1403/10/22 06:35


22216
تاریخ انتشار: 1395/05/19 20:39
در فاصله کمتر از یک سال؛
پس از کنترل ماجرای آب های آلوده روستای سلطان آباد آرپناه در مهرماه سال 94 این بار اتفاقی مشابه در چند منطقه عشایری رخ داده که در این مناطق مصرف آب آلوده موجل بیماری تعدادی از مردم عشایری ساکن این مناطق شد .
به گزارش آسماری به نقل از لالی نیوز؛ در اتفاقی که اخیرا در چندین روستای شهرستان لالی رخ داد تعدادی از اهالی به علت استفاده از آب  آلوده شده دچار بیماری هایی شدند که با مداخله سریع شبکه بهداشت و درمان لالی ، موارد ابتلا کنترل و راه های جلوگیری از آن هم به مردم آموزش داده شد.
 

عدم بهسازی منابع تامین آب شرب مردم در مناطق روستایی سال گذشته در روستای سلطان آباد آرپناه هم باعث به خطر افتادن سلامت مردم  شده بود اما این بار اهالی چند روستای دیگر به علت عدم رعایت مسائل بهداشتی و عدم برخورداری از آب لوله کشی و منبع مناسب جهت تامین آب دچار بیماری شدند.

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان لالی در گفتگو با لالی نیوز اظهار داشت : این مسئله با ورود سریع شبکه بهداشت و درمان لالی به صورت کامل کنترل شد اما در صورتی که بهسازی منابع تامین آب شرب مردم در این روستاها انجام نگیرد احتمال وقوع این اتفاق در آینده هم وجود دارد .


صادق سعیدی تصریح کرد : با انجام اقدامات میدانی و بیماریابی در این منطقه در همان روزهای ابتدایی 100 درصد جمعیت منطقه بردگژدین ، دوروده و اولیب زیر پوشش خانه بهداشت برآفتاب سیپه مورد بررسی میدانی و اپیدمیولوژیکی قرار گرفتند که در این بررسی سه مورد بیماری اسهالی با علائم مشابه زردی چشم و بدن در روز ثبت شد که ضمن درمانهای اولیه موارد نیازمند به بیمارستان ارجاع شدند و پس از تکمیل دوره ی درمان در تاریخ 18 مردادماه از بیمارستان مرخص شدند .



وی اضافه نمود : در این سه روز گذشته اقدامات مناسبی جهت پیشگیری از بیماری و سالم سازی منابع آب صورت گرفت که از آن جمله می توان  به کلر زنی  ، آموزش چهره به چهره تمامی خانوارها در مناطق صعب العبور ، تهیه و توزیع کلر برای تمامی ساکنین و نیز پخش پمفلت های آموزشی با مضامین آموزشی مانند طریقه شستن دستها و راه های پیشگیری از بیماری های منتقله از آب نموده است و ما حتی تاکید بر جداسازی محل برداشت آب ساکنین و دام های عشایر و نیز لزوم جداسازی محل شنا کردن از محل های برداشت آب به ساکنین داده ایم.



سعیدی در خصوص دلیل طغیان بیماری گفت : هفت نمونه برداری از محل های برداشت آب عشایر منطقه گرفته شد که تمامی هفت مورد آلوده بوده اند ، که عدم بهسازی چشمه اولیب ، دوروده و برد گژدین و به تبع آن حمام و شنای عشایر در محل های برداشت آب ، ورود فضولات حیوانی به آب منطقه ، نبود سرویس بهداشتی در منطقه ، از مهمترین دلایل آلودگی آب های منطقه است .

 

رئیس شبکه بهداشت و درمان لالی از دیگر دلایل احتمال طغیان هپاتیت A را عدم رعایت بهداشت فردی عنوان کرد و گفت :  با توجه به اینکه آب منطقه تحت پوشش امور عشایر می باشد بهسازی آب منطقه توسط امور عشایر به منظور جلوگیری از بروز موارد مشابه ضروری به نظر می رسد.

 

گفتنی است ضرورت بهسازی منابع تامین آب شرب مردم در مناطق روستایی و عشایری و تفکیک محل هایی برای استفاده دام ها می تواند از بروز حوادث مشابه در آینده پیش گیری کند .