در 79 روزی که مجلس دهم آغاز به کار کرده است فقط 4 نماینده از استان خوزستان موفق به قرائت نطق پیش از دستور خود کردند.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، هشتم خرداد امسال دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد و 18 نماینده خوزستان به نمایندگی از مردم در این مجلس حضور پیدا کردند. یکی از اقداماتی که فعالیت نمایندگان در مجلس را پر رنگتر میکند، نطق میان دستور است.
با گذشت 79 روز از مجلس دهم تاکنون فقط 4 نفر از نمایندگان خوزستان نطق میان دستور خود را در جلسات علنی قرائت کردند.
مشکلات آبی شادگان
مجید ناصری نژاد، نماینده مردم شادگان در مجلس دهم نخستین فرد از بین نمایندگان استان بود که پس از آغاز به کار مجلس نطق میان دستور خود را در صحن بهارستان قرائت کرد.
اشاره به ظرفیت اقوام در مدیریت استان، اهمیت توجه به اقتصاد مقاومتی، مهاجرت مردم استان به دلیل کمبود امکانات، مشکلات کشاورزی در حوضه آّبی جراحی و مشکلات آب آشامیدنی خوزستان و شادگان محورهای نطق حجت الاسلام ناصرینژاد در 30 خرداد امسال بود.
هشدار درباره IPC و انتقاد از محرومیت ایذه - باغملک
دومین نماینده خوزستان که نطق خود را در مجلس قرائت کرد، هداست الله خادمی بود؛ نماینده مردم ایذه و باغملک 13 تیر امسال پشت تریبون قرار گرفت و از محرومیت شهرهای حوزه انتخابیه خود سخن گفت. مشکلات آب آشامیدنی، مشکلات دانش آموزان و کمبود فضای آموزشی، ردیف بودجه مناطق محروم نفت خیز، مافیای آب کشور، فراموش شدن سهم ایذه و باغملک در طرح 550 هزار هکتاری، انتقاد از دخالت دولت در انتخابات کمیسیونهای مجلس، قدردانی از وزیر بهداشت و انتقاد از دولت به دلیل سفر نکردن به ایذه و باغملک، درخواست احداث واحد پتروشیمی و انتقاد از نگاه منطقهای وزرای دولت یازدهم برای توسعه از جمله محورهای نطق خادمی بود.
نماینده مردم ایذه و باغملک در پایان نطق خود به قراردادهای جدید نفتی اشاره کرد و گفت: IPC اقتصاد کشور و استقلال سیاسی را به خطر می اندازد چرا که شاهد هستیم افرادی که با قراردادهای بسیار به کشور زیان زده اند تلاش دارند این بار با عقد قراردادهای ضد ایرانی، ضد منافع ملی، ضد اصل 44 قانون اساسی و مغایربا فرمایشات مقام معظم رهبری با خارجی ها قرارداد ببندند. از آقای لاریجانی و مطهری می خواهیم که مراقب IPCها باشند تا مردم دوباره دچار کرسنتی ها نشوند.
مدیران نجومی شرم کنند
چهارشنبه 30 تیر امسال نوبت به سومین نطق نمایندگان خوزستان در مجلس رسید. رنگ و بوی نخستین نطق نماینده مردم ماهشهر در ابتدا رنگ و بوی بین الملل به خود گرفت و علی گلمرادی از رفتار دوگانه سازمان بین الملل درباره رزمایش موشکهای بالستیک انتقاد کرد.
انتقاد از سیاستهای آمریکا و توصیه به غرب برای عدم دخالت در امور کشور، انتقاد از بی برنامگی در مدیریت ظرفیتها و گسترش بیکاری، انتقاد از وضعیت فعلی آموزش و پرورش، انتقاد از وضعیت راههای ارتباطی حوزه انتخابیه و انتقاد از وضعیت بهداشت و درمان استان از جمله محورهای مهم نطق گلمرادی بود.
نماینده مردم ماهشهر در مجلس با انتقاد از اختلاف طبقاتی بهوجود آمده، عنوان کرد: شرم باد به کسی که حقوق 70 میلیونی میگیرد، در حالی که یک کارگر در زیر آفتاب ماهانه کمتر از یک میلیون تومان حقوق دریافت میکند.
حل شدن مشکل موقوفه بودن زمینهای رامشیر
آخرین نطق نمایندگان خوزستان هم متعلق به اقبال محمدیان است که 20 مرداد امسال آن را قرائت کرد. نماینده مردم رامهرمز و رامشیر با انتقاد از توسعه ناهماهنگ و سوءمدیریت در کشور نطق خود را آغاز کرد.
انتقاد از بهکارگیری بازنشستگان در دولت یازدهم، توصیه به مجلس برای تحقق اقتصاد مقاومتی، مشکلات مردم خوزستان در هنگام بروز ریزگردها و و گرمای شدید، کمبود تختهای بیمارستانی در خوزستان، مشکلات جادههای استان و کمبود فضای ورزشی در حوزه انتخابیه خود از جمله محورهای نطق محمدیان بود.
نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس دهم خواستار حل شدن مشکل موقوفه بودن زمینهای رامشیر شد و گفت: وزیر کشاورزی هم مشکلات مربوط به طرح احیای طرح 3030 هکتاری دیمه رسیدگی کند.
به گزارش رهیاب، جواد کاظمنسب، علی ساری، همایون یوسفی، جلیل مختار، عامر کعبی، غلامرضا شرفی، سید راضی نوری، فریدون حسنوند، حبیب الله کشتزر، قاسم ساعدی، عبدالله سامری، علیعسکر ظاهریعبدهوند، عباس پاپیزاده و سهراب گیلانی تاکنون نطق میاندستوری نداشتند.