1403/10/20 22:09


1672
تاریخ انتشار: 1394/11/24 01:00
گزارش:
اگر در گذشته نه چندان دور داشتن یک مدرک تحصیلی در یک رشته خوب در یک دانشگاه معتبر بهترین دلیل برای یافتن شغل مناسب بود. امروز داشتن مدرک دلیلی برای داشتن شغل نیست. در واقع دیگر بازار خواهان فارغ التحصیلان نیست .

به گزارش  آسماری به نقل از رهیاب،اگر در گذشته نه چندان دور داشتن یک مدرک تحصیلی در یک رشته خوب در یک دانشگاه معتبر بهترین دلیل برای یافتن شغل مناسب بود. امروز داشتن مدرک دلیلی برای داشتن شغل نیست. در واقع دیگر بازار خواهان فارغ التحصیلان نیست.

 

 50 درصد فارغ‌التحصیلان بیکار هستند 

 

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 50 درصد فارغ‌التحصیلان بیکار هستند، گفته است در حالی که آمار بالای از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند چرا باید پذیرش دانشجویان در تحصیلات تکمیلی را افزایش دهیم.

 

وی تصریح کرد: برای کاهش نرخ بیکاری در جامعه باید رابطه بین صنعت و دانشگاه را برقرار و مستحکم کنیم و در این زمینه هیئت دولت نباید اجازه گستگی بین وزارت‌خانه را بدهند که اقدام به انعقاد تفاهم‌‎نامه همکاری کنند.

 

درس خواندن از سر بیکاری

 

کارشناسان بازار کار می گویند جوانان فارغ التحصیل دانشگاه ها پس از مدتی تحمل بیکاری یا مجبور می شوند به مشاغلی غیر از رشته تحصیلی خود وارد شوند که قاعدتا علاقه ای نیز پشت سر آن نیست و این مسئله می تواند در بهره وری نیروی کار تاثیر مستقیم داشته باشد و یا اینکه برای فرار موقت از بیکاری، دوباره راه ادامه تحصیل را در پیش می گیرند تا از این طریق بتوانند بهانه ای برای طی شدن دوره دیگری از بیکاری در زندگی خود بیابند.

 

 

انتقاد از مدرک گرایی بی مهارت

 

هوشمند صفایی مدیرکل اداره کار استان خوزستان در آیین تجلیل از کارآفرینان برتر خوزستان، از صدور مدرک، بدون فراگیری مهارت در دانشگاه ها به شدت انتقاد کرد.

وی گفت: امروز دلیل بیکاری جوانان داشتن مدرک بالای تحصیلی بدون داشتن مهارت تحصصی لازم در حرفه تحصیلی است.

 

مشکل در هر کجا باشد و مسئول هر سازمانی که باشد باعث شده تا امروز صدها هزار نفر از دانشگاه ها فارغ التحصیل شوند و متاسفانه مهارت انجام کار نداشته باشند. افراد بین دو تا چند سال از عمرشان را در دانشگاه های کشور صرف کرده اند، بدون اینکه آموزشی به آنها بر اساس نیازهای شغلی در آینده داده شود و یا حتی قبل از ورود جایی به آنها بگویند چه چیزی بخوانند بهتر است. 

 

رشد بدون ضابطه رشته های دانشگاهی

 

سهل‌آبادی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از گسترش بی ضابطه رشته محل‌های دانشگاهی در گشور گفت: رشد بدون ضابطه و تدبیر رشته محل‌های دانشگاهی، چالش بیکاری را پیچیده تر می‌کند.

 

کورش پرند معاون وزیر کار می‌گوید از هر ۱۰۰ مرد فارغ‌التحصیل ۱۳ نفر و از هر ۱۰۰ زن نیز ۳۱ نفر بیکار است و هم اکنون ۴۰ درصد بیکاران کشور از دانشگاه می‌آیند که در سال‌های آینده بیکاری بدتری را تجربه خواهند کرد.

 

فارغ‌التحصیلان لیسانس بیشترین سهم را در جامعه بیکاران دارند، به طوری که 29 درصد از 2.5 میلیون بیکار کشور را فارغ‌التحصیلان لیسانس تشکیل می‌دهند و نکته جالب بیکاری بیش از 126 هزار فارغ‌التحصیل فوق لیسانس و دکتری حرفه‌ای و بیش از 2200 نفر دکترای تخصصی در سال گذشته است.

 

 

به گزارش رهیاب طبق اعلام مسئولان آموزش و پرورش اغلب دانش آموزان فارغ التحصیل از هنرستان‌ها جذب بازار کار می‌شوند و آنگونه که مسعود شفیعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اذعان دارد بیش از 80 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه نیز جذب بازار کار می‌شوند.
 
 
چنین شرایطی حکایت از ضرورت حرکت دانشگاه‌ها به سمت رشته‌های مهارتی و تقاضا محور برای کاهش بیکاری در میان نسل جدید فارغ التحصیلان و ضرورت هدایت تحصیلی مناسب دانش‌آموزان برای ورود آسان به بازار کار دارد.