حسینی تاکیدکرد:نیاز است که موازی باکار ما صنایع پایین دستی هم در منطقه شکل بگیرد.
مهندس سید عباس حسینی مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان در گفتگوی تفضیلی با خبرنگار ما به تشریح اقدامات انجام شده در عملیات احداث پروژه کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان پرداخت .
حسینی در رابطه با صنعت آلومینیوم گفت : صنعت آلومینیوم صنعت نوپایی است که عمری 130 ساله در دنیا دارد . مصرف سرانه آلومینیوم در دنیا 15 کیلوگرم و مصرف سرانه کشور ایران 5 کیلوگرم است .
جمعا 148 کارخانه آلومینیوم در دنیا وجود دارد که از این تعداد 53 کارخانه در آسیا , 44 کارخانه در اروپا, 24 کارخانه در آمریکای شمالی , 10 کارخانه در آمریکا جنوبی ,10 کارخانه در اقیانوسیه و 7 کارخانه هم در آفریقا قرار دارند .
وی افزود : در کشور ایران 2 کارخانه آلومینیوم ایرالکو در اراک و آلومینیوم المهدی در هرمزگان وجود دارند که مجموع تولید سال 93 این دو کارخانه 354 هزار تن بوده است در حالی که ظرفیت تولید آلومینیوم در کشورهای همسایه ایران از جمله امارات متحده عربی بیش از 2 میلیون تن است و عربستان برنامه توسعه برای تولید 10 میلیون تن در سال را دارا می باشد .
حسینی اظهار داشت : در چشم انداز 1404 با توجه به اهمیت آلومینیوم و جایگاهی که در تکنولوژی آینده جهان دارد و با توجه به اینکه عمده بهای تمام شده این صنعت مربوط به سوخت آن است و همین موضوع موجب شده صنعت آلومینیوم در دنیا از اروپا به سوی خاورمیانه حرکت کند در برنامه چشم انداز رسیدن به تولید یک و نیم میلیون تن در سال تعریف شده است .
وی ادامه داد : شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان در راستای تحقق بخشیدن به این هدف در تاریخ 23 بهمن 1393 توسط استاندار خوزستان کلنگ احداث کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان را در منطقه زیلایی به زمین زد که این پروژه در مدت زمان یکسالی که شروع به کار کرده با پیشرفت قابل توجهی که داشته است جلوتر از برنامه زمانبندی حرکت می کند که این امر نشان دهنده جدیت در انجام کار است .
حسینی در تشریح اقدامات انجام شده تصریح کرد : اقدامات ما در چند بخش تعریف شده که بخش اول آن طراحی است که توسط تیم فنی پروژه در حال انجام است و بخش دوم هم تهیه ماشین آلات است که اصلی ترین و مهم ترین گام در این پروژه است .
وی گفت : اعتقاد ما بر این است که با توجه به اینکه این پروژه دور از پایتخت است و اکثر صنایع پایین دستی این صنعت در مرکز قرار دارند آن چیزی که در مسجدسلیمان می تواند مزیت رقابتی ما در کشور باشد کیفیت محصول تولیدی است و برای رسیدن به این کیفیت عالی یکی از آیتم ها داشتن تکنولوژی روز دنیا است لذا ما تکنولوژی دستگاه های اروپایی را برای این پروژه خریداری کردیم که بخشی از این دستگاه ها هم اکنون در سایت موجود است.
مهندس حسینی ادامه داد : این پروژه را در دو فاز تعریف کردیم که فاز اول آن تولید پروفیل است که در اسفند 95 به بهره برداری خواهد رسید و فاز دوم که طرح بیلت است در اسفند 96 13 به بهره برداری می رسد .
وی عنوان کرد : خط تولید بیلت کارخانه که اروپایی است و از تکنولوژی روز دنیا بهره می برد در بهار 96 13 در سایت مستقر خواهد شد . بخش سوم کارهای فیزیکی است که باید در سایت انجام شود, با توجه به زیرساختی که ما در مسجدسلیمان داشتیم و تقریبا صفر بود بیش از 30 مورد کار در این مرحله انجام شد که عبارتند از تهیه زمین , انجام مطالعات زمین شناسی , مطالعات ژئوتکنیک , تعریف مشاور مادر ,مطالعات آبرسانی ,تامین گاز ,تامین برق و زیر ساخت های مخابراتی , تسطیح زمین و استحکام بخشی به زمین محل احداث پروژه و ایجاد حدود چهار کیلومتر تاسیسات برق موقت برای این پروژه که یکی از کارهای دشواری بود که انجام شد .
مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان خاطر نشان کرد : نکته مهم در اقدامات انجام شده این است که تمامی این کارها توسط پیمانکاران محلی انجام شده و تا امروز مبلغی در حدود 6 میلیارد تومان به پیمانکاران مسجدسلیمانی پرداخت کرده ایم . اولویت اول ما انتخاب پیمانکاران بومی است و پس از آن استفاده از پیمانکاران بومی استان و در موارد محدودی بکارگیری پیمانکاران در سطح کشور است که با توجه به حجم کار انتخاب خواهند شد . هم اکنون تمامی پیمانکاران و پرسنل پروژه بومی هستند جز یک یمانکار که آنهم تمامی پرسنل خود را از نیروهای بومی منطقه انتخاب کرده است .
حسینی افزود : یکی از مهم ترین اقداماتی که در این پروژه انجام شد کسب مجوز از سازمان محیط زیست در کوتاه ترین زمان ممکن بود که با اقداماتی که صورت گرفت و ارزیابی های زیست محیطی که انجام شد توانستیم مجوز سازمان محیط زیست را دریافت کنیم .
