قالی بافی تنها یکی از هنرها و شاهکارهای این شبرزن بختیاری است چرا که صنایع دیگری از جمله خورجین، (لی)زیر منزلی، جانمازی، وریس، شیردنگ و... هم با همین دست های زحمت کش بافته شده است .
به گزارش آسماری به نقل از لالی نیوز قالی دستی محلی، از جمله صنایع دستی رایج و ریشه دار در بین مادران و زنان قوم بختیاری است که به صورت ذهنی و بر اساس زندگی های سنتی مردم بختیاری بافته می شوند. این قالی های محلی که نخ آن از پشم گوسفند تهیه می شود با کمترین امکانات در زمره مرغوب ترین صنایع دستباف بوده که علاوه بر این کیفیت ، نمودی از هنر و فرهنگ ریشه دار مردم بختیاری است.
بانوان قالی باف و هنرمندی که همچنان مظلوم و محروم از امکانات و خدمات حمایتی نهادها و سازمانهای مرتبط و غیر مرتبط به رسم دیرینه ی این قوم در کنار همسران بوده و سهم خود را از زندگی به دوش می کشند.
در همین راستا به سراغ یکی از مادران زحمت کش و هنرمند بختیاری در شهرستان لالی می رویم که در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل به پیام رهبر معظم انقلاب جامه ی عمل پوشانده و با وجود همه ی مشکلات،سهم و دین خود را در این راستا ادا نموده و در زمینه تولید صنایع دستی و بافتنی فعالیت های چشمگیری داشته است که هدف خود را از این تلاش ها چنین اعلام کرده که «این ها عیدی رهبرم هستند».
قالی بافی تنها یکی از هنرها و شاهکارهای این شبرزن بختیاری است چرا که صنایع دیگری از جمله خورجین، (لی)زیر منزلی، جانمازی، وریس، شیردنگ و... که از سنتی ترین و زیباترین تولیدات مردم بختیاری و از صنایع دستی زیبای این مناطق بوده هم با همین دست های زحمت کش بافته شده است .
اما بشنویم گوشه ای از گلایه ها و مشکلات این مادر و هنرمند شهرستان را از زبان خودش : ((حدود چهل سال است قالی و خورجین و... می بافم. چندین بار درخواست وام قالی بافی نمودم، اما هر بار به بهانه ای از جمله:نداشتن مدرک قالی بافی مخالفت نموده و کسی توجهی به ما نکرد)).
سنتی که این بانوی هنرمند به آن می پردازد به عقیده ی خیلی ها در آینده ی نه چندان دور و در صورت حمایت نشدن از سوی متولیان امر تنها همین عکسها از آن ها به یادگار خواهد ماند و صدای کرکیت این مادران هم به گوش تاریخ خواهد پیوست.
امیدواریم مسئولانی که در این عرصه وظیفه ای دارند با جستجوی این هنرمندان و حمایت های جدی از آن ها زمینه شکوفایی این صنعت را در شهرستان محروم لالی فراهم آورند چرا که حمایت از تولیدات بومی و محلی یکی از مصادیق اجرای اقتصاد مقاومتی است .