1403/10/19 19:46


1546
تاریخ انتشار: 1394/10/23 10:39
گزارش:
با بالا و پایین کردن آمارها،مصاحبه و شعار دادن نمی توان بیکاری را درمان کرد در گام اول باید دغدغه جدی داشت در مرحله بعد آستین ها را بالا زد و وارد گود شد.
به گزارش آسماری به نقل از  رهیاب، بررسی جدیدترین آمار صندوق بین‌المللی پول از میزان بیکاری در کشورهای جهان نشان می‌دهد که کشورهای اروپایی رکورددار بیکاری در جهان هستند و روند بیکاری در ایران نیز در سال‌های اخیر روندی افزایشی داشته است
بر اساس نتایج به دست آمده در فصل تابستان که مرکز آمار ایران اعلام کرد ، نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیش‌تر در کل کشور 10.9 درصد بوده است. این شاخص در بین مردان 8.9 درصد و در بین زنان 19.9 درصد محاسبه شده است. 
 
همچنین نتایج بیانگر آن است که نرخ بیکاری در نقاط شهری بیش‌تر از نقاط روستایی است، به طوری که نرخ بیکاری در نقاط شهری 12.2 درصد و در نقاط روستایی 7.4 درصد است. چنانچه جمعیت فعال، 15 ساله و بیشتر در نظر گرفته شود، نرخ بیکاری 10.9 درصد به دست می‌آید..
 
نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس با تأکید بر اینکه بی‌عدالتی در حوزه اشتغال در کشور موج می‌زند گفته است: دولت چه اقدامی در راستای کاهش آمار ۲۵ درصدی بیکاری در استان‌های محروم انجام داده است؟
 
وی با طرح سوال از وزیر کار می گوید: چگونه باید در حوزه بیکاری، عدالت ایجاد کنیم که در یک استان آمار بیکاری 3 درصد و در مقابل در استان دیگر 20 درصد نباشد؟
 
از سوی دیگر مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد که چنانچه رشد اقتصادی ایران در سال‌های آتی به لحاظ ماهیت رشد همانند سنوات گذشته باشد، در دوره 1394-1400 نه تنها نرخ بیکاری کشور کاهشی نبوده، بلکه روند افزایشی خواهد داشت.
 
وضعیت نابه سامان اشتغال در کشور موجب شده است که کارشناسان اقتصادی،رونق تولید و رفع معضل بیکاری و تولید اشتغال را جزو اولویت‌های مجلس دهم عنوان کنند.
 
استان زرخیز خوزستان هم چون سایر استان های کشور از بلای خانمان سوز بیکاری رنج می برد البته کمی بیشتر چرا که حاجتی معاون استاندار خوزستان گفته است استان در ابتدای فعالیت دولت یازدهم خوزستان از نظر نرخ بیکاری دومین استان در کشور بود البته وی اشاره نکرد که بعد از دو سال از عمر دولت یازدهم جایگاه خوزستان در بیکاری چه تفاوتی کرده است.
 
وی گفته است:نرخ بیکاری در برخی از شهرستان‌ها مانند مسجدسلیمان و شادگان رقم بالایی را نشان می‌دهد.
 
از آن سو مقتدایی استاندار خوزستان اعتقاد دارد نرخ بیکاری در خوزستان کاهش پیدا کرده و گفته است این نشان می‌دهد که تلاش‌های صورت گرفته موثر واقع شده است
 
وی ادامه داد: برای ایجاد توسعه و اشتغال بیکاران، می‌توان از سکوت قانون، آئین‌نامه‌ها و مقررات استفاده کرد و قطعا بازخواستی نخواهد بود، دستگاه‌های اجرایی در بحث ایجاد اشتغال همت کنند.
 
البته خبیر معاون استاندار خوزستان اعتقاد دارد آمار دقیقی از میزان اشتغالزایی در خوزستان و فرصت های شغلی موجود در اختیار نیست وی رفع مشکل بیکاری را در گام اول دانستن آمار صحیح و دقیق می ماند.
 
قطعا با بالا و پایین کردن آمارها،مصاحبه و شعار دادن نمی توان بیکاری را درمان کرد در گام اول باید دغدغه جدی داشت در مرحله بعد آستین ها را بالا زد و وارد گود شد.
 
امید است تمام ظرفیت های استان فارغ از خط بندی های سیاسی تلاش خود را معطوف به رفع مشکل بیکاری در استان نمایند اگر مشکلاتی از مرکز وجود داشته باشد طبق گفته مقتدایی از سکوت قانون برای وضع مقرراتی بومی استان استفاده کنند تا قدمی جدی برای رفع مشکل بیکاری برداشته شود.