انتقال آب کارون علاوه بر زیانهای محیط زیستی، اجتماعی و زیانهای بزرگ اقتصادی هم دارد و بر خلاف اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش آسماری به نقل از اهوازنوین : رودخانه کارون از کوههای زاگرس سرچشمه میگیرد و به همین جهت جلگه خوزستان یکی از مناسبترین مکانها برای کشاورزی است،رودخانههای خوزستان و زمینهای مسطح و حاصلخیز جلگه خوزستان و هوای گرم آن باعث شده است تا امکان کشاورزی در چهار فصل در اراضی وسیع در دشتهای شمال خوزستان و بخش جلگه فراهم شود.
سالها با بهانه نگاه ملی به کارون آب سرشاخههای کارون به فلات مرکزی برای مصارف کشاورزی و صنعت منتقل شده است و اما در چند سال اخیر این روند با شتاب بیشتر در حال انجام است،حالا سئوال اینجاست آیا قرار است با انتقال آبها و مدیریت نادرست استعداد کشاورزی خوزستان در کشاورزی اقتصادی در مسیر طبیعی رودها تبدیل شود به کانونهای ریزگرد؟
اما در واقع نگاه ملی به آب و کارون یعنی جلوگیری از اتلاف آب به وسیله انتقال آب سرشاخههای کارون؛ چرا که انتقال آب کارون علاوه بر زیانهای محیط زیستی،اجتماعی و … زیانهای بزرگ اقتصادی هم دارد و بر خلاف اقتصاد مقاومتی است.
در حالی که در مسیر طبیعی کارون میتوان با شرایط عالی دشتهای شمال خوزستان و بخش جلگه خوزستان در چهارفصل کشاورزی را با آب غیر انتقالی و ارزان و با شبکههای آبیاری کارون انجام داد نباید برای کشاورزی که بیشترین مصرف آب کشور را دارد با هزینه زیاد و با آب گران انتقالی در مناطقی غیر مسیر طبیعی کارون اقدام کرد.
کشاورزی با آب گران انتقالی تنها با یارانههای دولتی به نظر سود ده است اما تیشه به ریشه اقتصاد و منابع اندک آب کشور است،مگر کشور ما چقدر آب دارد که میخواهد با انتقال و کشاورزی گران انتقالی در غیر مسیر رودخانه کارون، آن را هدر دهد؟
کشاورزی اصولی و بهینه در مسیر طبیعی رودها و کارون برای اقتصاد مقاومتی و در راستای خودکفایی و تثبیت خاک و حفظ اکوسیستم است اما این آب وقتی با هزینههای گزاف انتقال مییابد دیگر مناسب کشاورزی نیست و آب گران انتقالی را نباید با کشاورزی و هر نوع کشاورزی تلف کرد و هدر داد چرا که قیمت آب انتقالی اگر یارانههای دولتی آب نباشد از قیمت محصولات بیشتر میشود.
انتقال آبهایی که از سرشاخههای کارون صورت گرفته تاکنون برای کشاورزی با آب گران انتقالی و بدون توجیه اقتصادی و با جنایت زیست محیطی همراه بوده است.
حال آنکه در مسیر طبیعی کارون بدون انتقال آب شرایط کشاورزی کاملا مناسبتر و بهینهتر و برای کنترل ریزگردهای داخلی خوزستان و همسو با شرایط اقلیم و اکوسیستم و در راستای اقتصاد مقاومتی و خودکفایی کشور است.
دولتمردان فراموش نکنند انتقال آب سرشاخههای کارون سبب نابودی چشمههای چهارمحال بختیاری، کشاورزی مسیر طبیعی کارون، ورود آبشور دریا به خاطر کاهش آورد کارون و نابودی نخلستانهای انتهای مسیر کارون، افزایش ریز گردهای داخلی خوزستان، افزایش غلظت فاضلاب کارون، افزایش بیماریهای آمیبی وتنفسی در خوزستان، کاهش کیفیت آب شرب خوزستان و نابودی عرصههای گسترده کشاورزی اقتصادی چهارفصل کشت خوزستان خواهد شد.