1403/10/21 06:52


1721
تاریخ انتشار: 1394/12/06 16:54
نقش پر رنگ فضای مجازی در یک هفته تبلیغات کاندیداها
طی یک هفته تبلیغات نامزدها شایعاتی مانند دستگیری یکی از نامزدهای حوزه انتخابیه مسجدسلیمان به جرم اختلاس , حمایت فلان گروه یا طایفه از یک کاندیدا , رد و تائید صلاحیت یک کاندیدا و... را شاهد بودیم .

 

به گزارش آسماری , مهلت قانونی تبلیغات نامزدهای انتخابات  مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری ساعت ۸ صبح امروز پنج‌شنبه ۶ اسفند به پایان ‌رسِید.

در این دوره از تبلیغات انتخاباتی علاوه بر انواع و اقسام روشهایی که کاندیداها در فضای عمومی و شهری  بکار بردند  فضای مجازی نیز نقش پر رنگی در تبلیغات نامزدها داشته است .

 

ماهها پیش از آغاز مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی , هواداران نامزدها با تشکیل گروهها و کمپین های مجازی برای معرفی هرچه بهتر و بیشتر کاندیدای مورد نظر خود تلاش می کردند و گاها بحث  و مناظره هایی هم بین موافقان و مخالفان کاندیداها با سلایق و گرایش های مختلف شکل می گرفت .

.

با آغاز مهلت قانونی تبلیغات کاندیداها  فضای مجازی از جمله شبکه های موبایلی سراسر بحث و گفتگو میان موافقان و مخالفان کاندیدا ها شد. ارائه برنامه های کاندیداها ,بررسی سوابق و معرفی نامزدهای انتخابات و اعلام زمان و مکان سخنرانی ها   بیشترین فعالیت هواداران کاندیداها در فضای مجازی را به خود اختصاص داد.

 

نکته جالب  فضای مجازی  به ویژه در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان  تشکیل برخی گروهها در شبکه های موبایلی توسط افرادی بود که  طرفدار جریان خاصی نیستند و صرفا برای گرم کردن تنور انتخابات و بحث و گفتگو پیرامون  مسائل انتخاباتی با حضور اعضایی  از طیف های مختلف تشکیل شده بودند. تبادل نظر بین طرفداران طیف های مختلف در این گروه ها که به نام هیچ نامزدی شکل نگرفته بودند  جالب تر و خواندنی تر از مباحثی بود  که در گروه های خود نامزدها مطرح می شد .

 

اما در این بین متاسفانه افرادی هم بودند که از این بستر که می توان به عنوان یک ظرفیت   برای بهره مندی  همه شهروندان باشد سو استفاده کرده و با تولید  شایعات کذب و انتشار گسترده آنها سعی در تخریب برخی کاندیداها و رقبای خود داشتند .

 

در هفته ای که گذشت متاسفانه شاهد انواع و اقسام شایعه سازی ها , تهمت ها و تخریب ها علیه برخی کاندیداهای حوزه انتخابیه مسجدسلیمان بودیم . بدون شک تمامی کاندیداها خود مخالف اینگونه رفتارها و تخریب رقبا هستند اما متاسفانه برخی اشخاصی که فقط به دنبال حفظ منافع شخصی و فردی خود هستند با استفاده از عناوین جعلی برای خود کوشیدند تا با تخریب دیگر رقبای انتخاباتی  به هرنحوی نامزد مورد نظر خود را  اصلح ترین کاندیدا  به مردم معرفی کنند .

 

 طی یک هفته تبلیغات نامزدها شایعاتی مانند دستگیری یکی از نامزدهای حوزه انتخابیه مسجدسلیمان به جرم اختلاس  , حمایت فلان گروه یا طایفه از یک کاندیدا , رد  و تائید صلاحیت یک کاندیدا و... را شاهد بودیم .   

 

در یک مورد تاسف برانگیز هم عده ای  انگشت شمار از هواداران یکی از کاندیداهای رد صلاحیت شده موضوع مهندسی انتخابات در مسجدسلیمان را در فضای مجازی مطرح کردند  و انگشت اتهام را به سمت یکی از مسئولین فرهنگی -مذهبی شهرستان که طی چندین سال فعالیت فرهنگی خود در هیچ عزل و نصبی در شهرستان دخالت نداشته  بردند  اما از آنجایی که مردم با بصیرت مسجدسلیمان شناخت کافی را از این افراد و جریانات منفعت طلب  داشته و دارند   واکنشی جدی به این فرافه کنی ها  نشان دادند  و خیلی زود  برای همگان محرز گردید که از آنجایی  که این افراد خطر از دست دادن صندلی قدرت را احساس می کردند  برای حفظ منافع فردی خود  دست به چنین شایعه پراکنی هایی زده اند .

 

آنچه که انتظار می رود در آینده و در آستانه دیگر رخدادهای مهم اینچنینی مورد توجه شهروندان باشد انتشار  اخبار و بیانیه هایی است که  از طریق منابع معتبر و رسانه های ملی و محلی  منتشر می شود تا همچون گذشته از شایعه پراکنی افراد سودجو و منفعت طلب که برای حفظ منافع خود و نه برای منفعت آحاد مردم جامعه دست به دروغ پردازی و شایعه سازی له یا علیه  مسئولین و افراد حقیقی و حقوقی می زنند جلوگیری شود .