اینکه از چه زمانی میخواستند آب کارون را منتقل کنند، معلوم نیست اما چند دهه از روزی که کلنگ نخستین طرح انتقال آب از سرچشمه رودهای خوزستان به زمین زده شد، می گذرد.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، اینکه از چه زمانی میخواستند آب کارون را منتقل کنند، معلوم نیست اما چند دهه از روزی که کلنگ نخستین طرح انتقال آب از سرچشمه رودهای خوزستان به زمین زده شد، می گذرد.
آب هست و نیست، باران ببارد و نبارد و نیاز برای شرب باشد و نباشد آب باید منتقل شود چرا که در دوره ریاست جمهوری خاتمی اسناد بالادستی و توسعه ای یزد تغییر یافت.
تحریف برای مشروعیت سرقت
حبیب الله بیطرف یکی از عوامل اصلی انتقال آب از سرچشمه رودهای خوزستان به فلات مرکزی است. وی با روی کار آمدن دولت هاشمی رفسنجانی به عنوان وزیر نیرو مشغول به کار شد و در سالهای ۷۳ تا ۷۶ عهده دار اجرای طرحهای سد و نیروگاه کارون 3 و 4 شد.
وی پس از انتخاب همشهریاش به عنوان رئیس دولت اصلاحات به عنوان وزیر نیرو به مجلس معرفی شد و توانست برای ۸ سال از مجالس پنجم و ششم که اکثریت اصلاح طلب و کارگزار آن را تشکیل داده بودند، رأی اعتماد بگیرد.
حبیب الله بیطرف ۲۸ اسفندماه ۹۱ در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد با افتخار میگوید: که چگونه با کمک علی اکبر اولیاء، طرح آمایش سرزمینی استان یزد را که در آن، فقط بر ظرفیت جهانگردی و صنایع دستی برای این استان تأکید شده بود، تغیر داده و با تحمیل هزینههای گزاف اجتماعی و مادی بر کشور و ویران کردن خوزستان، چهارمحال بختیاری و لرستان، آب سرچشمه کارون و خرسان و دز را به یزد منتقل میکند تا امکان ایجاد صنایع و کارخانههای پرمصرفی همچون فولاد و سرامیک سازی در یزد فراهم شود.
وی اذعان میکند که به محض در دست گرفتن سکان وزارت نیرو در سال 76 و در دولت اصلاحات موضوع انتقال آب از سرشاخه رودهای خوزستان را به عنوان یک دغدغه شخصی دنبال کردم. در واقع مأموریت اصلی آقای بیطرف در وزارت نیرو، همان انتقال آب به یزد بود که با حمایت همه جانبه محمد خاتمی و محمدرضا عارف (معاون اول دولت خاتمی) و یزدیهای دیگر کابینه این طرح به سرانجام رسید. طرحی که مخالفتهای فراوان مردم خوزستان و چهارمحال و بختیاری برای توقف آن راه به جایی نبرد، اما همچون آتشی در زیر خاکستر سرانجام در اسفند ماه ۹۱ بخشی از نمود اجتماعی خود را نشان داد و سبب اعتراض گسترده مردم اصفهان و انهدام خط لوله انتقال آب به یزد شد.
نگاه منطقه ای به پروژه های ملی
حالا یک سوم از حجم آبهای رودخانه کارون کاهش یافته است و به تبع آن مشکلات زیست محیطی ناشی از این کاهش افزایش یافته است، افزایش روزهای گرم سال و روزهای خاکستری آلوده به گرد و غبار سال به سال افزایش مییابد تا مردم خوزستان در شرایط سخت زندگی کنند.
نماینده مردم ایذه در مجلس شورای اسلامی هم در آخرین اظهار نظر خود درباره آخرین اقدام دولت در حذف بودجه لایروبی رودخانه کارون میگوید: دولت پس از انتخابات ریاست جمهوری مصوبه خود در این باره را فراموش کرده است.
نماینده مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی نیز هم درباره کاهش آب و جیره بندی آن در شهرهای خوزستان میگوید: همان میزان آبی هم که قبلا در اختیار مردم بود، آن را هم در اختیار نمی گذارند و همین سبب نارضایتی بیشتر مردم شده است.
در مواجهه مردم خوزستان با گرمای بی سابقه و شکسته شدن رکورد گرما در خوزستان نیز هم دولتیها راهی جز حذف صورت مسئله ندارند و با تعطیلی مکرر ادارات در یک ماهه گذشته، یک چهارم روزهای اداری خوزستان را کاهش دادند.
به گزارش رهیاب، مردمی که پیش از انتخابات برای حمایت از روحانی بی توجه به سیاسی کاری دولت در مقابله با ریزگردها و بی تدبیری در مواجهه با گرما شعار میدادند «درسته هوا نداریم و لی هواتو داریم» امروز بی هوا به حال خود رها شدند تا دولت بدون رعایت حقوق اولیه شهروندی به کارهای سیاسی خود بپردازد.
انتهای پیام/