سخنان استاندار خوزستان درحالی ایراد میشود که مسئولان ارشد و نمایندگان مردم استان خوزستان بارها نسبت به انتقال آب کارون انتقاد داشته و دارند. این انتقادها البته ابعاد دیگری نیز داشته و آن انتقال بیش از حد آب از سرچشمههای کارون است.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، در تازهترین اظهار نظر در مورد انتقال آب کارون استاندار خوزستان در خصوص مصوبه شورای عالی آب و دستور رئیس جمهور مبنی بر انتقال آب 580 میلیون مترمکعب از سرشاخههای کارون گفت: این مصوبه اصلاً و ابداً نباید از حد تعیین شده تجاوز کند. وظیفه اخلاقی، قانونی و شرعی خود را در قبال مردم استان جلوگیری از انتقال آب از کارون به میزانی بیش از 580 میلیون مترمکعب میدانم.
غلامرضا شریعتی همچنین در خصوص خواستههای خود پیرامون پروژههای انتقال آب بین حوضهای اظهار کرد: زمانی که 3 میلیون هکتار اراضی کشاورزی در استان قابل کشت است و به علت کمآبی تنها اکنون و پس از اجرای طرح 550 هزار هکتاری فقط یک میلیون هکتار آن کشت میشود، انتقال آب به استانها و مناطق دیگر اصلاً توجیهپذیر و صحیح نیست.
سخنان استاندار خوزستان درحالی ایراد میشود که مسئولان ارشد و نمایندگان مردم استان خوزستان بارها نسبت به انتقال آب کارون انتقاد داشته و دارند. این انتقادها البته ابعاد دیگری نیز داشته و آن انتقال بیش از حد آب از سرچشمههای کارون است.
آیتالله محسن حیدری، پیشتر در گفتگو با رهیاب با اشاره به اینکه اصل قضیه انتقال آب برای مصارف شرب امر معقولی است و همه قبول دارند اذعان کرده بود: شورای عالی آب کشور انتقال آب را تصویب کرده که تا 580 میلیون مترمکعب آب در سال از سرچشمههای رودخانههای خوزستان برداشت شود ولی چیزی که عملاً اتفاق افتاده عملاً فراتر از این حرفهاست و حدود 5 برابر آن مقدار تصویبشده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان همچنین اظهار کرد: برداشت بیرویه آب از سرچشمههای کارون نهتنها ظلم به خوزستان است بلکه خیانت به مملکت اسلامی است.
همچنین آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده امام جمعه موقت اهواز در این خصوص گفت: مسئله بحران آب جهانی است و در داخل کشور نیز مسئله مورد نزاع میان استانها است. آنچه که از آب شرب مورد نیاز دیگر استانها است هیچ کس مانع انتقال آن نمیشود اما این امر صحیح نیست که آب را از سرچشمهها انتقال دهند و برای آب شرب مصرف کنند و آب داخل استانشان را برای کشاورزی مصرف کنند و ما را فریب دهند.
به گزارش رهیاب، استان خوزستان در کمتر از ده سال اخیر با مشکلات جدی در مسئله ریزگردها مواجه شده است که آن نیز ارتباط مستقیمی با میزان آب ورودی به تالابها داشته و همچنین کم آبی ناشی از خشکسالی که در برخی سالها مانند سال گذشته سبب شد بسیاری از کشاورزان به دلیل ممنوعیت کشت شغل و درآمد خود را نیز از دست بدهند.