یکی از وعدههای مقابله با ریزگردها در خوزستان تخصیص اعتبار از سوی مسئولان دولتی بود، اعتباراتی که نه تنها به خوزستان داده نشده بلکه با صرف هزینههایی در استانهای دیگر تیشه به ریشه خوزستان زد.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، ریزگردها در خوزستان دیگر مهمان ناخوانده نیستند، این پدیده که بیش از یک دهه نفس و رمقی برای خوزستانیها نگذاشته است اکنون خود صاحب خانه شده است.
وقتی هواشناسی خبر از احتمال یا قطعیت وقوع گردوخاک در خوزستان را میدهد بازهم مردم این دیار تمام وعدهها در خصوص حل مشکلات رزیگردها را در ذهن خود مرور میکنند وعدههایی که از رییس دولت یازدهم گرفته تا رییس سازمان محیط زیست و مسئولان استانی جلوی دوربینها و در رسانهها بارها تکرار کرده و میکنند.
یکی از وعدههای مقابله با ریزگردها در خوزستان تخصیص اعتبار از سوی مسئولان دولتی بود، اعتباراتی که نه تنها به خوزستان داده نشده بلکه با صرف هزینههایی در استانهای دیگر تیشه به ریشه خوزستان زد.
بر این اساس، ماه گذشته استاندار خوزستان در هفتمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اظهار کرد که تاکنون اعتباراتی در خصوص حل مسئله ریزگردها به استان داده نشد.
به گفته مدیر مرکز تحقیقات منطقهای ریزگردها طرح پنج ساله کنترل گرد و غبار تدوین شده که برای اجرا به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
علیرضا زراسوندی تاکید کرده است که مساله گرد و غبار در خوزستان باید همانند طرح احیای دریاچه ارومیه به صورت ملی دیده شود.
وی گفته است در حالی که اعتبار زیادی به طرح احیای دریاچه ارومیه پرداخت میشود، اعتبار بسیار ناچیزی برای گرد و غبار اختصاص مییابد و خوزستان مجبور میشود از اعتبارات داخلی خود هزینه کند.
در خوزستان سالانه تا 90 روز گرد و غباری با ماندگاری 2 روز ثبت شده که آن را میتوان یک فاجعه زیست محیطی در قرن حاضر نامید، فاجعهای که دولت با ندادن اعتبار برای حل آن در واقع مردم خوزستان را با این فاجعه تنها گذاشته است.
معاون روحانی و رییس سازمان محیط زیست هم اگر در این چند سال آن قدر که برای مسائل سیاسی سینه چاک کرده و میکند اگر برای حل این معضل و مردم استانها جنوبی به ویژه خوزستان کاری میکرد امروز حداقل شاهد شدت این فاجعه در کشور نبودیم.
به گفته کارشناسان یکی از دلایل اصلی بروز گردوخاک در خوزستان انتقال آب از سرشاخههای رودهای خوزستان به استانهای مرکزی و به ویژه اصفهان بوده است، انتقال آبی که به نام شرب و به کام کشاورزی و صنعت است.
هرچند انتقال آب برای مصارف صنعتی و کشاورزی از نظر علمی و مسائل زیست محیطی مردود است ولی در این میان دولت با دستهای پشت پرده و صرف هزینههای هنگفت بیش از پیش به این مهم دامن می زند.
هزینههایی که با درصد کمی از آنها میتوان بسیاری از مشکلات اساسی استان از جمله ریزگردها و آب آشامیدنی در خوزستان را برطرف کرد.
مردم خوزستان وقتی این دوگانگی در رفتار دولت در تخصیص اعتبار برای انتقال آب به استانهای نورچشمی و عدم پرداخت اعتبار برای مقابله با ریزگردها را میبینند به این نتیجه میرسند که دولت یازدهم ارزنی برای آنها اهمیت قائل نشده است.