1403/10/22 06:20


22249
تاریخ انتشار: 1395/05/31 13:26
هرروز که از دولت تدبیر و امید! می‌گذرد نشانه‌هایی از بی‌مهری و کم‌توجهی پایتخت‌نشینان به مردم خوزستان بیشتر پدیدار می‌گردد. شوربختانه بودجه امسال استان خوزستان بازهم نسبت به سایر استان‌ها کاهش چشم‌گیری داشته است.

به گزارش  آسماری به نقل ازرهیاب، لایحه بودجه سال ۹۵ که سومین لایحه بودجه دولت یازدهم است، یک لایحه متفاوت است؛ متفاوت برای خوزستانی‌ها.

هرروز که از دولت تدبیر و امید! می‌گذرد نشانه‌هایی از بی‌مهری و کم‌توجهی پایتخت‌نشینان به مردم خوزستان بیشتر پدیدار می‌گردد. شوربختانه بودجه امسال استان خوزستان بازهم نسبت به سایر استان‌ها کاهش چشم‌گیری داشته است.

خوزستانی‌ها فکر می‌کردند، خیلی بهتر از سال‌های پیش مشکلات اساسی آن‌ها درزمینهٔ اشتغال، بهداشت، راه‌سازی و... در بودجه دیده شود اما گویا این بودجه سال‌به‌سال در دولت روحانی آب می‌رود.

این کاهش بودجه خوزستان در سال‌های اخیر توسط دولت روحانی به‌جایی رسیده بود که در مجلس نهم نمایندگان حتی تا استعفای دسته‌جمعی هم پیش رفته بودند.

کاهش بودجه استان خوزستان در حالی اتفاق می‌افتد که این استان با توجه به جایگاه و درآمدهای خود سهم اساسی در بستن بودجه سالانه کشور را ایفا می‌کند.


نسبت به سایر استان‌ها کاهش بودجه داشته‌ایم
فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک و رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با رهیاب با انتقاد از کاهش بودجه خوزستان در بودجه ۹۵ می‌گوید: کاهش بودجه خوزستان در بودجه سال ۹۵ در مجلس قبلی به تصویب رسید نسبت به برخی از شاخص‌های استان خوزستان در این بودجه کم‌توجهی شده است.

وی می‌افزاید: خوزستان نه‌تنها در سرجمع اعتبارات کلی افزایش بودجه نداشته است بلکه نسبت به سایر استان‌ها کاهش هم داشته است یعنی دو برابر ضرر کرده‌ایم چون هم افزایش نداشته‌ایم و هم نسبت به سایر استان‌ها کاهش بودجه داشته‌ایم.

حسنوند تصریح می‌کند: خوزستان چند هزار میلیارد تومان به اسم عوارض به خزانه کشور واریز می‌کند طبق قانون باید بخشی از آن به استان برگردد که از این مازاد هم نهایتاً دو میلیارد تومان به استان خوزستان در سال گذشته اختصاص پیداکرده است این هم یکی از اشکالات جدی در این حوزه اعتبارات مازاد است.

نماینده مردم اندیمشک تأکید می‌کند: در بحث تخصیص هم ما متعرض و نگران هستیم برای تخصیص باید نگاه به محرومیت‌ها، پروژه‌ها و مشکلات منطقه شود که متأسفانه خوزستان در تخصیص هم مورد لطف آقایان قرار نگرفته و به خوزستان ظلم شده است.


کاهش بودجه باوجود محرومیت‌ها پسندیده نیست
در این رابطه غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با اشاره به سهم خوزستان از اعتبارات ماده ۱۸۰ در سال گذشته اظهار کرد: این اعتبارات نسبت به سال گذشته ۵٫۶ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به جمعیت 4 میلیون 700 هزارنفری استان افزود: اعتبارات استان‌هایی مانند فارس، کهگیلویه و بویر احمد و کرمان از سال گذشته به امسال افزایش داشته است و در استان خوزستان کم شد.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه این کاهش‌ها براثر انتقال غلط آمار و ادامه‌دار نبودن پیگیری‌ها بوده است تصریح کرد: این مشکل در حالی است که پس از تهران استان خوزستان بیشترین نمایندگان را در مجلس شورای اسلامی دارد و اینکه خوزستان بااین‌وجود دارای این محرومیت‌ها باشد پسندیده نیست.

