این روزها در خوزستان هرکجا نام اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی به زبان میآیند از بیتوجهی بانکهای استان به شعار سال و اقتصاد خوزستان انتقاد میشود ولی گویا کک آنها نمیگزد.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، این روزها در خوزستان هرکجا نام اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی به زبان میآیند از بیتوجهی بانکهای استان به شعار سال و اقتصاد خوزستان انتقاد میشود ولی گویا کک آنها نمیگزد.
از مدیران کل بعضی از ادارات در خوزستان گرفته تا استاندار جوان هرچه در خصوص بانکها میگویند بینتیجه مانده است و عزمی از سوی آنها برای توسعه و رفع بیکاری در خوزستان دیده نمیشود.
غلامرضا شریعتی از روز معارفه بهعنوان استاندار خوزستان تا اکنون بارها از مقاومت و مانعتراشی بانکهای استان گلایه و انتقاد کرده و هرچند تأکید کرده بود که با هرکسی که در مسیر قطار توسعهای استان سنگاندازی کند برخورد خواهد شد.
در زیر به برخی از سخنان استاندار خوزستان خطاب به بانکها استان را مرور میکنیم
۱۵ تیرماه
*بانکهای استان ازنظر ارائه تسهیلات در آخرین جایگاه کشوری قرار دارند.
*از بانکها انتظار نداریم که در خصوص ارائه تسهیلات به بخش تولید از نداشتن منابع بانکی سخن به میان آورند زیرا تمام آمارها حاکی از این است که بانکها درزمینهٔ ارائه تسهیلات به بخش تولید و خصوصی سختگیریهای زیادی میکنند.
*متوجه محدودیتهای بانکها هستیم اما انتظار داریم بانکها در عین صیانت از منابع خود همکاری بیشتری در خصوص ارائه تسهیلات داشته باشند.
۲۳ تیرماه
*مدیران بانکها باید روند ارائه تسهیلات خود را با موانع کمتر و بهطور جدیتر تسهیل کنند تا بتوانند در به حرکت درآوردن چرخه تولید کمک کنند.
*در یکزمانی حمله بدی به منابع بانکها شد و این مسئله موجب شد منابع بانکها بدون دلیل و توجیه به تاراج برود و این موضوع هنوز از ذهن خارج نشده است.
*بانکها باید این احتیاط را لحاظ کنند اما انتظار داریم که از دایره احتیاط بیشازحد خارج شوند چراکه از کارهای یک مدیر بانک، ریسک منطقی و معقول در راستای امکانات و تسهیلاتی است که دولت برای بانک مرکزی لحاظ میکند.
*از بانکها خواهشمندیم منابع استان را برای خود استان هزینه کنند و انتظار این است که در جلسات بعدی تمام بانکها گزارشهایی از ارائه تسهیلات خود داشته باشند.
۶ مردادماه
*ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با هماهنگی مسئولان و بخش خصوصی در نظر دارد برخی مقاومتهایی که از طرف بانکها در برابر تولید و سرمایهگذاری صورت میگیرد را در عین در نظر گرفتن قانون بشکند؛ و ما چیزی فراتر از قانون نمیخواهیم.
۱۹ مردادماه
*آمارهای ارائهشده توسط بانکها درزمینهٔ پروندههای در دست بررسی و مراحل نهایی روند نسبتاً بد نیست و متناسب با متوسط کشوری است اما تعهدات در مقابل واحدهای صنعتی استان بهخوبی انجامنشده است.
*تسهیلات باید بهطور کامل در بخش صنعت هزینه شود و بعد از پرداخت با روان شدن و به حرکت درآمدن چرخ صنعت و تولید در استان و بالا رفتن اشتغال در این واحدهای تولیدی روبهرو میشویم.
*به همین علت لازم است که علاوه بر کمک به آنها از منابع ملی و سرمایههای مملکتی در بانکها حفاظت کنیم و البته بانکها نباید طبق روال و قوانین موضوعه قبلی عمل کنند بلکه باید قوانین جدید را رعایت کنند که در این خصوص تذکرهای لازم دادهشده است.
۲۴ مردادماه
پس از فشار و انتقادات ما به بانکها در استان این مسئله در حال تسهیل است، امیدواریم شاهد عملکرد بهتری از سوی بانکهای استان باشیم.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور، بانک مرکزی را مکلف کرده است تا بانکها را به ارائه تسهیلات مناسب به واحدهای تولیدی، جهت رونق آنها موظف کند تا با پیگیریهایی که از سوی این ستاد انجام میگیرد، بانکها عملکرد بهتری را ارائه کنند.
این وضعیت در استان نیز با فشارهای ما و برگزاری جلسات متعدد در حال تسهیل است و امیدواریم شاهد ارائه تسهیلات از سوی بانکها به واحدهای تولیدی و صنایع استان باشیم.
ارائه تسهیلات توسط بانکهای استان در حال رسیدگی است تا آنها با ارائه تسهیلات احیاگر، واحدهای تولیدی را از رکود خارج کنند.
به گزارش رهیاب، گرچه استاندار بعد از انتقادات و گلایههای فراوان از بانکهای خوزستان خبر از تسهیل خدمات آنها برای توسعه خوزستان میدهد لکن باید دل بهروزهای آینده خوش کرد و دید که بالاخره بانکهای استان با تحرک خود صنعت و واحدهای تولیدی خوزستان را به حرکت درمیآورند.