1403/10/08 14:27


1127
تاریخ انتشار: 1394/06/16 18:18
اقتصاد نفتی ایران از گذشته یکی از نقاط ضعفی بود که دشمنان انقلاب از همان روزهای اول برای آن برنامه داشتند و طی چند سال گذشته به‌صورت ویژه روی این زخم قدیمی دست گذاشته‌اند.
به گزارش آسماری نیوز به نقل از  رهیاب،اقتصاد نفتی ایران از گذشته یکی از نقاط ضعفی بود که دشمنان انقلاب از همان روزهای اول برای آن برنامه داشتند و طی چند سال گذشته به‌صورت ویژه روی این زخم قدیمی دست گذاشته‌اند.
 
 
رهبر انقلاب در همین زمینه برای خنثی کردن توطئه‌های اقتصادی دشمن در شهریور ۸۹ برای اولین باز از واژه اقتصاد مقاومتی سخن گفت و این استراتژی را برای مقابله با تهدیدات اقتصادی در جامعه طرح کرد ایشان در  این خصوص عنوان کردند:"ما باید یک اقتصاد مقاومتی واقعی در کشور به وجود بیاوریم. امروز کارآفرینی معنایش این است. دوستان درست گفتند که ما تحریم‌ها را دور می‌زنیم؛ بنده هم یقین دارم. ملت ایران و مسئولین کشور تحریم‌ها را دور می‌زنند، تحریم کنندگان را ناکام می‌کنند."(16/06/89).
حالا پش از گذشت پنج سال از سخنان رهبر انقلاب و تأکید ویژه معظم له بر اقتصادی مقاومتی که از شاخص‌های آن مواردی همچون درون‌زا بودن، عدم وابستگی به کالاهای خارجی، مردمی بودن اقتصاد، پرهیز از اسراف، افزایش کیفیت تولیدات داخلی، کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی و.. است باید به عملکرد مسئولین در تحقق این شاخص‌ها نمره داد شود.
وضعیت عملکرد مسئولین در دولت های گذشته تقریبا روشن است چرا که شرایط موجود زاییده اقدامات آن دولت ها می باشد اما دولت یازدهم که در حال حاضر عنان کار را بر عهده دارد در این حوزه چه شرایطی دارد؟
دکتر سید حسینعلی دانش، کارشناس مسائل اقتصادی در این خصوص می‌گوید: در شروع کار دولت یازدهم حتی مفهوم دقیقی از اقتصاد مقاومتی نمی‌دانست و برنامه‌ای برای آن نداشت. از اجرای اقتصاد مقاومتی توسط دولت اطمینان نداریم ولی آنچه مسلم است خوب شعار می‌دهند.
 
همچنین روح‌الله بیگی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اقتصاد نیز با انتقاد از شعارهای بدون عمل گفت: اقتصاد مقاومتی با همایش، نمایش، صحبت و شعار اجرایی نمی‌شود دولت باید در اولین فرصت و در اسرع وقت نسبت به تشکیل ستاد مقاومتی و ستاد اجرایی با جدیت تمام عیار اقدام کند.
متأسفانه وقتی حرف از اقتصادی مقاومتی می‌شود همه مسئولین و نمایندگان بر خوب بودنش تأکید می‌کنند و نطق‌های آتشین سر می‌دهند اما وقتی پای عمل می‌رسد آن‌قدر حرکت کند است که می‌شود به "هیچ" تعبیر کرد!
کارشناسان اقتصادی معتقد هستند با توجه به ظرفیت‌های کشور اقدامات دولت‌ها تا امروز کافی نبوده است البته آنها می‌گویند که مشکلات و زخم‌های اقتصادی کشورمان عمیق است.
 
حسین راغفر، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) در گفت‌وگو با تهران نیوز با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی گفته است: آن‌طور که انتظار می‌رفت دولت اقدام لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام نداده است.
 
دلیل کوتاهی‌ها چیست؟
 
عبدالمجید شیخی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا در خصوص عدم تحقق اقتصادی مقاومتی از طرف دولت می‌گوید: دلیل اولی که باعث شده این اتفاق رخ دهد این است که طیفی در این دولت نفوذ دارد و بر شالوده تفکر این دولت تأثیر دارد طیف دلالان و طرفداران سیاست تجارت آزاد و واردات هستند که از این طریق رانت می‌گیرند. نمونه بارز این تفکر، در سیاست‌های یکی از وزرا کاملاً مشهود است که با داشتن چند شرکت آن‌چنانی  و نفوذ در آنها این رویه را دنبال می‌کند.
 
وی می‌گوید دلیل دومی که در این رابطه وجود دارد نبود برنامه منسجم دولت در موضوع اقتصاد است که باعث شده تا با درآمدی که تاکنون دولت داشته بر روند افزایش واردات تأکید داشته باشد. ما باید دل‌خوش به این باشیم و سجده شکر کنیم که وضع دولت بهتر از این نبوده  وگرنه مابقی درآمد دولت هم صرف هزینه‌های واردات  و پرداخت به بیگانگان می‌شد.
 
 
بی‌شک تنها کلیدی که می‌تواند قفل اقتصاد مریض ایران را باز کند شرکت‌های بزرگ اقتصادی دنیا و بیگانگان نخواهند بود بلکه به اعتراف کارشناسان اقتصادی تنها راه نجات همان است که رهبر انقلاب به‌عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح کرده‌اند امید است دولت‌مردان با برطرف کردن موانع اقتصاد مقاومتی زمینه‌ای را فراهم کنند تا جشن استقلال اقتصادی در کشور برگزار شود.