«محسن رضایی» شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به بررسی آخرین تحولات منطقه ومسائل داخلی پرداخت.
به گزارش آسماری ,«محسن رضایی» شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به بررسی آخرین تحولات منطقه ومسائل داخلی پرداخت.
گزارش موذیانه آمانو
وی درباره مسائل هسته ای از جمله پرونده پی ام دی (PMD) گفت: باید عنوان این گزارش را گزارش اتهامات نامید، این گزارش، گزارشی موذیانه بود ونشان می دهد آنها قصدهای خطرناکی داشتند اما سرانجام از این مسئله عبور کردیم.
به دنبال تولید سلاح اتمی نیستیم
رضایی درخصوص بخشی ازگزارش که ادعا می کند ایران تا قبل ازسال 2003 تحقیقات برای ساخت سلاح هسته ای داشته است، گفت: اگر ما سراغ این سلاح می رفتیم عجیب نبود، چرا که «صدام حسین» درهمسایگی ما سلاح شیمیایی ومیکروبی ساخته بود و درپی ساخت سلاح اتمی بود اما ما سراغ ساخت این سلاح ها نرفتیم، ما دنبال سلاح های تاکتیکی هسته ای که در جنگ روبرو استفاده می شود وتخریب محدود را درپی دارد نیز نبودیم واین اتهامات کاملاً دروغ است.
نباید مسیر حقوقی را رها کنیم/نباید گزارش آمانو را قبول کنیم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه درباره هدف این پرونده سازی اظهارکرد: این بخشی ازسناریویی است که می خواستند متکی برآن به سمت جنگ با ایران بروند اما چون اصل سناریو شکست خورده، این بخش نیز دیگر کارایی ندارد.
رضایی با تاکید براینکه کل سناریو طرف مقابل شکست خورده است، تصریح کرد: نباید مسیر حقوقی را رها کنیم، دولت ایران باید اعتراض کند وبه طور رسمی یادداشت دهد ویادداشت خود را در مجامع بین المللی ثبت کند.
وی با بیان این که برخی مواقع مسیر دیپلماتیک را دنبال نکردیم و این مسئله به ضررمان تمام شده است، افزود: نباید گزارش آمانو را قبول کنیم.
دوستان به شورای حکام بگویند که ایران با هر متنی موافقت نخواهد کرد
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره زمان بسته شدن پرونده اتمی ایران نیز گفت: باید شورای حکام بگوید ایران در پی برنامه هسته ای نبوده و پرونده اتمی ایران بسته شده است، لذا باید دوستان بر روی متن کار کنند و به شورای حکام بگویند که ایران با هر متنی موافقت نخواهد کرد.
وی در ادامه درباره تعریف خود ازبحث نفوذ نیز خاطرنشان کرد: از نفوذ تاریخ تلخی را در ذهن داریم به طوری که دوران سیاهی در طول 200 سال گذشته بر ایران گذشته است.
ورود به تجارت جهانی حق ملت ایران است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه ورود به تجارت جهانی را حق ملت ایران دانست و دراین خصوص گفت: نفوذ یعنی مراقبت از درهای بازی که به روی ملت ایران باز شده تا از فرصت بین المللی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه ازطریق کالا، خدمات وانتقال سرمایه امکان نفوذ بیشتر می شود تصریح کرد: با تجارت نفوذ بیشتر خواهد شد.
سیلی و خنده
رضایی درادامه با تاکید براینکه مسیر سیاست خارجی ایران بعد ازدویست سال در حال پیدا کردن مسیر خود است، تصریح کرد: من اسم آن را گذاشته ام، سیلی وخنده. ما سه تجربه خوب داریم، درماجرای لانه جاسوسی که به آمریکایی ها سیلی زدیم وبعد از طریق مجلس گروگان ها را آزاد کردیم. درجنگ تحمیلی هم به متجاوز سیلی زدیم، همه اسرا را آزاد کردیم ودر ماجرای هسته ای نیز ما مقاومت کردیم وبعد از پیشرفت، نرمش قهرمانانه کردیم وحق خود را گرفتیم.