در این میان برخی از نمایندگان خوزستانی مجلس معتقدند که اعمال‌نفوذ افراد در دولت باعث کم شدن بودجه خوزستان و افزایش بودجه استان موردنظر خود است.


دولت به دنبال نابودی خوزستان است
هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغ‌ملک دراین‌باره می‌گوید: استان خوزستان تنها استانی است که دولت بودجه سال ۹۵ این استان را نسبت به سال گذشته کمتر کرده است و ظاهراً در این موضوع باانگیزه کارکرده‌اند.

وی می‌افزاید: تقریباً همان‌طور که دشمنان به‌صورت آشکارا در زمان جنگ تحمیلی خوزستان را ویران کردند. دولت نیز با این ردیف بودجه‌ای (تملک دارایی‌ها و الزامات) که به خوزستان اختصاص داده شد به‌صورت پنهانی به دنبال نابودی این استان بود.

نماینده مردم ایذه و باغ‌ملک تصریح می‌کند: با این کار توسعه استان خوزستان متوقف می‌شود، وقطعا کسانی که در استان‌های دیگر در بدنه دولت نفوذ داشتند، بودجه ۲ برابری نسبت به سال گذشته به استان خود تخصیص داده‌اند؛ آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری به استان کرمان اهمیت ویژه‌ای می‌دهد و انتظار می‌رفت به خوزستان هم مانند استان خود نگاه کنند، ضمن اینکه دولت باید به‌صورت عادلانه بودجه را در میان استان‌های مختلف توزیع کند.


اعمال‌نفوذ موجب کاهش بودجه استان شده است
همچنین غلامرضا شرفی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کاهش بودجه خوزستان اظهار می‌کند: خوزستان ازلحاظ جمعیت، وسعت و دارایی‌هایش حق دارد حقوق خود را از دولت مطالبه کند.

وی می‌گوید: بااینکه خوزستان چهار سال پیاپی در کشت غلات بالاترین رتبه را کسب می‌کند اما می‌بینیم بودجه‌ای که برای استان فارس در نظر می‌گیرند بیشتر از ما است.

شرفی می‌افزاید: اگر توسعه‌نیافتگی ملاک است باید به مناطقی که توسعه‌نیافته‌اند و محروم هستند توجه بیشتری شود و خوزستان به‌خصوص نوارمرزی استان که درگیر جنگ بودند بیش از همه‌جا نیاز به رسیدگی دارند.

نماینده مردم آبادان ادامه می‌دهد: آب، نفت و کشاورزی متعلق به استان خوزستان است اما چرا باید بودجه کرمان بیشتر باشد بااینکه جمعیت و وسعت آن‌هم از خوزستان کمتر است.

شرفی تأکید می‌کند: اعمال‌نفوذ و چانه‌زنی‌های غیرعادلانه موجب شده است تا بودجه کشور به سمت برخی استان‌ها سرازیر شود که قابل‌مقایسه با خوزستان نیستند.


رفتار متناقض دولت یازدهم در بودجه برای استان‌های محرومی مثل خوزستان باعث شده امروز مردم استان با کوله باری از مشکلات و معضلات دست‌تنها بمانند و این سؤال را در ذهن رشد دهند که دولت تدبیر و امید چگونه خواهد توانست به وعده‌هایی که در خصوص رفع مشکلات و محرومیت‌زدایی و نیز ایجاد توسعه به مردم خوزستان داده است عمل کند.