شلیک پیاپی سلاح های شکاری در مراسم های عزاداری ,عروسی و جشن های نوروزی بختیاری بارها و بارها موجب زخمی وکشته شدن افراد بسیاری شده است اما باز هم وقوع این حوادث تلخ مایه عبرت برخی افراد سهل انگار و نا آگاه به فرهنگ بختیاری نشده است .
آسماری نیوز / علی کاظمی : شلیک پیاپی سلاح های شکاری در مراسم های عزاداری ,عروسی و جشن های نوروزی بختیاری بارها و بارها موجب زخمی وکشته شدن افراد بسیاری شده است اما باز هم وقوع این حوادث تلخ مایه عبرت برخی افراد سهل انگار و نا آگاه به فرهنگ بختیاری نشده است .
دو روز پیش در همایش نوروزی بختیاری ها در منطقه آسماری که با حضور چندین هزار نفر برگزار می شد چند نفر از جمله یک دختر بچه مورد اصابت شلیک این سلاح هایی قرار گرفتند که صاحبان آنها با شلیک خود می خواهند فرهنگ و تمدن بختیاری را نشان دهند غافل از اینکه با هر بار شلیک خود می توانند موجب مرگ یک انسان شوند .
ای کاش وقتی نام سردار اسعد , سردار بی بی مریم , شهید علیمردان و دیگر بزرگان قوم مان را می شنویم بجای شلیک گلوله کمی از زندگینامه این بزرگان را برای فرزندان خود که به شدت مورد تهاجم فرهنگی ملل مختلف قرار گرفته اند بازگو می کردیم تا با تفکر ,سبک زندگی ,آرمان ها و فرهنگ بزرگان قوم خود آشنا شوند .
سابقه استفاده از سلاح گرم در بین مردم بختیاری و عشایر به صدها سال قبل باز می گردد که مردم بختیاری بدلیل زندگی کوچ نشینی که داشتند و مدام از بیابان ها و گذرگاههای صعب العبور گذر می کردند برای حفاظت از جان و مال خود مجبور به استفاده از سلاح بودند اما حتی در همان زمان هم تنها افراد با سن و سال و آشنا به کار با سلاح گرم حق همراه داشتن و استفاده از سلاح را داشتند اما امروز در بین مردم بختیاری که اکثرا شهرنشین شده و کوچ نشینی را کنار گذاشته اند کم سن و سال ترین افراد و جوانانی که هیجان و شور جوانی در سر دارند به راحتی سلاح در دست می گیرند و در مکان های نا بجا از آن استفاده می کنند .
متاسفانه امروز هم بار دیگر این رسم غلط در یک جشن عروسی در شهرمان تکرار شد و جوان 30 ساله ای بدون هیچ گناهی مورد اصابت شلیک سلاح قرار گرفت و جان خود را از دست داد تا ما یک رسم نابجا و نادرست را انجام داده باشیم .
رسم غلط تیر اندازی در مراسم ها و مکان های عمومی فرهنگ نادرستی است که در بین مردم رواج یافته و مقابله با این معضل فرهنگی نیازمند همکاری وهمدلی بزرگان و دستگاه های قضائی و انتظامی است .
انتظار می رود دستگاه های مسئول که متولی ارائه مجوز حمل سلاح هستند پس از ارائه مجوز حمل سلاح به متقاضیان بر نحوه استفاده از آن هم نظارتی داشته باشند . آنچه که مشهود است برخی افراد با دریافت مجوز حمل سلاح گمان می کنند که با این مجوز حق دارند که در هر مکانی و هر زمانی اقدام به تیر اندازی نمایند در حالی که مجوز حمل سلاح تنها بمنظور استفاده در هنگام شکار ارائه می شود که آنهم شرایط و محدودیت های خاص خود را دارد .
بدون شک می توان با همفکری بزرگان و همکاری همه افراد جامعه آداب و رسومی که نیاکان ما به ما رسیده را به شکل صحیح و پسندیده خود به جای آورد و هیچ عزیزی هم جان خود را از دست نداده و شادی هیچ خانواده ای به عزا و ماتم تبدیل نشود .