1403/10/21 20:07


1897
تاریخ انتشار: 1395/01/29 14:27
دلایل وقوع سیلاب از نظر نمایندگان خوزستان در مجلس
نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در اظهارنظرهای خود این خسارات را ناشی از بی تدبیری مسئولان در مدیریت این بحران می‌دانند.

به گزارش آسماری به نقل از  رهیاب، سیلابی که این روزها از سمت رودخانه و سد دز به سمت شهرهای خوزستان سرازیر شده، اغلب شهرها را گرفتار کرده که آخرین وضعیت خوزستان پس از طغیان رودخانه‌ها نشان از خسارات سنگین به بخش کشاورزی و تأسیسات شهرهای مختلف خوزستان دارد.

از این رو نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در اظهارنظرهای خود این خسارات را ناشی از بی تدبیری مسئولان در مدیریت این بحران می‌دانند.


عباس پاپی زاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی که جمعه در گفتگو با رهیاب با انتقاد شدید از وزیر نیرو، این وزارت را مقصر اصلی بروز سیلاب در شمال خوزستان معرفی کرد امروز در نشست علنی (یکشنبه ۲۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: طی روزهای گذشته به دلیل عدم تبلیغ و ناشی گری وزارت نیرو در مدیریت سد دز مردم دچار مشکلات فراوانی شدند که جا دارد از همت مردم، نیروهای ارتشی و دستگاه‌هایی که به سیل‌زدگان کمک کردند، تشکر کنم.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار می‌رود وزارت نیرو با توجه به اینکه بی‌تدبیری خود را در مدیریت سد دز ثابت کرد، حداقل در جبران خسارات وارده به مردم اقدام کند.

شدت سیلاب، سیل بندهای برخی مناطق درگیر را شکست تا روستاهای زیادی را آب ببرد از این رو شرایط طوری بود که باعث شد تا نماینده شوش در این خصوص واکنش نشان دهد؛ سید راضی نوری در تذکری به وزیر کشور خواستار تسریع در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان شوشی شد.

سید راضی نوری به فارس گفت: سیل روستاهای زیادی را در محاصره خود گرفته و شرایط اهالی این مناطق بسیار نگران کننده است.
 
همچنین سید شکر خدا موسوی نماینده مردم اهواز، کارون، به اوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رهیاب با اشاره به سیلاب اخیر در استان خوزستان اظهار داشت: با قطعیت و بر اساس شواهد و قراین متقن و علمی می‌توان گفت که مدیریت منابع آب کشور در استان خوزستان مردود شد.

وی درباره ادعای خود مبنی بر عدم مدیریت علمی منابع آب در استان توضیح داد: اطلاع رسانی دیرهنگام، عدم پایش و برآورد واقعی از امکانات موجود، پدافند غیر عامل ضعیف و ناکارآمد، پیش بینی‌های غلط و محاسبات نسنجیده و در نهایت خسارات عظیمی که به کشاورزان و ساکنان پایین دست رودخانه‌های دز و کارون وارد شد تنها بخشی از نتایج مدیریت غلط آب در استان است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: با برآورد فنی اعلام می‌کنم که کشاورزی خوزستان در نتیجه سهل انگاری منفعلانه مدیران وزارت نیرو به دلیل بارش‌هایی که می‌توانست ذخایر آبی استان را برای سال‌ها تضمین کند، نابود شد.

سید شریف حسینی نیز در خصوص شرایط بحرانی استان پس از وقوع سیل اظهار کرد: در تابستان سال گذشته مسئولان از اختصاص آب به کشاورزان خودداری کردند و امسال کشاورزان درگیر سیلاب‌های شدید هستند که این نشان از بی تدبیری برخی مسئولان دارد.

نماینده مردم اهواز، کارون، به اوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر باید همه به فکر رفع شرایط بحرانی استان باشند، افزود: اگرچه سهل انگاری برخی مسئولان باعث ایجاد شرایط بحرانی شده اما در این شرایط باید به فکر روستائیان و افراد ساکن در حاشیه رودخانه‌ها باشند.

حسینی تصریح کرد: انتظار می‌رود مسئولان با قدرت برای رفاه مردم به ویژه روستائیان حاشیه رودخانه‌ها همکاری کنند تا استان به ثبات برسد.

این شرایط باعث شد تا آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری در دیدار نوروزی با مدیران جمعیت هلال احمر خوزستان اظهار کند: امروز این عارضه سیل واقعاً برای جمعی از هم استانی‌ها و هم‌وطنان در جاهای مختلف خطر آفریده و هرکدام از ما آنچه که در توان داریم باید وارد میدان بشویم تا وظیفه شرعی خود را انجام داده باشیم.

وی افزود:  وضعیت و مشکلات روستاهای سیل زده از طریق استانداری و هلال احمر و سایر دستگاه‌های مربوطه بررسی شود و در صورت نیاز بسیج عمومی برای کمک به سیل زدگان اعلام کنیم و ستادهای پشتیبانی تشکیل دهیم که پشتوانه‌ای هم برای هلال احمر باشد.

با طغیان رودخانه دز از بامداد پنجشنبه شهرستان‌های دزفول، شوش، شوشتر و اندیمشک و اهواز بیشترین تأثیر را از طغیان این رودخانه متحمل شده‌اند.