با حداقل های ثبت نامی از طرف انتخاب شدگان خوزستانی مواجه هستیم.
لذا با توجه به صحبت های از قبل مطرح شده برخی از نمایندگان در خصوص هدف گذاری نمایندگان استان برای رسیدن به کمیسیون های مهم با توجه به اولویت های استان، ولی متاسفانه چیزی که از ارائه این لیست اولیه از اعضای کمیسیون های تخصصی مجلس در اذهان مردم خوزستان که این روزها با گردوغبارهای محلی و غیرمحلی از یک طرف و انتقال غیرقانونی و پشت پرده آب هایش از طرف دیگر در حال دست و پنجه نرم کردن هستند، متبادر می شود این است که این به صف شدن نمایندگان خوزستانی مجلس دهم برای کمیسیون های تخصصی نامتوازن است.