وی با تشکر از همکاری و حمایت های مردم منطقه گفت : با تعامل خوبی که با اهالی منطقه داشتیم محصور سازی سایت انجام شد و یکی از کارهای خوبی که توانستیم برای مردم انجام دهیم و در واقع هدیه ای از سوی این پروژه برای مردم است احداث جاده ارتباطی بین دو روستای کنجدکار و دومده بود که با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و سیصد میلیون تومان به طول 1750 متر و کاملا مطابق با استانداردهای بین المللی احداث شده است .
سید عباس حسینی اظهار داشت : طراحی پلن کلی کارخانه و طراحی بخش اول سوله هم اکنون انجام شده که و اسکلت فلزی سوله نصب شده است , طراحی فنداسیون تجهیزات و نصب ماشین آلات هم اکنون شروع شده است و تمامی این کارها طبق برنامه زمانبندی قرار بود در خردادماه سال آینده انجام شود اما با همت همه همکاران و همکاری مردم این منطقه که به ما کمک کردند و این پروژه را از خودشان دانستند جلوتر از برنامه زمانبندی حرکت می کنیم .
وی تصریح کرد : احداث و بهره بردرای از ساختمان اداری پروژه را می توان یکی از نقاط قوت این پروژه دانست که نشان می دهد تیم مهندسی این پروژه چقدر متبحر است چرا که اکثر این قبیل پروژه ها چون نمی توانند پلن کلی کارخانه را ابتدای کار مشخص کنند یک ساختمان موقت می سازند و چند صد میلیون هزینه می کنند و پس از قطعی شدن پلن ,ساختمان اداری را دوباره می سازند اما در این پروژه یکی از افتخارات مهندسی است که ابتدای کار ساختمان اداری احداث شد و حداقل 500میلیون تومان هزینه صرفه جویی شد که از نقاط برجسته این شرکت است .
مهندس حسینی ادامه داد : علیرغم تمام محدودیت های ارتباطی و مخابراتی سیستم مالی پروژه به صورت آنلاین با تهران در ارتباط است در این شرایط تیم مهندسی ما توانسته ارتباط آنلاین را با تهران متصل کند تا کارها سریعتر پیش برود .
وی خاطر نشان کرد : با توجه به اینکه زمین محل احداث پروژه به صورت تپه ماهور و گچی بوده تاکنون حدود 60 هزار مترمکعب خاکبرداری انجام شده و حدود 8 ماه است که درگیر عملیات خاکبرداری و خاکریزی هستیم و بیش از 2 میلیارد تومان برای خاکبرداری و خاکریزی هزینه شده است .
حسینی در رابطه با جذب نیرو در این پروژه تاکید کرد : تمام تلاشمان این است که اگر نیرویی جذب می کنیم با توجه به نیاز واقعی مان باشد و برایشان کار تعریف کنیم تا پس از مدتی شاهد اخراج نیروها نباشیم . هم اکنون 84 نفر کارگر فعال در این پروژه مشغول هستند و تلاش کردیم این تعداد را حفظ کنیم .
مهندس سید عباس حسینی در رابطه با نحوه جذب نیرو در این پروژه گفت : ما دو نوع نیرو جذب می کنیم , یکی در دوران احداث پروژه و یکی در دوران بهره برداری از پروژه است . نیروی هایی که در مرحله احداث با ما کار می کنند نیروی پیمانکار بوده و موقت هستند اما در دوران بهره برداری از پروژه نیاز به نیروی متخصص در زمینه های خاصی داریم و برنامه تامین نیرو مورد نیاز را به این شکل تعریف کردیم که در اردیبهشت 95 از طریق اعلام عمومی , برگزاری آزمون , انجام تست های لازم و با آیین نامه ای که اولویت جذب نیروی بومی در آن تعریف می شود نیروی های مورد نیاز جذب خواهند شد .
مدیرعامل شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان با اشاره به آمار بالای بیکاری در منطقه تصریح کرد : ما باید این را فراموش کنیم که کارخانه آلومینیوم چقدر نیرو می خواهد جذب کند , با توجه به سیل عظیم بیکاری که در این منطقه وجود دارد مسئولین باید برای کاهش نرخ بیکاری فکر دیگری کنند . فلسفه وجودی کارخانه آلومینیوم این نیست که با ایجاد 200 یا 300 شغل مشکل بیکاری منطقه را حل کند , این پروژه به این دلیل اینجا آمده که بتواند با صنایع پایین دستی خودش شغل ایجاد کند . در دنیا به ازای تولید هر یک تن آلومینیوم دو شغل باید ایجاد شود یعنی در گام اول ما که 70 هزار تن تولید است می توان 140 هزار شغل را با تکیه بر صنایع پایین دستی ایجاد کرد .
وی افزود : 22 صنعت پایین دستی برای این کارخانه تعریف شده که شامل کارگاه هایی است که با هزینه کم راه اندازی می شوند ,اگر این 22 صنعت در این منطقه شکل بگیرد هر صنعت به طور متوسط می تواند 50 نفر را مشغول به کارکند .
حسینی تاکید کرد : نیاز است که موازی با ما این صنایع پایین دستی هم در منطقه شکل بگیرد تا همزمان با ما به بهره برداری برسد و مسئولین شهرستان باید روی این موضوع کار کنند چرا که این کارخانه به تنهایی نمی تواند مشکل بیکاری منطقه را برطرف کند .
سید عباس حسینی ابراز امیدواری کرد : امیدواریم با حمایت های مسئولین شهرستان و استان این پروژه زودتر از زمان مورد نظر به بهره برداری برسد .