وی افزود: درمقابل خنده ای که قاجار وپهلوی کرد وسیلی هایی که خوردیم، ما را دویست سال عقب انداخت. اگر کشورهای غربی همچون بحث1+5 شکست خوردند و پی بردند که گزینه جنگ وتحریم اثر ندارد ولبخند زدند، ما هم لبخند می زنیم و ازحقوق مان با لبخند دفاع می کنیم.
او تاکید کرد: باید با اقتدار، منطق وعقلانیت به جلو پیش رویم وازفرصت های تاریخی به خوبی بهره لازم را ببریم.
جناح ها صحنه انتخابات را تلخ نکنند
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه درباره انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان تصریح کرد: این انتخابات به لحاظ داخلی وخارجی بسیار حائز اهمیت است و من به عنوان سرباز این نظام درخواست می کنم جناح ها صحنه انتخابات را تلخ نکنند و فضای قانونی کشور را به هم نریزند تا یک انتخابات پرشور داشته باشیم.
وی درخصوص قانون مطبوعات که در مجمع تشخیص مصلحت بررسی شد، نیز گفت: ما در بررسی ها پی بردیم که بسیاری از مسائل شفاف نیست و از آن جمله منابع مالی کاندیداها است که مشخص نیست ازکجا تامین می شود؟ همچنین اینکه کاندیداها باید به شعارهایشان پایبند باشند را نیز مورد تاکید قرار دادیم، همچنین مباحث نظیر عدالت در استان ها را نیز مورد توجه قرار دادیم که انشاالله پس از تصویب رهبر معظم انقلاب، اجرایی می شود البته این قانون به انتخابات پیش رو نمی رسد.
رضایی همچنین درباره اینکه چرا بررسی مصوبات تا به اینقدر درمجمع تشخیص مصلحت طول می کشد وزمان می برد، افزود: ازآنجا که باید نظرات کارشناسان در هر زمینه گرفته شود، این خود زمان بر است، به عنوان مثال درقانون بررسی دارایی مسئولان، ما همه نظام های دنیا وحتی قوانین ایالت های آمریکا را گرفته و مورد بررسی قرار دادیم تا قانونی جامع مطرح باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه هرگونه اعمال فشار صاحبان قدرت و ثروت برای عدم بررسی و تصویب این قوانین را به طور کلی رد کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ما سیاست سیلی و لبخند را بعد از انقلاب پیگیری کردیم، اظهارداشت: برجام محصول دور کردن جنگ از کشور است به طوری که اگر جنگ را دور نمی کردیم کسی ما را تحویل نمی گرفت.
آمریکا قبل از اینکه به پای میز مذاکره بیاید چند بار قصد حمله نظامی داشت
رضایی ادامه داد: آمریکا قبل از اینکه به پای میز مذاکره بیاید چند بار قصد حمله نظامی داشت لذا آن ها احساس کردند که اگر حمله کنند ایران سیلی محکمی را به آن ها می زند.
وی با اشاره به این که دور کردن کشور از جنگ باعث شد برجام شکل بگیرد، افزود: آن ها دیدند که دست ایران پر است و در نهایت بر سر میز مذاکره نشستند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با تاکید بر اینکه نباید واقعیات را وارونه جلوه داد گفت: اگر از آرمان گرایی و واقع گرایی دست بکشیم به قبل از انقلاب و دوران سیاه پهلوی برمی گردیم لذا باید هم آرمان گرایی و هم واقع گرایی را حفظ کنیم.
رضایی تاکید کرد: نباید اجازه داد تا با تهدید و رعب و وحشت سنگرهایمان فتح شود.
آمریکا به دنبال نفوذ در سیستم های امنیتی ایران است
وی همچنین درخصوص نقش و اهمیت ایران در مقابله با تروریست نیز گفت: آمریکایی ها می خواهند دروازه ای برای ورود به سیستم امنیتی و دفاعی ما پیدا کنند به طوری که ما به آمریکا اعتماد نداریم و نخواهیم کرد و هرگز چنین اجازه ای به آن ها نمی دهیم که به سیستم دفاعی امنیتی مان ورود پیدا کنند.
