هم اکنون هزاران هکتار اراضی مستعد جهت توسعه باغات در حاشیه سدهای مسجدسلیان و اندیکا و سد گتوند قرار دارد که متاسفانه بدلیل عدم اختصص حق آبه این اراضی یا بصورت دیم زیرکشت می روند که محصول تولیدی قابل توجهی درپی نخواهد داشت و یا اصلا زیر کشت نمی روند.
کشاورزی و دامداری از جمله مهم ترین مشاغل بومی در شهرستان های مسجدسلیمان,لالی و اندیکا است که بدلیل عبور رودخانه کارون از کنار این شهرستان ها وشرایط اقلیمی مناسب و خاک حاصلخیز این منطقه را تبدیل به یکی از بهترین نقاط استان برای توسعه کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی و دامی کرده است.
کشت محصولات کشاورزی در این مناطق مستعد سالها بصورت دیم صورت می گیرد و بدلیل کاهش میزان بارندگی طی ده سال اخیر تولید محصولات کشاورزی نیز کاهش محسوسی داشته و موجب شده تا روند توسعه کشاورزی در مسجدسلیمان و شهرستان های مجاور روند نزولی داشته باشد.
کاهش نزولات آسمانی و درنتیجه آن کاهش تولید محصولات کشاورزی خسارت های مالی سنگینی را متوجه کشاورزان می نماید که به تدریج انگیزه کشت محصولات کشاورزی را در بین کشاورزان از بین برده و زمینه اشتغال در حوزه کشاورزی که می تواند نقش بسیار اثرگذاری در کاهش نرخ بیکاری داشته باشد را به حداقل رسانده است.
توسعه کشاورزی و تولید محصولات زراعی علاوه بر کاهش نیاز کشور به واردات, یکی از بخش های مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی نیز می باشداما در مسجدسلیمان بدلیل عدم تخصیص حق آبه به کشاورزان موجب شده تا حجم عظیمی از پتانسیل های منطقه مانند آب,خاک ونیروی انسانی بدون بهره برداری مفید هدر برود.
تنها در شهرستان مسجدسلیمان سالانه میزان 330هزار تن محصولات زراعی در شرایط کشت دیم تولید می شود که این میزان تولید در صورت اختصاص حق آبه به کشاورزان به میزان قابل توجهی قابل افزایش بوده و علاوه برافزایش تولید محصول می تواند نیروی انسانی بیشتری را در حوزه کشاورزی بکارگیری نماید.
هم اکنون هزاران هکتار اراضی مستعد جهت توسعه باغات در حاشیه سدهای مسجدسلیان و اندیکا و سد گتوند قرار دارد که متاسفانه بدلیل عدم اختصص حق آبه این اراضی یا بصورت دیم زیرکشت می روند که محصول تولیدی قابل توجهی درپی نخواهد داشت و یا اصلا زیر کشت نمی روند.
هفته گذشته جلسه مشترک شورای کشاورزی مسجدسلیمان و اندیکا با حضور مدیران استانی و بمنظور بررسی موضوع اختصاص حق آبه به اراضی کشاورزی این دو شهرستان برگزارشد اما بار دیگر و در پایان این جلسه اختصاص حق آبه به کشاورزانی که در همسایگی منابع عظیم آبی قراردارند با اما و اگر های مدیران سازمان آب و برق خوزستان مواجه شد.
اما و اگر هایی که موجب گلایه مندی و نارضایتی نماینده شهرستان و فرماندار مسجدسلیمان دراین جلسه گردید.
در روزهایی که برخی استان ها با صرف هزینه های میلیادی آب کارون را به چند صد کیلومتر دورتر و برای کشت محصول برنج منتقل می کنند چرا باید صدور مجوز برداشت آب برای کشاورز خوزستانی که در فاصله چند صد متری دریاچه های پرآب سدها قرار دارد با اما و اگر باشد؟