گویی چهارشنبهها را باید در تاریخ ایران به نام بصیرت سند زد و یک عمر باید درباره چهارشنبهها و اتفاقات رخ داده در ان سخن گفت. 15 خرداد 42، 23 تیر 78 و 9 دی 88 به عنوان 3 روز سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی همگی در تقویم هفته «چهارشنبه» ثبت شدهاند.
سیدعلیرضاشریفی/
گویی چهارشنبهها را باید در تاریخ ایران به نام بصیرت سند زد و یک عمر باید درباره چهارشنبهها و اتفاقات رخ داده در ان سخن گفت. 15 خرداد 42، 23 تیر 78 و 9 دی 88 به عنوان 3 روز سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی همگی در تقویم هفته «چهارشنبه» ثبت شدهاند.
15 خرداد 42 نخستین اقدام و اعتماد ملت به امام بود تا بتوانند انقلابی اسلامی به پا کنند. خبر دستگیرى امامبه سرعت در شهر قم و مناطق اطراف پیچید. زن و مرد از روستاها و منازل خویش در شهر به سوى منزل قائد خود حرکت کردند. شعار اصلى جمعیت «یا مرگ یا خمینى» بود که از تمام فضاى قم به گوش مى رسید.
هنگامى که سیل جمعیت از حرم حضرت معصومه بیرون آمدند، رگبار مسلسلها گشوده شد و تا ساعتى چند درگیرى شدید ادامه داشت. حمام خون به راه افتاده بود. هواپیماهاى نظامى از تهران به پرواز درآمدند و در فضاى شهر قم براى ایجاد رعب بیشتر دیوار صوتى را شکستند. قیام با سرکوبى شدید کنترل شد. کامیون هاى نظامى، اجساد شهدا و مجروحین را به سرعت از خیابانها و کوچه ها به نقاط نامعلومى بردند. غروب آن روز شهر قم حالتى جنگ زده و غم گنانه داشت.
امام خمینی(ره) درباره قیام مردم در چهارشنبه 15 خرداد فرمودند: قیام پانزده خرداد، حرکتی الهی بود از سوی مردم موحد و خدا جو و در کجا میتوان چنین حرکت نمادینی را سراغ گرفت که جامعهای در اعتراض بر دستگیری رهبر و مقتدای خود، اینچنین از جان و هستی خود دست شسته و در برابر آماجِ رگبار رژیم ستمشاهی سینه سپر کند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز استکبار اقدامات مختلفی را انجام داد اما در اواخر دهه 70 با اسم رمز روزنامه سلام آشوبی به پا شد که تا چند روز مسئولان ارشد نظام مورد آماج اتهام فتنه گران شدند. تجدید نظر طلبان که به دنبال انتقام از انقلاب اسلامی بودند سعی کردند فضا را ملتهب کنند، روزنامه خرداد در تیتر صفحه اول خود نوشت: «کوی دانشگاه تهران به خاک و خون کشیده شد» و روزنامه نشاط نیز در تیتر صفحه اول خود از درگیری های خونین در خوابگاه دانشگاه تهران خبر داد و به نقل از دفتر تحکیم وحدت یک هفته عزای عمومی - برای کشته های خیالی- اعلام کرد.
امام خامنهای در 22 تیر 78 پیامی منتشر کردند که در ان آمده بود: گروهکهای وابسته و معاند، طبق تحلیل اربابان و معلمان خود، گمان کردهاند مردم ایران از اسلام و انقلاب، دست برداشتهاند و به خیال باطل خود میخواهند از انقلاب اسلامی انتقام بگیرند. ولی غافل از اینکه ملت مؤمن و شجاع و هوشیار با آنان و اربابان و پشتیبان آنان اجازهی ادامه شرارت را نخواهند داد و نظام مقتدر اسلامی، آنان را به شدت منکوب خواهد کرد.
مردم پس از شنیدن خواستههای مقام معم رهبری در چهارشنبه 23 تیر 78 به خیابانها آمدند و مهر بطلانی بر فتنه گری گروههای معاند زدند. این حضور پر شور مردم سبب شد که غائله 18 تیر 78 در نطفه خاموش شود.
پس از انتخابات 88 فتنه گران بر طبل تقلب کوبیدند و 6 ماه بر خواسته اشتباه خود لجبازی کردند؛ خواستهای که در روزهای ابتدایی به عنوان دعوای 2 جریان سیاسی مطرح کردند اما با ایستادگی امام خامنهای در حفظ جمهوریت نظام و آراء مردم دعوای یک سری معاند با پشتیبانی استکبار با انقلاب اسلامی تبدیل شد.
فتنهای که حضور 40 میلیون مردم پای صندوقهای رأی را تلخ کرد و نگذاشت ایران تا سالهای سال به این حماسه آفرینی افتخار کند. ششم دیماه 88 روز عاشورا بود و بسیاری از مردم ایران اسلامی برای عزاداری از خانه خارج شده بودند اما عدهای فتنه گر در آخرین روزهای فتنه به خیابان آمدند و با سوت و کف و آتش زدن خیمههای عزاداری غم عاشورا را چندین برابر کردند.
فتنه گران با شکستن همه حرمتها در این روز شاهد خشم و خروش انقلابی مردم ایران بودند و عزاداران حسینی در همه جای ایران با مشاهده تصاویر خروشیدند؛ حرکات انقلابی مردم ایران از عصر ششم دیماه آغاز شد و حضور میلیونی مردم ایران در 9 دی در خیابانها بار دیگر فتنهای را خاموش کرد و انقلاب اسلامی را در برابر فتنه گری فتنه گران ایمن کرد.
چهارشنبه 9 دی از نظر مقام معظم رهبری اقدام به موقع و انقلابی نسل سوم انقلاب بود.
امسال هم انقلاب اسلامی با فتنه اکبر مواجه است؛ فتنهای که برخیها میخواهند با مطرح کردن شائبههایی مردم را از مسیر اصلی انقلاب اسلامی منحرف کنند. اما امسال هم 9 دی، چهارشنبه است و مردم با بیعت مجدد با امام خود فتنه اکبر را قبل از آغاز، دفع خواهند کرد.