1403/10/21 16:03


1820
تاریخ انتشار: 1395/01/08 22:15
گزارش:
دامپزشكی خوزستان می گوید از مهر امسال نسبت به تامین واكسن و خطر شیوع تب برفكی و تهدید 400 هزار راس دام سنگین خوزستان هشدار داده بودیم!
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، تا امروز بیش از 60 هزار رأس دام در دزفول به بیماری تب برفکی مبتلا شده‌اند و تعدادی از این دام‌ها تلف شدند.
 
بيماري تب برفكي يك بيماري بسيار عفوني و بشدت واگير دام مي باشد كه به لحاظ شدت خسارات اقتصادي يکي از موانع اصلي در تامين بهداشت و توليد دام و فراورده هاي دامي محسوب ميگردد. اين بيماري سبب کاهش شديد توليد دام شده و نقش اساسي در تجارت دام و فراورده هاي خام دارد.  
صبح امروز تعدادی از دامداران دزفولی با حضور در فرمانداری این شهرستان، خواستار رسیدگی به این مشکل شدند.
 
برخی از دامداران وقتی که به دام پزشکی مراجعه کرده‌اند با پاسخ دارو نداریم مواجهه شده‌اند.
 
اداره امور عشایر به دامداران گفته است بیمه فقط به سه رأس دام تعلق می‌گیرد و مابقی از مزایای بیمه بهره‌مند نمی‌شوند.
 
 
چرا دولت بی تفاوت است؟
 
رئیس هیئت‌مدیره شرکت تعاونی کشاورزی و دامداران بهبهان می‌گوید: این بیماری به دام‌های سبک و سنگین در منطقه بهبهان و امیدیه آسیب زده و ضمن سقط جنین، تأخیر در باروری، کاهش تولید شیر، کاهش وزن دام گوشتی، موجب تلفات سنگین در دامداری‌های صنعتی و سنتی جنب روستاها شده است.
 
 
رنجبرها افزود: چرا دولت نسبت به سرنوشت تولید و تولیدکننده تا این حد بی تفاوت است؟ دامداران اعم از صنعتی و سنتی و مولد شیر و یا مولد گوشت همگی در چند سال گذشته و به‌ویژه در سال 1394 در سراشیبی سقوط و زیان دهی شدید غوطه‌ور شدند.
 
 
هشدار داده بودیم...
 
مدیرکل دامپزشکی خوزستان در این رابطه گفته است از شمال خوزستان و مسیر ایذه بیش از 80 درصد دام‌های عشایری مبتلا به این بیماری شده و سد ایمنی را شکسته‌اند و استقرار عشایر اصفهان در غیزانیه باعث شیوع بیماری تا محدوده شهرستان اهواز نیز شده است.
دامپزشکی خوزستان می‌گوید از مهر امسال نسبت به تأمین واکسن و خطر شیوع تب برفکی و تهدید 400 هزار رأس دام سنگین خوزستان هشدار داده بودیم!
 
 
تذکر به وزیر
 
جلیلی نماینده مردم مسجدسلیمان و سید شکر خدا موسوی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی قبل از تعطیلات طی تذکری به وزیر جهاد کشاورزی از او خواستند تا به مسئله تب برفکی دام‌ها رسیدگی کند.
 
 
به گزارش رهیاب در حالی که بیش ازچندماه است که از شیوع و گسترش بیماری تب برفکی در میان دام‌های موجود در استان خوزستان می‌گذرد اما هنوز راهکار جدی از سوی مسئولان ذی‌ربط در خوزستان دیده نشده است.