اختصاص دادن کاندیدها به قوم ،قبیله , تیره وایل خاص به معنای پر رنگ کردن تعصبات قومیتی و طایفه ای است که نتیجه اینگونه رفتارها موجب تشدید قوم گرایی و نژاد پرستی خواهد شد .
:
آسماری / افشین خدری : اختصاص دادن کاندیدها به قوم ،قبیله , تیره وایل خاص به معنای پر رنگ کردن تعصبات قومیتی و طایفه ای است که نتیجه اینگونه رفتارها موجب تشدید قوم گرایی و نژاد پرستی خواهد شد .
با پیدایش روحیه قومیت گرایی و طایفه ای در یک جامعه زلزله ای ویرانگر در ساختمان فرهنگ و تمدن آن جامعه پدید می آید،که هر گلستانی را به ویرانه ای مبدل می کند.طوفانی خشمناک که نه تنها جوامع وافراد آن آسیب شدید می بینند بلکه نسلهای بعدی را نیز با خود هم سرنوشت می گردانند.
اندیشه قومیتی و طایفه ای سودجویان را بر خداجویان، جاهلان را بر عالمان، سرمایه داران را بر اندیشه ورزان، کاذبان را بر صادقان ،بی خردان را بر خردمندان، منفعت گرایان را بر حقیقت گویان و.........برتری می دهد .
دموکراسی و توسعه همه جانبه وقتی در یک کشور نهادینه می شود که شرایط آن کما بیش فراهم باشد.در کشور ما بویژه در شهرهای کوچک و گاهأ متوسط یکی از بزرگترین آفت های اصلی انتخابات برگزیدن و انتخاب افراد بر اساس احساسات قومیتی و طایفه گرایانه است.شاید یکی از عوامل اصلی محرومیت مناطق ما همین عامل باشد چراکه مدیران لایق منطقه گاهی بدلیل عدم حمایت های مردمی که صرفأ به قوم گرایی روی آورده اند از رسیدن به مناصب عقب می مانند.
پس کمی به خودمان بیاییم و واقعیت را بهتر و منطقی تر ببینیم. ما مدعی نیستیم که همه چیز ایده ال است و با یک انتخاب صحیح شرایط عالی و ایده آل شده و همه مشکلات منطقه حل می شود اما بدیهی است که فرستادن یک وکیل لایق و با سوابق درخشان مدیریتی بدور از قومیت گرایی می تواند تا حدزیادی بر اوضاع شهر و منطقه وحتی کشور تاثیر گذار باشد.
دامن زدن به مسئله قومیت گرایی و طایفه گرایی و اصل قرار دادن آن در مسائل مختلف مهمی همچون انتخابات بزرگترین وسیله دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه است تا آنجایی که به صورت فرسایشی زندگی مردم را در فرهنگ , افکار و وضعیت کلی زندگی به سمت بی تفاوتی نسبت به همدیگر سوق می دهد.
امیدوارم هرکدام از ما براساس لیاقتها و با بصیرت کافی و نه براساس علایق قومیتی و طایفه ای حضوری پرشور در انتخابات داشته باشیم و بار دیگر اقتدار و اتحاد ملی مان را به جهانیان نشان دهیم .