وقتی حسن روحانی رییس دولت یازدهم برای لغو سخنرانی سیاسی یک نماینده همسو با دولتش را مشاهده می کند آن را مایه شرمساری می خواند در حالی که در این گوشه کشور هفت هزار دانش آموز از تحصیل محروم مانده اند و کسی حتی عرق شرم هم نمی ریزد.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، دسترسی به آموزش با کیفیت در محیطی امن، مفرح و مشوق، حق همه کودکان است. در طول سال های گذشته ایران گام های بزرگی در جهت ایجاد فرصت های آموزش برای همه کودکان برداشته است. اما در این میان هستن کودکانی که از حق تحصیل محرومند.
چند روزی است که ماه سوم مدارس در سطح کشور شروع شده و میلیونها دانشآموز در حالی راهی مدرسهها میشوند که همچنان عدهای از این قافله جاماندهاند، کودکانی که در میان آمار و ارقام ها به فراموشی سپرده شدهاند و برای فراموششدنشان دلایل زیادی میتوان پیدا کرد.
منظور از کودک بازمانده از تحصیل، آن گروه سنی از جمعیت است که در سنین مدرسه یعنی بین شش تا 18سال باید در طول سال تحصیلی در چرخه آموزشی کشور حضور داشته باشد اما به هر دلیلی وارد چرخه آموزش نشدهاند یا بعد از مدت کوتاهی از آن خارج شدهاند.
بر اساس آمار غیررسمی بیش از سه میلیون و 500 هزار کودک بین 6 تا 18 ساله از تحصیل بازمانده اند که یا اصلاً به مدرسه نرفته اند یا در طول سال های تحصیلی به دلایل مختلف از تحصیل بازمانده اند.»
متاسفانه استان خوزستان نیز که با مشکلات آموزشی عدیده ای روبروست از معضل کودکان بازمانده از تحصیل نیز رنج می برد تا در دیار نفت و گاز هم محرومیت آموزشی بیداد کند.
اردشیر شجاعی معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان اظهار کرد: تاکنون بالغ بر هفت هزار کودک بازمانده از تحصیل در استان در مقطع ابتدایی شناسایی شده است که تعداد قابل قبولی از این دانشآموزان را امسال جذب کردهایم.
دلایل متفاوتی برای ترک تحصیل کودکان وجود دارد. از ناتوانی مالی خانواده ها برای فرستادن کودکان به مدرسه تا ازدواج های زودرس و کودکان مهاجر.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان در خصوص علت بازماندن دانشآموزان خوزستانی از تحصیل، گفت: برای تحصیل نکردن کودکان دلایل متعددی ازجمله فقر فرهنگی، بیماریهای صعبالعلاج، ازدواج زودهنگام، اولیاء بدسرپرست، مشکلات اقتصادی و ... وجود دارد و باید کار فرهنگی انجام شود تا ترک تحصیل بهعنوان یک رفتار ناهنجار اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص وضعیت استان نسبت به کشور، گفت: خوزستان از نظر تحت پوشش قراردادن کودکان واجد شرایط ورود به دوره ابتدایی رتبه ششم کشور را دارد، با این وجود از سازمانهای مختلف مانند شهرداری، فرمانداری، بهزیستی و ... انتظار میرود در این روند با آموزشوپرورش همکاری داشته باشند تا مشکل بازماندن از تحصیل این دانشآموزان رفع شود.
وقتی دلایل بازماندن کودکان از تحصیل را مرور می کنیم نقش فقر و مشکلات اقتصادی بیش از پیش به چشم می خورد و از آنجا که در استانی همانند خوزستان که نقش حیاتی در اقتصاد کشور را داراست اهمیت موضوع دوچندان می شود.
اینکه در استان خوزستان با آن همه منابع عظیم نفتی و گازی و صنایع غول پیکر هفت هزار کودک از تحصیل به خاطر مشکلات اقتصادی جامانده اند جای تامل بسیار دارد.
وقتی حسن روحانی رییس دولت یازدهم برای لغو سخنرانی سیاسی یک نماینده همسو با دولتش را مشاهده می کند آن را مایه شرمساری می خواند در حالی که در این گوشه کشور هفت هزار دانش آموز از تحصیل محروم مانده اند و کسی حتی عرق شرم هم نمی ریزد.
به گزارش رهیاب، «کودکان محروممانده از تحصیل» معضلی است که با وجود اهمیت حیاتی و ریشهای، کمتر مورد توجه سیاستگذاران و برنامهریزان کشور قرار گرفته است. تاکید آموزههای قرآنی و دینی بر کسب دانش و نیز ترکیب جمعیتی جوان کشور، جایگاه و اهمیت آموزش و ارتقای کیفی نیروهای آیندهساز ایران را به خوبی خاطرنشان میکند.
در چنین شرایطی، محرومیت از تحصیل هفت هزار کودک و نوجوان خوزستانی به مفهوم آسیبی عاطفی، ذهنی و اجتماعی است که علاوه بر اینکه کودک را از قابلیتهای زندگی آیندهاش محروم میکند، در بلندمدت نیز افزایش آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی را به دنبال داشته و هزینههای گزافی را به جامعه تحمیل خواهد کرد.