رضایی ادامه داد: معتقدیم که کشورهای منطقه باید همکاری دسته جمعی امنیتی داشته باشند و لذا کشورهای اسلامی با داعش و تکفیری ها بجنگند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به اینکه آمریکایی ها در کشورهای اسلامی جنگ هایی را به راه انداخته اند، تصریح کرد: جوانان کشورهای اسلامی باید به فکر باشند، به هیچ عنوان حاضر نیستیم در مسائل امنیتی و دفاعی به آمریکا اعتماد کنیم.
وی در ادامه درباره اهداف جمهوری اسلامی از حضور در گفت وگوهای پیرامون سوریه نیز گفت: آمریکایی ها در بن بست کامل به سر می برند به طوری که آن ها فکر نمی کردند که اگر مبارزه علیه سوریه را به راه بیندازند گرفتار چنین باتلاقی می شوند.
«بشار اسد» باید بر سر قدرت بماند
رضایی با تاکید بر این که ما اهل مذاکره هستیم و در جریان سوریه حرفی نداریم که همه کشورهای معترض راه مشخصی را در پیش بگیرند، اظهارداشت: چارچوب ما مشخص است و از چارچوب خود عقب نمی کشیم لذا «بشار اسد» باید بر سر قدرت بماند و مردم سوریه باید خودشان سرنوشت خود را تعیین کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: منطقه درحال انزجار بسیار بزرگی است و لذا ممکن است زمینه جنگ جهانی سوم نیز فراهم شود.
رضایی درادامه با بیان اینکه منطقه خاورمیانه آبستن یک انفجار بزرگ است که ریشه آن در تجاوزات مرزی است، گفت: این خطری است که همه کشورهای منطقه را تهدید می کند و اگر همه می خواهند یک جنگ بزرگی شکل نگیرد باید نسبت به این خطر فعال شوند و این آتش را به صورت اصولی خاموش کنند که در این رابطه سازمان ملل می تواند نقش بسزایی ایفا کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در رابطه با تحولات منطقه لازم است که یک بسیج جهانی در بین ملت ها البته نه بر اساس منافع ملی شان شکل بگیرد.
او ادامه داد: در حال حاضر آمریکایی ها به دنبال نجات گروه های تکفیری هستند و آنها نمی خواهند که این تنش را حل کنند و بلکه به دنبال تشدید تنش در منطقه خاورمیانه هستند و خواسته یا ناخواسته دارند ناامنی منطقه را بیشتر می کنند.
رضایی درادامه درخصوص نقش سازمان ملل درخاموش کردن تنش های منطقه گفت: سازمان ملل ظرفیت مهار و کاهش تنش ها میان کشورهای منطقه را دارد اما از ظرفیت خود استفاده نمی کند و متأسفانه دبیر کل سازمان ملل یکی از ضعیف ترین دبیر کل تاریخ سازمان ملل است که در این رابطه بنده شاید درآینده ای نزدیک یک نامه به وی خواهم نوشت که در آن خطاهای بزرگ و استراتژیک سازمان ملل را گوشزد خواهم کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه درخصوص رویکرد ایران در تحولات منطقه نیز افزود: اقداماتی که ما درحال حاضر می کنیم این است که در مقابله با تروریسم ملت های منطقه را توانمند کنیم و از طرف دیگر نیز خونسردی خود را نسبت به تحولات منطقه حفظ کنیم.
داعش تا 30 کیلومتری مرز ایران هم رسید
رضایی ادامه داد: داعشی ها در 5 الی 6 ماه گذشته تا 30 کیلومتری مرزهای ما در سمت قصرشیرین آمدند اما ما خونسردی و کنترل خود را از دست ندادیم و چون خود نیروهای عراقی خطر آن ها را دفع کردند ما نیز دیگر به موضوع ورود نکردیم.
وی با بیان اینکه ما اقدامات شتاب زده در تحولات منطقه ای را قبول نداریم، تاکید کرد: ایران باید نسبت به تحولات منطقه از تمام ظرفیت های خود مانند ظرفیت دیپلماسی استفاده کند چرا که اکنون بهترین زمان است که ما بین ترکیه و روسیه توافق به عمل آوریم و ایران در حال حاضر می تواند با دیپلماسی فعال خود ترکیه و روسیه را به هم نزدیک و چالش میان آن ها را کاهش دهد.
رضایی در ادامه درباره تنش به وجود آمده میان ترکیه و روسیه اظهار داشت: قطعاً یک حرکت غیرمنطقی صورت گرفته است چرا که در آسمان کشورها بعضا خطا صورت می گیرد که در صورت ایجاد خطا اخطار هوایی انجام می شود که در این رابطه در چند سال گذشته بارها شاهد بودیم که هواپیماهای یونان به آسمان ترکیه ورود کرده و ترکیه به آنها اخطار داده است و این اتفاق در رابطه با هواپیماهای ترکیه بر فراز آسمان یونان نیز اتفاق افتاده و هر دو کشور به اخطار هوایی اکتفا کردند و شلیکی صورت نگرفته اما اتفاقی که در رابطه با هواپیمای روسیه افتاده یک معمای جدی است چرا که دولت ترکیه به جای اخطار شلیک کرده است.
وی همچنین درخصوص ماجرای ترکیه در عراق نیز گفت: ترکیه در 30 سال گذشته بارها وارد عراق شده اما این ورود صرفاً برای سرکوب مخالفان خود بوده و آنها هیچ گاه در خاک عراق مستقر نشدند ولی این بار ترکیه قصد دارد در عراق مستقر شود و در حال حاضر سربازان ترکیه در کنار داعشی ها قرار گرفته اند که در این رابطه برخی تحلیلگران معتقدند ترکیه برای حمایت از داعش به عراق رفته است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: البته برخی تحلیلگران دیگر نیز می گویند این کار توسط «بارزانی» صورت گرفته تا یک کشور مستقل در شمال عراق ایجاد کند و برخی نیز معتقدند از آن جایی که آمریکا به دنبال تجزیه عراق است به ترکیه گفته است که این کار را انجام دهد ولی به هر حال هر تصمیمی که مبنا قرار گیرد تحلیل منفی است.
رضایی در ادامه با بیان اینکه ترکیه بعد از 70 الی 80 سال که نتوانسته وارد اتحادیه اروپا شود از غرب روی گردان شده و به سمت شرق گردش کرده، گفت: چرخش ترکیه تجاوزگرایانه و غیردوستانه است و ترکیه به دنبال دستیابی به یک هویت غیر مسالمت جویانه می گردد.
وی همچنین درخصوص تحرکات عربستان در یمن و سیاست های یک بام و دو هوای این کشور نیز اظهار داشت: در رابطه با عربستان دو تحلیل وجود دارد یک تحلیل این است که برخی ها معتقدند عربستان از ناچاری به یمن حمله کرده چرا که معتقدند ایران درعراق، سوریه، فلسطین، بحرین و یمن حضور دارد و عربستان محاصره شده است و تحلیل دوم این است که عربستان از روز اول انقلاب با ما وارد درگیری شده که نمود آن را می توانیم با حمایت از صدام در 8 سال دفاع مقدس مشاهده کنیم.
رضایی در پایان درباره فضای پسابرجام و اینکه با برداشته شدن تحریم ها ما می توانیم اقتصاد پویایی داشته باشیم یا خیر تصریح کرد: در اینکه برجام یک فرصت اقتصادی برای ما است شکی نیست اما اگر ما جز نفت چیزی نداشته باشیم که صادر کنیم آن زمان باز شدن درها چه خاصیتی خواهد داشت؟ لذا ما باید تجارت خود را از تجارت نفت محور به سمت تجارت کالا محور، خدمات محور و صنایع محور سوق دهیم.