سیاست دولت است که در موقعیتهای زمانی که احتمال مصرف بیشتر مرغ در سبد خانواده ها ها است قیمت مرغ را پرواز میدهند تا ذخیره سازی مرغهای منجمد خود را به قیمت مطلوب روانه بازار کنند.
به گزارش آسماری به نقل از اهوازنوین: در حالی که سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان از اوایل بهمن ماه از افزایش قیمت اقلام پر مصرف سبد خانوار در بازار اهواز خبر داده بود از ماه گذشته تا کنون همچنان شاهد طی روند صعودی افزایش نرخ برخی کالاهای مصرفی مردم هستیم.
انگار دیگه یه جورایی این عدم ثبات قیمت کالاهای مصرفی و خوراکی مردم به گونهای باب شده که هرروز که به بازار سر میزنی باید آمادگی شنیدن این مسئله را داشته باشی که فلان قلم کلاً انقد ریال افزایش قیمت داشته وقتی هم علت را از فروشنده جویا بشی جز اینکه از سوی کارخانه گران شده پاسخ دیگری را در یافت نخواهی کرد.
میان این افزایش بی حساب و کتاب نرخ اقلام مصرفی مردم این بار قیمت مرغ به مرز ۷۵۰۰ تومان رسید و موجسواری قیمت مرغ در بازار گلایه مردم در حال خرید مرغ است. هرچند این نوسانات قیمت در بازار به گونهای به امر عادی تبدیل شده ولی این بی ثباتی بازار بیانگر عدم نظارت و نبود برنامه شاخص اقتصادی دولت است.
دولت کمترین توجهی به معیشت مردم ندارد
مردم از گرانیهای اقلام مصرفی خود گلایه دارند و معتقدند دولت هیچ توجهی به وضعیت معیشت ندارد و فقط به دنبال سیاسی کاری است در حالی که مردم قشر متوسط جامعه از گرانیهای موجود در بازار بسیار رنج میبرند.
از سویی دیگر تولید کنندهها نیز از گرانیهای بی دلیل از واسطهها و دلالان ناله میکنند و اینکه مجبورند به دلیل ممانعت از ضرر کالای تولیدی خود را به هر قیمتی به واسطهها بفروشند تا سرمایهشان در تولید متوقف نشود.
تفاوت قیمت مرغ در استانها بیانگر عدم نظارت جدی جهاد کشاورزی است
تفاوت نرخ قیمت روزانه مرغ در شهرهای دیگر کشور گویای حقیقت تلخ عدم نظارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی دام و طیور استان جهت کنترل قیمت مرغ در استان است چه بسا که در برخی استانها قیمت مرغ از کیلویی ۶۰۰۰ تا۶۳۰۰ تومان است و در استان خوزستان ۷۲۰۰ تا ۷۷۰۰ تومان میباشد.
این اختلاف قیمت مرغ در استانها را در حالی شاهد هستیم که مسئولین استانی در ابتداییترین پاسخ بهسؤالات خبرنگاران در خصوص افزایش قیمت مرغ افزایش قیمت کشوری را اعلام میکنند و از عدم کمبود هرگونه مرغ در انبارها ابراز خوشحالی میکنند.
عمده گرانی قیمت مرغ از سوی دلالان است
علی بدری مرغداری سه هزار قطعه شهرستان رامشیر در گفتگو با اهوازنوین از علل گرانی مرغ با وجود اعلام توزیع فراوان مرغ توسط جهاد کشاورزی در آستانه نوروز و مشکلات پرورش دهندگان طیور و دام خبر میدهد و میگوید:در استان ما هیچ گونه کمبودی از نظر پرورش دام و طیور نداریم و کاملاً خودکفا هستیم ولی متأسفانه سود اصلی در جیب دلالان میرود.
وی افزود: دلالان مرغ را کیلویی ۵۲۰۰ به صورت دو ماه عرفی و نقدی کیلویی ۵۰۰۰ هزار تومان از ما میخرند ولی در بازار به هر قیمتی که دوست دارندبه فروش میرسانند در حال حاضر زحمت پرورش مرغ با تولید کنندگان است و سودش را دلالان میبرند.
این تولید کننده بومی استان ضمن ابراز گله از عدم پشتیبانی جهاد کشاورزی استان از تولید کنندگان گفت: جهاد کشاورزی مرغها را از ما نمیخرد و ما مجبوریم تولیدات خود را به دلالان بفروشیم زیرا نه جهاد میخرد نهپشتیبانی دام و طیور.
وی به بی توجهی مسئولین استانی جهت استفاده از ظرفیت موجود در استان در راستای اقتصاد مقاومتی و ارزآوری به کشور اشاره کرد و عنوان کرد: ما هیچ کمبود مرغی در استان نداریم و حتی میتوانیم مرغ هم میتوانیمصادر هم کنیم، چندین مورد این آمادگی خود را در این زمینه به معاونت امور دام جهاد کشاورزی، معاونت اقتصادی استانداری و قائم مقام دامپزشکی استان اعلام کردیم اما هیچ توجهی به گسترش صادرات مرغ به عراق نشد.
بدری افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد مرغ عراق از برزیل و ترکیه تأمین میشود در حالی که بازار عراق بهترین فرصت برای صادرات مرغ از استان خوزستان به است در حال حاضر تنها ۲ درصد مرغ عراق از ایران خریداری میشود و ما در حال از دست دادن بهترین فرصت بهره برداری اقتصادی با کشور هم مرز خودمان هستیم.
با توجه به شرایط کنونی و گرانی بی دلیل مرغ در استان خوزستان با توجه به اعلام این خبر از سوی جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه مردم نگران قیمت مرغ شب عید نباشند باید گفت این سیاست دولت است که درموقعیتهای زمانی که احتمال مصرف بیشتر مرغ در سبد خانواده ها است قیمت مرغ را پرواز میدهند تا ذخیرهسازی مرغهای منجمد خود را به قیمت مطلوب روانه بازار کنند ولی در لوای این سیاستی که سودش در جیبعدهای سرمایه دار میرود هزینه از کف مردمی میرود که در تأمین مایحتاج خانوار خود صورتشان را با سیلی سرخنگه داشتهاند وگرنه قشر مرفه جامعه فشاری از سوی این افزایش قیمتها را حس نخواهند کرد.