متأسفانه ظرف سال های اخیر در مورد استراتژی صنعتی استان ملاحظه می گردد که ناکارآمدی باعث شده تا از کیان مدیریت صنایع استان فقط میزی و صندلی باقی بماند و شاید برای چنین مساله ای نمونه هایی را نیز بتوان برشمرد.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب،جمعي از پرسنل كارخانجات صنعتي استان خوزستان در اعتراض به مدیریت ناکارآمد صنعت و معدن استان به رئیس جمهور نامه نوشتند:
جناب آقاي روحاني رياست محترم جمهور
مديريت صنعت معدن و تجارت استان خوزستان رو بيدار كنيد
متأسفانه ظرف سال های اخیر در مورد استراتژی صنعتی استان ملاحظه می گردد که ناکارآمدی باعث شده تا از کیان مدیریت صنایع استان فقط میزی و صندلی باقی بماند و شاید برای چنین مساله ای نمونه هایی را نیز بتوان برشمرد. برخی از شرکت های موجود استان مثل «گروه ملي صنعتي فولاد ايران ،نورد لوله ،لوله سازي خوزستان ،فارسیت، کربن ایران، کاویان،فولادشادگان و ... »عموما در حال بلاتکلیفی ویا زیان بوده و یا به صورت پوسته ای در حال دست و پا زدن در کوله باری از مشکلات ،فاقد آینده ای روشن هستند . در این عرصه راهبردی هم وجود ندارد تا بلکه بتوان از چنین شرایطی خارج شد.
«گروه ملي صنعتي فولاد ايران » كه از بزرگترين مجموعه فولادي كشور ميباشد ولي متاسفانه در طي اين دو سال شرايطش روز به روز بدتر و در حالي كه الان نزديك به 7 ماه است كه خط توليد آن متوقف شده و حقوق پرسنل زحمت كش آن پرداخت نشده!! . آیا در این رابطه از سوی مدیریت صنایع استان ظرف دو سال گذشته توانسته اند دریابند که این سرمایه عظیم استان را چگونه می توان پاسداشت و از فلاکت رهانید؟
نمونه ديگر :«شرکت فولاد کاویان »ظرف چند سال گذشته و با تحویل و واگذاری بدون پشتوانه و بدون تضمین های لازم به بخش خصوصی (وابسته به بخش تجاری) به یک پنجم ظرفیت تولیدی خویش رسیده است.
نمونه دیگر:«شرکت فارسیت اهواز» در حالیکه یکی از بخش های سودآور بورس بوده به یکباره از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد بکارگیری مواد اولیه «آزبست» تحت فشار قرار گرفت و سیر قهقرائی را طی نمود. آیا در این رابطه از سوی مدیریت صنایع استان ظرف دو سال گذشته توانسته اند دریابند که این سرمایه عظیم استان را چگونه می توان پاسداشت و از فلاکت رهانید؟
نمونه ديگر :«شركت فولاد خوزستان » كه از بزرگترين مجموعه فولادي كشور ميباشد ولي متاسفانه در طي اين دو سال شرايطش روز به روز بدتر و در حالي كه الان با ظرفيت پايين در حال توليد است ! آیا در این رابطه از سوی مدیریت صنایع استان ظرف دو سال گذشته توانسته اند دریابند که این سرمایه عظیم استان را چگونه می توان پاسداشت و از فلاکت رهانید؟
در همین رابطه شاید نمونه دیگر را بتوان پروژه «کارخانه فولاد شادگان» برشمرد که در بی پولی و عدم دسترسی به نقدیندگی ظرف سه سال گذشته کمترین پیشرفت کارفیزیکی را داشته است و روزبروز هم به استهلاک این سرمایه گذاری افزوده می شود. براستی آینده چنین پروژه ای در فرآیند مدیریت صنایع استان چه خواهد شد؟ آیا قرار است دستی از جائی برون آید تا این وضعیت را به سامان درآورد؟
براستی اگر ناتوانی در به حیطه درآوردن 19 کارخانه پتروشیمی در استان را هم اضافه کنیم که هیچگونه حرف شنوی از مدیریت عالی استانی هم ندارند، درمی یابیم که مدیریت صنایع استان خوزستان اقتدار فوق العاده ای می طلبد که متأسفانه در حال حاضر در حسرت آن درمانده ایم و انگشت حیرت در دهان گزیده ایم که بالاخره نقش این بخش از مدیریت سرمایه های اقتصادی در کجا و چگونه به ظهور خواهد رسید؟
باید توجه داشت که استان خوزستان در حال حاضر از بیکاری بالای 25 درصدی رنج می برد بنابراین اگر قرار است شغلی برای جوانان این مرز و بوم ایجاد شود مجاری مهم آن صنایع استان است. و گرنه قرار نیست که از کانال دیگری این تحول اتفاق بیفتد. وقتی ناکارمدی در این شرایط امری بدیهی شده ، مماشات نمودن وباری بهرجهت شدن اقتصاد بومی در ورطه تصمیمات سیاسی دلیل منطقی نخواهد داشت .از این جهت باید در وهله نخست در مدیریت صنایع استان دگرگونی ایجاد نمود پس از آن به جمع بندی و تدوین یک استراتژی مشخص اقدام کرد تا درنهایت مشخص گردد قرار است امیدی به مردم خوزستان داده شود که نه تنها سرمایه های موجود از رکود در می آیند بلکه در آینده می توان شاهد کلنگ زنی و یا به اتمام پروژه های گذشته در استان دست یافت.
جمعي از پرسنل كارخانجات صنعتي استان خوزستان
رونوشت :
وزير محترم صنعت معدن و تجارت
معاون اول رئيس جمهور
رئيس دفتر رئيس جمهور
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي