1403/10/21 19:41


1887
تاریخ انتشار: 1395/01/26 11:57
گزارش :
در پي بارندگي شديد و سيل آسا در شمال خوزستان ستادهای بحران شهرهای دزفول، انديمشک، شوش و گتوند به حالت آماده باش كامل در آمدند.

به گزارش آسماری به نقل از  رهیاب، بارش شدید باران در 48 ساعت گذشته در استان خوزستان خساراتی به بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و زیربنایی شهرهای مختلف استان به ویژه مناطق روستایی وارد کرده است.

همچنین در پي بارندگي شديد و سيل آسا در شمال خوزستان ستادهای بحران شهرهای دزفول، انديمشک، شوش و گتوند به حالت آماده باش كامل در آمدند.

مدیركل بحران استانداری خوزستان در گفتگو با رهیاب از آماده باش تیم های ستاد مدیریت بحران در خوزستان تا پایان روز جمعه خبر داد و گفت تیم های هلال احمر، بیمارستانها، امور عشایر، شهرداران و فرمانداران، ادارات راه و شهرسازی، سازمان آب و برق، آب و فاضلاب، شرکت های توزیع برق و... در جال آماده باش کامل هستند.

همچنین بارندگی شدید در استان لرستان و مناطق بالادست سدهای دز و کرخه موجب ورود سیلاب‌های شدید و افزایش حجم مخازن این دو سد بزرگ شده است.


شدت بارش ها تا حدی بوده که مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه از بارندگی‌های شدید در بالادست و ورود سیلاب به مخزن سد خبر داد و گفت که این بارش ها موجب افزایش 2 متری ارتفاع آب این سد شده است. فریدون صالحی‌فر همچنین گفته است در کمتر از 12 ساعت گذشته تاکنون نزدیک به 220 میلیون مترمکعب آب به مخزن این دریاچه وارد شده است.

به گفته برخی منابع خبری سر ریز شدن سد دز در شمال خوزستان در نخستین ساعات بامداد روز پنجشنبه موجب طغیان رودخانه دز شده است. افزایش دبی رودخانه دز همچنین موجب قطع پل شناور این شهر شده و شدت جریان آب رودخانه پل شناور دزفول را حوالی ساعت 7 بامداد صبح پنجشنبه برده است.

مدیر عامل آب و برق منطقه ای خوزستان با حضور در جمع خبرنگاران گفته است به علت بارش باران در شهرهای الیگودرز و دورود آب این مناطق به خوزستان سرریز شده است و موجب سرریز شدن آب سد دز شده است. شمسایی همچنین در خصوص تخلیه ساکنان مجاور رودخانه های کارون و عشایر هشدار داد و از مردم خواست هرچه سریع تر منطقه حواشی رودخانه کارون را ترک کنند.


معاون عمرانی فرمانداری دزفول نیز گفت: هشدار لازم به ساكنان حاشیه رودخانه دز داده شده اما خطر همچنان مناطق پایین دست را تهدید می كند. عبدالحسین پورركنی افزود: احتمال وارد شدن خسارت به تاسیسات شهری و مزارع كشاورزی شهرستان دزفول ناشی از طغیان رودخانه دز وجود دارد.

فرماندار شوش نیز صبح پنجشنبه به رسانه ها گفت: طغيان رودخانه دز موجب شده تا تعدادي از روستاهاي پايين دست اين رودخانه در مسير آهو دشت در بخش شاوور در محاصره سيلاب قرار گيرند. ويرضا نجاتی اظهار كرد: در بخش مركزي شوش نيز چند روستا در محاصره سيلاب قرار گرفته كه كار تخليه اهالي اين روستاها و كمک رساني به آنان با بسيج تمام امكانات شهرستان شوش آغاز شده و در حال انجام است.

طغیان رودخانه دز به حدی بوده است که شهردار دزفول از نجات جان سه مسافر گرفتار در ساحل رودخانه دز ناشي از طغيان اين رودخانه خبر داد.


فرماندر دزفول نیز در این خصوص اظهار کرد: در حال حاضر ورودی رودخانه دز حدود 8 هزار مترمکعب در ثانیه است و خروجی آن نیز به ناچار به پنج هزار و 100 متر مترمکعب می رسد. حبیب آصفی با بیان اینکه رودخانه گنجایش این میزان ورودی را نداشته و چون ظرفیت سد هم پر شده با جاری شدن سیل عظیمی از آب مواجه هستیم، تصریح کرد: طبیعی است که این طغیان خسارت هایی را در پی دارد ولی به لطف خدا تا کنون تلفات جانی نداشتیم.

همچنین روز گذشته مدیر جهادکشاورزی شوش با اشاره به بارش تگرگ در این شهرستان اظهار می كند: بارندگی و تگرگ به 16 هزار و 642 هکتار از مزارع این شهرستان خسارت وارد کرده، ضمن اینکه پنج هزار و 800 هکتار از مزارع گندم شوش تا 100 درصد دچار خسارت شده است. علیرضا ملک‌زاده خسارت وارده به 10 هزار و 242 هکتار از سایر مزارع این شهرستان را بین 10 تا 50 درصد عنوان کرده و می افزايد: بارندگی 24 ساعت گذشته به 600 هکتار محصول سبزی و صیفی نیز خسارت زده است.

همچنین با وجود بارندگی‌های استان در حال حاضر جاده‌های استان خوزستان به‌سمت لرستان به‌شدت لغزنده عنوان شده است.

گفتنی است با توجه به اعلام هواشناسی استان بارندگی‌های استان به‌ صورت متناوب و رگبارهای تند و سیل‌آسا تا فردا شب ادامه دارد که هم اکنون تمام ستادهای مدیریت بحران در شهرهای خوزستان به ویژه در شمال استان به حال آماده باش در آمده اند.