1403/10/22 09:56


12145
تاریخ انتشار: 1395/04/23 20:15
آسماری گزارش می دهد:
مسئولین مربوطه یکبار به بهانه های قانونی از ادای دین بلای سیاه به مسجدسلیمان امتناع می ورزند و یک جای دیگر که براساس همان قانون باید حق و حقوق مردم این شهر مظلوم را پرداخت کنند به قانون عمل نمی کنند.

 

به گزارش آسماری,بدون شک یکی از عوامل عقب ماندگی و عدم پیشرفت مسجدسلیمان در زمینه های مختلف را می توان به نوعی وابسته به اکتشاف نخستین چاه نفت خاورمیانه در این شهر دانست.

اکتشاف نفت در مسجدسلیمان موجب گردید تا دیگر ظرفیت های مسجدسلیمان و منطقه از جمله,کشاورزی,صنایع دستی,گردشگری و دیگر صنعت ها مغفول مانده و اقتصاد و اشتغال مردم منطقه وابسته به ماده سیاهی شود که برای مسجدسلیمان بلای سیاه بود و برای دیگران طلای سیاه.

 

نفت و گازی که بیش از 108 سال است  از دل خاک مسجدسلیان خارج می شود متاسفانه تاکنون نتوانسته دین خود را به مردمی که تنها سهم شان از این ثروت خدادادی آلایندگی و مشکلات و معضلات ناشی از آن بوده ادا کند.

 

مسئولین مربوطه یکبار به بهانه های قانونی از ادای دین بلای سیاه  به مسجدسلیمان امتناع می ورزند و یک جای دیگر که براساس همان قانون  باید حق و حقوق مردم این شهر مظلوم را پرداخت کنند به قانون عمل نمی کنند.

 

برهمگان آشکار بود که در بحث تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان که پس از سالها موجب شد تا امید در دل ورزش دوستان و فوتبال دوستان مسجدسلیمانی و بختیاری زنده شود چگونه با بهانه های به ظاهر قانونی مسئولین ورزش وزارت نفت  بودجه مورد نیاز این تیم برای حضور در لیگ برتر فوتبال کشور فراهم نشد و نتیجه این تصمیمات به ظاهر قانونی نفتی ها سقوط تیم نفت و  کشتن امید در دل جوانان بیکارترین شهر استان و بلکه هم کشور شد.

حدود دو سال از رای قانونی کمیسیون ماده77 که براساس آن وزارت نفت موظف به پرداخت92میلیارد تومان بابت عوارض حریم چاههای نفت به مسجدسلیمان است می گذرد و تاکنون حتی یک ریال هم از این مبلغ که حق شهرداری و شهروندان محروم مسجدسلیمان است پرداخت  نشده است.

 

رضا کریمی عضوشورای شهر مسجدسلیمان در این رابطه می گوید: انتظار داشتیم مدیر محترم مناطق نفتخیز جنوب در روند پرداخت بدهی ۹۲ میلیاردی نفت به شهرداری مسجدسلیمان تسریع کند, البته در چار چوب قانون که به هیچ وجه ما فراتر از قانون چیزی نخواسته ایم اما متاسفانه این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

 

رییس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر ادامه داد: این در حالی ست که رأی صادر شده در کمیسیون ماده ۷۷ بابت عوارض حریم چاههای نفت پس از دفاعیات نمایندگان حقوقی طرفین در شهرداری، شرکت بهره برداری نفت و گاز و شرکت ملی نفت ایران و کارهای کارشناسی صورت گرفته توسط اعضاء و همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی و محرومیت مسجدسلیمان و تعاملات و همکاری های به عمل آمده اعضای کمیسیون رأی به پرداخت ۹۲۰ میلیارد ریال بابت عوارض حرائم چاههای نفت به شهرداری مسجدسلیمان دادند و این در حالی بود که مبلغ بدهی شرکت مناطق نفتخیز جنوب به شهرداری مسجدسلیمان در ابتدا ۳۱۶ میلیارد تومان بوده که بنا بر تصمیم اعضای کمیسیون این مبلغ به ۹۲ میلیارد تومان کاهش یافته است که متاسفانه همین مبلغ هم پرداخت نمی شود.

 

عبد الله قاسمی شهردار مسجدسلیمان نیز پرداخت حق عوارض چاه های نفت به شهرداری را کمکی مهم در راستای  کاهش مشکلات مالی شهرداری می داند و در این رابطه می گوید: متاسفانه پرداخت حق عوارض چاه های نفت که حق شهرداری وشهروندان است تاکنون به نتیجه ای نرسیده است.

 

مردم مسجدسلیمان انتظار دارند که درقبال نفت و گازی که سالهاست از مسجدسلیمان خارج می شود و به اقتصاد کشور کمک می کند تنها بخشی از این درآمد هنگفت برای توسعه و پیشرفت مسجدسلیمان هزینه شود و به نظر نمی رسد که چنین خواسته ای انتظاری نامعقول یا غیرقانونی باشد.

غلامرضاشریعتی استاندار خوزستان  با تاکید بر لزوم تامین اعتبار برای چندین پروژه در شهرهای استان  از جمله جاده مسجدسلیمان – اهواز گفته است: در سفری که آقای زنگنه وزیر نفت طی چند روز گذشته و در جریان حادثه پتروشیمی بوعلی سینا به ماهشهر داشت فرصت را غنیمت شمردیم و از وی تقاضا کردیم با توجه به مشکلاتی که جاده مسجدسلیمان ـ اهواز دارد و حادثه خیز بودن، ۳۰ درصد از هزینه‌های بهبود این پروژه را تقبل کند که قرار شد وزیر نفت نتیجه را به ما اعلام کند.

 

اگر چه استاندار خوزستان در این تقاضای خود حرف دل چندین ساله مردم مسجدسلیمان رابه گوش وزیر نفت رساندند و این اقدام وی جای تقدیر دارد اما طی روزهای آینده و در پاسخ به این تقاضای استاندار باید منتظر بهانه های به ظاهر قانونی وزارت خانه آقای زنگنه برای شانه خالی کردن و امتناع از پرداخت این مبلغ باشیم.

 

به گزارش آسماری,سالهاست که مسئولین وزارت نفت از وزارت خانه تا مدیریت مناطق نفتخیز جنوب برای پرداخت حق و حقوق مردم مسجدسلیمان از نفت و گازی که از دل شهرشان خارج می شود بهانه جویی می کنند که از جمله آنها ناتمام ماندن طرح جابجایی ساکنین مناطق آلوده,نپرداخت عوارض چاه های نفت,عدم حمایت از تیم نفت مسجدسلیمان در لیگ برتر و چندین مورد دیگر از این قبیل نامهربانی های مسئولین نفتی با پایتخت نفتی خاورمیانه را می توان نام برد.