1403/10/01 20:51


133480
تاریخ انتشار: 1398/02/11 03:04
یادداشت/جمشید جلیلی
نهم اردیبهشت ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز شوراها نام گذاری شده است .

به نام خداوند جان و خرد*

*کزین برتر اندیشه بر نگذرد*

 

نهم اردیبهشت ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز شوراها نام گذاری شده است .

 

با توجه به الزام وجود شوراهای شهر و روستا در قانون اساسی ؛ تدوین سازوکار اجرایی آن تا دولت اول سید محمد خاتمی به تعویق افتاد . اولین دوره انتخابات سراسری شوراهای اسلامی کشور در ۱۷ اسفند سال ۱۳۷۷ با حضور مردم در بیش از ۴۰۰۰۰ حوزه انتخاباتی برگزار گردید و نهایتاً حدود ۲۰۰ هزار نفر از منتخبین مردم جهت اداره امور شهرها و روستاهای کشور به عنوان عضو شورای اسلامی شهر یا روستا برگزیده شدند و از تاریخ ۹ اردیبهشت سال ۱۳۷۸ شروع به کار نمودند.

 بر اساس اصل یکصدم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران :

برای‏ پیشبرد سریع برنامه‏ های‏ اجتماعی‏، اقتصادی‏، عمرانی‏، بهداشتی‏، فرهنگی‏، آموزشی‏ و سایر امور رفاهی‏ از طریق‏ همکاری‏ مردم‏ با توجه‏ به‏ مقتضیات‏ محلی‏، اداره‏ امور هر روستا، بخش‏، شهر، شهرستان‏ یا استان‏ با نظارت‏ شورایی‏ به‏ نام‏ شورای‏ ده‏، بخش‏، شهر، شهرستان‏ یا استان‏ صورت‏ می‏ گیرد که‏ اعضای‏ آن‏ را مردم‏ همان‏ محل‏ انتخاب‏ می‏ کنند.

شرایط انتخاب‏ کنندگان‏ و انتخاب‏ شوندگان‏ و حدود وظایف‏ و اختیارات‏ و نحوه‏ انتخاب‏ و نظارت‏ شوراهای‏ مذکور و سلسله‏ مراتب‏ آنها را که‏ باید با رعایت‏ اصول‏ وحدت‏ ملی‏ و تمامیت‏ ارضی‏ و نظام‏ جمهوری‏ اسلامی‏ و تابعیت‏ حکومت‏ مرکزی‏ باشد قانون‏ معین‏ می‏ کند.

با توجه به الزامات قانونی و حدود تعریف شده برای فعالیت شوراهای شهر و روستا اینکه تا چه اندازه موفقیت حاصل گشته سوال بسیاری از مردم ایران است اما باید بدانیم که شورا نیز یک تخصص در جامعه جهانی امروز است . اگر به آنچه خواست عمومی مردم است نرسیده ایم

 *یا در انتخابهایمان اشتباه کرده ایم*

*یا مشارکت مناسبی نداشته ایم*

 *یا علت انتخابمان را مطالعه ننموده ایم*

 *یا حدود اختیارات شوراها درست تعریف نشده است*

*یا منتخبین نگاه همه جانبه و توسعه محور نداشته اند*

به هر روی ضمن تبریک این روز به نمایندگان مردم در شوراهای شهر و روستا آرزومندم در ادامه مسیر با تکیه بر دانش و خرد جمعی ، موجبات رشد و توسعه مناطق تحت مدیریت خویش را موجب گردند.

انتخابمان فردایمان را خواهد ساخت.

در انتخابمان دقت کنیم .

 

*جمشیدجلیلی_ کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی*