1403/10/22 00:48


11937
تاریخ انتشار: 1395/02/15 12:33
آسماری نیوز گزارش می دهد ;
به نظر می رسد قصه منابع نفت و گاز خوزستان که زمینه ساز توسعه و اشتغال در دیگر استان ها شد اینبار قرار است برای منابع آبی خوزستان هم تکرار شود و زندگی کشاورزان و امنیت شغلی مردم خوزستان فدای توسعه دیگر استان ها شود و به هیچکس هم ربطی ندارد .

به گزارش آسماری , موضوع انتقال آب  از سرشاخه های رودخانه  کارون طی چند سال اخیر  بارها از سوی مسئولین مختلف مطرح شد و هر بار  برخی   مسئولین  از  وزیر و رئیس جمهور گرفته تا   نمایندگان استان خوزستان و استان های خواهان انتقال آب  این موضوع  را  به نوعی تائید  یا تکذیب کردند .

 

در این بین مردم استان خوزستان سردرگم ماندند که آیا  برداشت آب  از رودخانه ای که خود حق آبه ای از آن ندارند برای دیگر استان ها مجاز است ؟  آیا انتقال آب فقط برای مصارف شرب دیگر استان ها خواهد بود یا اینکه   آبی را که  سالها در مقابل دیدگان مردم خوزستان به دریا  می ریخت و حق استفاده از آن در کشاورزی را نداشتند اکنون در دیگر استان ها با هزینه های میلیاردی به زمین های کشاورزی منتقل می شود تا برای استان های همسایه  خوزستان تولید ,  اشتغال و توسعه را به ارمغان بیاورد .

 

انتقال آب کارون شاید برای مردم و کشاورزان  مسجدسلیمان ,لالی و اندیکا سخت تر  و ناباوارانه تر از دیگر مناطق استان خوزستان باشد . وجود سه سد عظیم و دریاچه های پشت این سدها در این منطقه و فراهم بودن شرایط مطلوب برای توسعه کشاورزی  را می توان یکی از مهم ترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این مناطق برشمرد اما متاسفانه بدلیل عدم اختصاص حق آبه به کشاورزان منطقه کشت محصولات تماما به صورت دیم انجام می شود و هر ساله بدلیل بروز خشکسالی و وقفه های طولانی مدت در بارندگی کشاورزان این منطقه متحمل خسارت های سنگین می شوند .

 

در همین رابطه ناصر حسین پور مدیر جهاد کشاورزی مسجدسلیمان می گوید : از آنجا که کشاورزی مسجدسلیمان به صورت دیم انجام می شود  در سال زراعی جاری (94-95) بدلیل  وقفه در  بارندگی  از اواخر دی ماه  تا اوایل اسفند که  بیشترین نیاز محصولات کشاورزی به منابع آبی است  موجب وارد شدن خسارت به مزارع کشاورزی گردید .

 

عدم اختصاص حق آبه به کشاورزان  حوزه این سه شهرستان موجب مغفول ماندن ظرفیت عظیمی برای ایجاد صد ها و بلکه هم هزاران فرصت شغلی پایدار در این منطقه شده است .

 

علی عسگر ظاهری منتخب مردم مسجدسلیمان در مجلس دهم در سخنرانی های انتخاباتی خود با اشاره به  وجود  منابع آبی و زمین های مستعد در حوزه انتخابیه اش  گفته است :  در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان  با  وجود این  مقدار  زمین  مستعد برای کشاورزی  اما افسوس از حق برداشت یک متر مکعب آب و  در طرح  کشاورزی 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری  سهم ما هنوز مشخص نشده است .

 

وی می گوید :  بیش از  100 کیلومتر  دریاچه  در  منطقه داریم  اما  دریغ از  احداث یک مجتمع  شیلات یا ایجاد  طرح های گردشگری و توریستی .

 

 

اخیرا   استاندار یزد در نخستین نشست خبری  خود  بعد از سفر رئیس جمهور به استان یزد گفته است : آب از ضرورت های پایداری جمعیت، اقتصاد و فرهنگ در سراسر کشور است و یزد نیز همین شرایط را داراست بنابراین پیگیری بحث انتقال آب  همچنان با جدیت دنبال می شود و از اولویت های سال جاری است.

 

سیدمحمد میرمحمدی در پاسخ به سئوالی در مورد واکنش برخی نمایندگان مجلس، مردم و مسئولان استان ها به انتقال آب به استان یزد اظهار داشت: حتی یک قطره از آبی  که به استان یزد منتقل می شود، از حقابه زاینده رود نیست بلکه آب انتقالی به یزد از سرچشمه های کارون تامین می شود و تنها مسیر انتقال آب به یزد از زاینده رود و برخی شهرهای همجوار استان یزد می گذرد و آب انتقالی به یزد، کوچکترین ارتباطی به دیگر استان ها ندارد.

 

اما چنین اظهار نظر تند و بدون ملاحظه ای از سوی استاندار یزد  حکایت از آن دارد که پس از انتقال آب سرچشمه های کارون به استان اصفهان اینبار  بخش دیگری از سرچشمه های کارون  قرار  است برا حفظ پایداری  جمعیت و بهبود اقتصاد به استان یزد منتقل شود و این موضوع به هیچ کسی هم ارتباطی ندارد .

 

بدون شک یکی از مهم ترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در مسجدسلیمان ,لالی و اندیکا توجه به ظرفیت های موجود در حوزه کشاورزی این منطقه است که می تواند علاوه بر ایجاد  اشتغال  پایدار برای مردم منطقه زمینه ساز تامین نیاز های کشور  در حوزه امنیت غذایی و خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی شود .

 

 به نظر می رسد  قصه  منابع نفت و گاز خوزستان که زمینه ساز توسعه و اشتغال در دیگر استان ها شد اینبار قرار است برای منابع آبی خوزستان هم تکرار شود و زندگی کشاورزان و امنیت شغلی مردم خوزستان  فدای  توسعه دیگر استان ها  شود و به هیچکس هم ربطی ندارد .