به همت ستاد برگزاری مراسم اربعین، شورای فرهنگ عمومی شهرستان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مسجدسلیمان و در سوگ حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) آئین کتل بندون همراه با رونمایی از مافگه و یادمان امام حسین (ع) و با حضور آحاد مختلف مردم، شخصیت های سیاسی، ائمه جمعه و جماعات شهرهای مختلف، هنرمندان برجسته کشوری و… در تپه شهدای گمنام منطقه نفتک این شهرستان برگزار شد. به گزارش سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان حجت الاسلام امینی امام جمعه مسجدسلیمان در سخنانی با تسلیت اربعین حسینی و تقدیر از حضور پرشور مردم از شهرها و استان های مختلف در این مراسم گفت: داشته های ایل بزرگ بختیاری و شهرستان مسجدسلیمان فراوان است اما از آن جا که تاریخ ما شفاهی بوده و جایی ثبت نشده به نوعی مغفول مانده است که خوشبختانه مدتی ست جوانان فرهیخته ما در کنار پیشکسوتان در حال ثبت و ضبط تاریخ و فرهنگ این قوم اصیل هستند که می توان به شناسایی بیشتر شهید علیمردان خان بختیاری، سردار بی بی مریم بختیاری، شیخ عبدالله پیاده، شهید بهنام محمدی اشاره کرد که با تلاش بسیار آن گونه که شایسته بود در سطح ملی معرفی شدند. امینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در صدد هستیم دوباره مسجدسلیمان را شهر اولین ها کنیم اما این بار اولین های بومی مذهبی که امیدوارم با تلاش جوانان مستعد و استفاده از دانش پیشکسوتان این اتفاق در عرصه های مختلف فرهنگی، مذهبی،گردشگری و… رخ دهد.
داریوش باقرفر هنرمند و خبرنگار پیشکسوت مسجدسلیمانی نیز گفت: امروز برگ زرین دیگری بر تاریخ بختیاری نگاشته شده است، اتفاقی که می بایست سال ها پیش می افتاد و این غفلتی ست که همه ما مرتکب شده ایم. وی گفت: قوم بختیاری در گستره زاگرس میانی اولین مستقبلین ائمه اطهار (ع) بوده اند و گواه آن ۴۰۰ امام زاده ای ست که در گستره زاگرس وجود دارد اما مشکل این بود که تاریخ نگار نداشته ایم و امروز این رسالت سنگین بر عهده پژوهشگران فرهنگ و تاریخ بختیاری ست تا جبران این خلاء تاریخی شود. باقرفر با تقدیر از حمید حیدری سورشجانی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مسجدسلیمان برای فعالیت های خوب ایشان در حوزه ایلی و مذهبی گفت: ایده ساخت مافگه و کتل بندون در اربعین حسینی از ایشان بوده که پس از طرح در شورای فرهنگ عمومی شهرستان مورد استقبال قرار گرفت. باقرفر با بیان این که کتل بندون و مافه گه میراث ارزشمند قوم بختیاری ست که از ادوار گذشته مورد استفاده قرار می گرفت به سخنان خود پایان داد…
سید شهاب الدین طباطبایی مدیرکل حوزه هنری استان خوزستان نیز با بیان این که فرهنگ و سنت های ایلی معنوی ما به اندازه یک تاریخ ارزش دارند گفت: قوم لر و بختیاری تنها قوم جهان است که همه تیره و طوایف ش مرید یک امامزاده هستند و این افتخار است که با محبت اهل بیت(ع) تاریخ ما گره خورده است و این آمیختگی به فرهنگ اهل بیت(ع) به ما عزت دو چندان داده است. وی گفت:آئین مافه گه آئین یادبود بزرگان است و مردم دار تر، و باغیرت تر از امام حسین (ع) کسی وجود ندارد که برای او مافه گه برپا کنند. طباطبایی ادامه داد: بسیار شایسته بود که این مافه گه برای امام حسین(ع) ساخته شود و ثبت آن افتخاری خواهد بود برای ایل بزرگ بختیاری…
در حاشیه این مراسم حمید حیدری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مسجدسلیمان در گفتگو با خبرنگار سایت باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان گفت: شاید بتوان گفت تمام بدرفتاری های اجتماعی و کج خلقی های بشر، خشونت ها، ستیزها، افراط و تفریط ها، همگی ریشه در سردرگمی های هویتی دارد. وی ادامه داد: انسان مدرن معاصر بیشتر از هر زمان دیگر احساس تنهایی می کند و به این خاطر است که به شبکه های مجازی برای فرار از تنهایی خود پناه می برد. رئیس اداره فرهنگ و ارشاد مسجدسلیمان ادامه داد: آئین ها و مناسک با هر موضوع و ایده ای می تواند ما را در هویت یابی و هویت سازی یاری نماید. حیدری گفت: آئین ها و مناسک یکی از عناصر اصلی و تاثیر گذار در جهت ارتباطات جمعی محسوب می شوند ارتباطاتی از جنس حقیقی و نه مجازی، ارتباطاتی هویت ساز نه هویت سوز و آئین کتل بندون یکی از این آئین هایی ست که می تواند ما را در یافتن و تقویت هویت قومی کمک کند…
در حاشیه
فراخوان آثار پژوهشی در عرصه فرهنگ و هنر بختیاری در گستره مناطق زاگرس نشین انجام که جزئیات آن توسط همین سایت خبری بزودی منتشر خواهد شد.
پیام تسلیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد خوزستان و همچنین تبریک به مناسبت برگزاری این مراسم باشکوه قرائت شد.
از اعضای شورای فرهنگ عمومی و امام جمعه مسجدسلیمان، نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی، فرمانداری، همچنین آقایان:داریوش باقرفر،حمید حیدری سورشجانی، هوشنگ فرجی، عزت الله قاسمی، قباد ناصری، سید فرید موسوی، غلامرضا امینی، قباد ناصری، محمد زاسوند علیپور، علی قنبری، علی محمد خدادادی، جهانگیر عالیپور، علی جعفری، علیرضا تلغری، وحید دارابی،الله مرادی، علی بلدی، جواد نجفی، ابراهیم شهنی برای کمک به برگزاری این مراسم تقدیر شد…
استاد مکی پور رئیس انجمن خوشنویسان، امامقلی حسینی،فرج همتی، فریدون محمودی، ابراهیم دینارونی اعضای گروه کلک خیال با حضور در این مراسم به خطاطی پرداخته و آثار خود را در اختیار علاقمندان قرار دادند.
طراحی و سیاه قلم توسط مریم اسماعیلی و انجمن تجسمی انجام شد.
کیانوش بتواز رئیس انجمن شاهنامه خوانی استان خوزستان، مجید بهداری رئیس انجمن شاهنامه خوانی شوشتر، اردوان بیرگانی رئیس کانون نقالی و پرده خوانی مسجدسلیمان همچنین رئیس انجمن شاهنامه خوانی رامهرمز در این مراسم حضور داشتند.
کورش رضوانی فر خواننده مطرح اهل کهگلویه و بویر احمد و رمضان عالی وند مداح بختیاری اهل شاهین شهر به اجرای مداحی پرداختند.
مرشد ابوالفضل ورمزیار از تهران به اجرای برنامه پرده خوانی و نقالی پرداخت.
یاسر موحد فرد دبیر بنیاد موسسه فردوسی به سخنرانی پرداخت.
مهدی و میلاد مومن نژاد فرزندان استاد نورالله مومن نژاد به اجرای برنامه در مراسم کتل بندون پرداختند.