رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه با بودجه فعلی، مقابله با گردوغبار 30 سال زمان میبرد، گفت: حداقل یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای مالچپاشی و کاشت نهال لازم است.
معصومه ابتکار در نشست علنی امروز (یکشنبه 13 تیر) مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارش عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست پرداخت و درخصوص گردوغبار در کشور گفت: باید ابعاد این موضوع مشخص شود و این معضل در حال حاضر 80 درصد کشور را تحت الشعاع قرار داده است، بنابراین بسیاری از شهرهای جنوبی و غربی کشور به دلیل هجوم ریزگردها دچار مشکل شدهاند.
ابتکار افزود: گردوغبار دارای منشأ داخلی و خارجی میباشد. منشأ خارجی آن عمدتاً کشور عراق است و 3 کانون اصلی گردوغبار در عراق، کشورمان را تهدید میکند، البته اراضی شمال غرب و غرب کشور عراق که از کانون های اصلی گردوغبار هستند، در حال حاضر در تصرف داعش میباشد و نمیتوان اقدام خاصی را در این مناطق انجام داد.
وی با بیان اینکه 8 میلیون هکتار در عراق از کانونهای بحرانی گردوغبار هستند، تصریح کرد: عربستان 11 میلیون هکتار کانون گردوغبار و ایران دارای 2.8 میلیون هکتار کانون گردوغبار است. البته از ابتدای دولت یازدهم ستاد ملی مقابله با گردوغبار تشکیل شد و وظیفه این ستاد مطالعه درخصوص کانون های داخلی گردوغبار بود و در این رابطه 15 استان در معرض هجوم گردوغبار شناسایی شدند.
با بودجه فعلی، مقابله با گردوغبار 30 سال زمان میبرد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه با بودجه فعلی، مقابله با گردوغبار 30 سال زمان میبرد، گفت: حداقل یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای مالچپاشی و کاشت نهال لازم است.
ابتکار از انعقاد چندین تفاهمنامه با کشور عراق درخصوص مقابله با ریزگردها خبر داد وگفت: در اسفند سال 93 با سفر به عراق چندین نهال در این کشور کاشته شد که هدف آن مقابله با گردوغبار داخل عراق بود اما مشکلاتی در طول زمان پیش آمد که این طرحها به نتیجه نرسید، البته هفته گذشته نیز مذاکراتی با مقامات عراقی صورت گرفت و آنها درخصوص مقابله با گرد وغبار اعلام آمادگی کردند اما همه اراضی کانونهای گردوغبار در عراق در دست گروهک تروریستی داعش است.
وی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست برنامه های خود را درخصوص مقابله با ریزگردها ادامه میدهد، افزود: سال گذشته با حضور در اجلاسی که در همین رابطه در سازمان ملل برگزار شد، چندین قطعنامه درخصوص ریزگردها به تصویب رسید و ما خواستار استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در بحث گردوغبار و ریزگردها هستیم.
سال گذشته 8 هزار هکتار کاشت نهال در استان خوزستان صورت گرفت
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه سال گذشته 8 هزار هکتار کاشت نهال در استان خوزستان صورت گرفت، تصریح کرد: همچنین احیای تالاب هورالعظیم در این استان نیز انجام شد و احیای تالابهای از برنامههای اصلی دولت یازدهم میباشد، هر چند که سوءمدیریتها در نحوه مدیریت منابع آب و سدسازیهای بیرویه بدون رعایت ملاحظات زیست محیطی باعث خشکی تالابها و افت آبهای زیرزمینی شده است.