1403/10/21 20:06


1860
تاریخ انتشار: 1395/01/19 14:58
گزارش:
دولتی‌ها و منتسبان به دولت گرچه می‌گویند برجام را خدا آورد و همه چیز را به آن ربط می‌دهند ولی در عین حال معتقدند برجام اتفاقی نیست که چیزی را درست کند.

به گزارش آسماری به نقل از  رهیاب، حسن روحانی، رئیس جمهور دولت یازدهم و عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در هفدهم خرداد 94گفت: ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشمان‌شان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند. این صحبت‌ها وقتی از زبان رئیس جمهور شد همه منتظر یک شکوفایی عظیم در ایران بعد از توافق هسته‌ای شدند و به همین دلیل اظهار نظرهای متفاوتی در این باره شد.

 

تبلیغات دولتی‌ها و حامیانشان درباره برجام آن‌قدر زیاد بود که برای نمونه فقط یک جمله از صحبت‌های رئیس جمهور به عنوان «مشت، نمونه خروار» در این نوشته آورده می‌شود و بعد از آن به مرور صحبت‌های دولتی‌ها بعد از برجام می‌پردازیم.



«این هنوز از نتایج سحر است، هرچه می‌خواهند بگویند، بدبینان یا بدخواهان. این راه ملت است، به ما می‌گویند برجام که شد دولت برای مردم رفاه بیاورد، مگر ما برجام را آوردیم؟ برجام را ملت ما آورد نه ما، ما خادم مردم هستیم، ما چه کاره هستیمبرجام را خدا آورد. پیروزی ملت، اراده حق بود. همان خدا هم برای این ملت سربلندی بیشتر، رفاه بیشتر خواهد آورد و همین ملتی که توانست برجام را بسازد، کشور را خواهد ساخت و ما باز هم به خدمت این ملت بزرگ افتخار خواهیم کرد». این کلمات گوشه‌ای از سخنان رئیس جمهور درباره برجام است.



حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در همان روز اجرای برجام گفت: با اجرای برجام امیدواریم یک به یک موانع اقتصادی برطرف شوند.

دقایقی بعد از اجرای برجام محمد سعید نژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه وظیفه داریم برجام دریایی را تهیه کنیم، از ضرورت خاتمه دادن به فرصت طلبی کشورهای منطقه در حمل و نقل دریایی تأکید کرد.


صفحه حسن روحانی، رئیس جمهور کشور در اینستاگرام هم با انتشار فیلم تبلیغاتی حسن روحانی در سال 92دوباره به مردم وعده داد که حالا (یعنی 30 ماه بعد از شروع دولت یازدهممنتظر رونق اقتصادی باشید.


البته خود حسن روحانی هم از غافله مطرح کردن برجام به عنوان یک فرصت عظیم عقب نماند و در تماس با رئیس جمهور ونزوئلا اجرای موفقیت‌آمیز برنامه جامع اقدام مشترک (برجامرا یک پیروزی و موفقیت برای جهان و به ویژه دوستان جمهوری اسلامی ایران دانست.

 

رئیس‌جمهور که از اجرای برجام ذوق زده شده بود در تماس با رئیس جمهور عراق با بیان "با رفع تحریم‌ها می‌توانیم سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود را با همسایگان با سرعت و شتاب بیشتری گسترش دهیم" گفت: اجرای برجام نشان داد که کشورهای در حال توسعه می‌توانند در برابر قدرت‌ها ایستادگی کنند.

 

محمدرضا عارف منتخب مردم تهران در مجلس حاصل برجام را فراتر از مسائل سیاسی دانست و گفت: مشکل پول‌های بلوکه شده فدراسیون فوتبال با اجرایی شدن برجام حل خواهد شد.

 

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با تأکید بر این‌که «برجام معادله‌ای مبتنی بر رفع نگرانی‌های همه طرف‌هاست» گفت: منافع همگان در این است که برجام را اجرا کنند.

 

اما حمید بعید نژاد در 30 دی ماه نظری متفاوت از بقیه دولتی‌ها ارائه داد و تا نشان دهد با اجرای برجام نباید منتظر معجزه بود. مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: قرار نیست برجام در ایران توسعه صنعتی و اقتصادی ایجاد کند، البته رفع این مسائل از آثار برجام است.



اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور از غافله تعریف کنندگان از برجام عقب نماند و با بیان اینکه بعد از برجام، فضا برای گسترش مناسبات بین‌المللی بیش از پیش فراهم شده است، افزود: همچنین در داخل کشور نیز شرایط برای کار و تلاش بیشتر مهیا شده است.



حسن روحانی 21 بهمن‌ماه در دبیرستانی در منطقه 16 تهران حاضر شد و در جلسه «برجام» در کلاس تاریخ این مدارس شرکت کرد تا کم‌کم این توافق به عنوان ضمیمه کتاب تاریخ به مدارس ابلاغ شد.



عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه فرصت‌های برجام یک‌باره خود را نشان نمی‌دهد، گفت: نباید از برجام توقع شکوفایی اقتصاد داشته باشیم که با امضای آن همه درهای اقتصادی به روی ایران باز می‌شود.


علینقی مشایخی، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت هم آب پاکی را روی دست ملت ریخت و با بیان اینکه آثار برجام بر اقتصاد کشور از نیمه دوم سال ۹۵ آشکار خواهد شد، گفتپیاده سازی و نتایج برجام در اقتصاد کشور به‌سرعت عملی نخواهد شد.

 

حجت الاسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد هم با بیان اینکه مذاکرات پیچیده برجام مانع از حضور رئیس جمهور در مراسم تجلیل از خادمان قرآنی شد، گفت: مرسوم بود که رئیس محترم جمهور در این نشست حضور داشته باشند و از خادمان قرآن تقدیر کنند اما ماه مبارک رمضان همراه شد با مذاکرات پیچیده برجام و تصمیم گرفتیم که این مراسم را در دهه فجر برگزار کنیم. اکنون نیز تأخیر بیشتر را جایز ندانستیم و با حضور وزیر ارشاد تقدیرها صورت می‌گیرد البته تقدیرنامه‌ها را جناب رئیس جمهور امضا کرده‌اند.

 

مصطفی کواکبیان، منتخب مردم تهران در مجلس نیز تصریح کرد: تصریح کرد که دولت با تمرکز روی برجام کمتر به مسائل داخلی توجه کرده است.

 

علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور در مراسمی در حضور خبرنگاران مذاکرات هسته‌ای گفت که برجام تبدیل به یک پارادایم و شیوه جدید حل مسائل شده است.

 

سیروس ناصری عضو تیم اسبق هسته‌ای، هم ادعا کرده بود: روزی ١٠٠ تا ١٥٠ میلیون دلار هزینه تأخیر در اجرای برجام است.

 

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفتبه دلیل مشخص نشدن تکلیف برجام دولت به‌رغم آماده شدن مقدمات بودجه نتوانست لایحه را در موعد مقرر به مجلس تقدیم کند.

 

مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تحریم‌های جدید آمریکا را نقض برجام ندانست و گفت: در این رابطه از جهت حقوقی وزارت امور خارجه باید پاسخ دهد.

 

مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تحریم‌های جدید آمریکا را نقض برجام ندانست و گفت: در این رابطه از جهت حقوقی وزارت امور خارجه باید پاسخ دهد.

 

حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری هم عهدشکنی آمریکایی‌ها در برجام را ناشی از مشکلات موجود در ساختار اقتصادی کشور دانست و این عهدشکنی را توجیه کرد.

 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و سید محمود علوی وزیر اطلاعات: اگر توافق ژنو یا برنامه جامع اقدام مشترک نبود ما امروز با صادرات نفت صفر مواجه بودیم.

 

به گزارش رهیاب، دولتی‌ها همه چیز را به برجام ربط می‌دهند اما اجازه نمی‌دهند که مردم همه چیز را به برجام ربط بدهند و در حقیقت اتفاقات بد در زندگی روزمره را حاصل کارهای دیگران می‌دانند و اتفاقات خوب را به برجام نسبت می‌دهند اما نگاهی به زندگی امروز نشان می‌دهد اگر برجام نبود، زندگی بهتر هم بود.