طبق آمارهای رسمی ,مسجدسلیمان با آمار بالای بیکاری 43 درصدی مواجه است و در حال حاضر مهم ترین معضل موجود در مسجدسلیمان که گریبان گیر جوانان و خانواده ها شده همین آمار سرسام آور بیکاری در پایتخت نفتی خاورمیانه است .
به گزارش آسماری , از اینکه مسجدسلیمان چه بود و روزی در فلان و فلان اولین بود بگذریم . هرچه بودیم گذشت و مهم این است که اوضاع و احوال امروز مسجدسلیمان چگونه است ؟ امروز در چه چیزهایی اولین هستیم ؟ اولین در بیکاری یا اولین در خودکشی و...؟
طبق آمارهای رسمی ,مسجدسلیمان با آمار بالای بیکاری 43 درصدی مواجه است و در حال حاضر مهم ترین معضل موجود در مسجدسلیمان که گریبان گیر جوانان و خانواده ها شده همین آمار سرسام آور بیکاری در پایتخت نفتی خاورمیانه است .
سالها مدیران و مسئولان مختلفی اعم از نماینده , فرماندار و غیره و غیره آمدند و رفتند اما هرگز برنامه ریزی مدونی برای اشتغال زایی در مسجدسلیمان انجام نشد و عواقب این بی توجهی ها روز به روز روی هم انباشت شد تا اینکه آمار بیکاری را به مرز هشدار رساند .
جوانان مسجدسلیمان سالهاست که دیگر از یافتن شغل در شهر خود ناامید شده اند و بار سفر بسته و در دیگر شهر ها و استان های کشور به امید یافتن شغلی با حداقل حقوق و مزایا آواره شده اند. این مهاجرت جوانان مسجدسلیمان اخیرا شکل جدیدی به خود گرفته و متاسفانه در غفلت مسئولان شهرمان طی ماههای گذشته شاهد افزایش چشمگیر مهاجرت های غیر قانونی جوانان مسجدسلیمان به کشورهای اروپایی هستیم .
بی شک هیچ انسانی نمی خواهد که از شهر و دیار خود و خصوصا خانواده خود دور باشد اما آیا مسئولان شهرمان تاکنون این پرسش را از خود داشته اند که علت افزایش آمار مهاجرت جوانان چیست ؟ چه عاملی موجب شده تا جوانان خانه و خانواده خود را رها کنند و راهی سفری پرخطر شوند ؟ قطعا ریشه اصلی و مهم ترین عامل این افزایش چشمگیر مهاجرت را می توان در بیکاری و ناامیدی جوانان شهری یافت که از حداقل امکانات رفاهی محروم بوده و برای برخورداری از حداقل های یک زندگی شهری مجبور به مهاجرت قانونی و غیرقانونی از شهر خود شده اند.
وجود دو دانشگاه آزاد و پیام نور در مسجدسلیمان با رشته های تحصیلی متنوع امکان تحصیلات تکمیلی را برای تمام سلایق فراهم آورده اما همین دانشجویان پس از پایان دوران تحصیل خود اگر بخواهند شغلی داشته باشند باید در اولین اقدام از مسجدسلیمان مهاجرت کنند .
البته معضل مهاجر گریزی تنها شامل حال مسجدسلیمان نیست وشهروندان اغلب شهرهای کوچک در کشور و بویژه استان خوزستان بدلیل عدم برخورداری از امکانات مطلوب و نبود اشتغال پایدار مجبور به مهاجرت به کلان شهرها هستند . یکی از علل مهاجرت از شهرهای کوچک به مراکز استان ها و کلان شهرها را می توان در برخی سیاست های نادرست دولت ها هم بررسی کرد . تقسیم ناعادلانه صنایع و بنگاه های اقتصادی در شهرستان ها و تجمیع مشاغل در کلان شهرها از یک سو موجب مهاجرت بی رویه به کلان شهرها و از سوی دیگر موجب افزایش جمعیت کلان شهرها و ایجاد معضلات جدیدی همچون آلودگی هوا ,ترافیک و حاشیه نشینی در کلان شهرها شده است .
به گزارش آسماری , نيرويانساني جوان، تحصيلكرده و آماده بهكار يك ذخيره ارزشمند به حساب ميآيد كه ميتواند چرخهاي اقتصادي هر كشوری را سريعتر و با توان بيشتري به حركت در بياورد. كشور ما هماكنون در برههاي قرار دارد كه ذخاير انساني آن مرزها را در نورديده و اصطلاحا در دوره «پيك نيرويانساني» قرار دارد. با اين وجود در كوچه و خيابان جوانهاي تحصيلكرده و پرانرژي بسياري را ميبينيم كه بيكارند و نيروي كاريشان هر روز در حال تحليل رفتن است.