1403/06/30 04:46


223
تاریخ انتشار: 1394/02/18 02:35
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان:
در جلسه ای که با نماینده ارتش در کمیسون امور زیر بنایی در اهواز داشتیم طی مذاکرات انجام شده موافقت اولیه نماینده محترم ارتش را گرفتیم تا باشگاه کاوه (بدر) را به میراث فرهنگی واگذار کنند.

  به گزارش آسماری نیوز  افشین حیدری مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان خوزستان در گفتگو با سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان از کلید خوردن ثبت باشگاه ورزشی کاوه(بدر) توسط میراث فرهنگی خوزستان خبر داد و گفت: در جلسه ای که با نماینده ارتش در کمیسون امور زیر بنایی در اهواز داشتیم طی مذاکرات انجام شده موافقت اولیه نماینده محترم ارتش را گرفتیم تا باشگاه کاوه (بدر) را به میراث فرهنگی واگذار و ما نیز در مقابل به ارتش زمین معوض بدهیم. مهندس حیدری ابراز امیدواری کرد با جلساتی که در روزهای آینده با حضور مسئولین ارتش و شهرستان خواهیم داشت به صورت قطعی این مشکل را برطرف خواهیم کرد. وی گفت: مردم منطقه خاطرات فراوانی از این مکان دارند و با توجه به قدمت این مکان، میراث فرهنگی به این مسئله ورود کرده است. وی ادامه داد: در حال حاضر مهندس شهرام امید رییس موزه باستان شناسی و مردم شناسی شهرستان در حال فراهم کردن مقدمات این کار است که امیدواریم هر چه سریع تر به سرانجام برسد.

 

 

 

 


 

 

 

 

باشگاه ورزشی کاوه در سال ۱۳۰۷ که بعدها به هخامنش و بدر تغییر نام یافت توسط شرکت نفت در منطقه ی بازار چشمه علی مسجدسلیمان احداث گردید. از آنجا که باشگاه مرکزی متعلق به کارمندان شرکت نفت بود لذا باشگاه کاوه به همراه باشگاه نفتون برای کارگران این دو منطقه و مناطق اطراف آن احداث گردید. باشگاه کاوه در آن زمان یکی از بزرگ ترین و مجهزترین باشگاهها در سطح کشور محسوب می شد که علاوه بر سینمای تابستانی، در آنجا سالن های مجزای وزنه برداری، کشتی، فوتسال، پینگ پنگ، ژیمناستیک، بیلیارد و استخر نیز قرار داشت. استخری که هر ساله در فصل گرما علاوه بر این که پذیرای فرزندان این منطقه بود از دیگر مناطق شهرستان همچون چهاربیشه، باغ چشمه علی، سرمسجد، نفتک، نصیر آباد، حسین قصاب، سرکوره ها هشت بنگله و پنج بنگله و… نیز به این مکان می آمدند و در کنار دوستان خود روزگار شادی را سپری می کردند. مناطق کارگر نشینی که فرزندانشان اجازه ی حضور در کنار بچه های کارمندان شرکت نفت و استفاده از باشگاه مرکزی شرکت نفت را نداشتند. باشگاه کاوه با قدمتی ۸۴ ساله جزیی از میراث فرهنگی این شهر محسوب می شود. آنجا محل پرورش قهرمانان بزرگی همچون استاد بهمن مطلق(پدر وزنه برداری آسیا) استاد شاکرم کرم زاده، استاد محمد زمان مُهمدی، استاد امیری منگشتی، برادران کاکولکی و… در رشته ی وزنه برداری، و زنده یاد پوپ، مصطفی ظهراب زاده، بوستانی، علیزاده در رشته ی کشتی، زنده یاد شعبان پور حبیبی، برادران پناهی، باهو، شهنی کرم در رشته ی والیبال و… بوده است. حس نوستالوژیک مردم منطقه به این مکان غیر قابل توصیف است. باشگاه کاوه یادآور پدران و برادرانی ست که خسته از کار روزانه برای آسایش روح و جسم خود به این باشگاه می رفتند. با نگاه به نخل های بلند و برافراشته ی درون این باشگاه می توان به قدمت این مکان پی برد و اما… پس از واگذاری باشگاه کاوه به ارتش سال هاست که مسؤلین محترم آن ارگان نظامی، اجازه ی هیچ گونه فعالیتی را به جوانان این منطقه نمی دهند و قصد دارند این باشگاه را تخریب و زمین آن را جهت ساختن منازل مسکونی به کارکنان خود واگذار نمایند. این اقدام ارتش اعتراض شدید مردم منطقه را به همراه داشت.

 

 

 

 

امیدواریم با تلاش مهندس حیدری مدیر کل محترم میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان همچنین مسئولین شهرستان هر چه سریع تر این مکان فرهنگی ورزشی به مردم بازگردد تا دعای خیر پدران و مادرانی که دوست دارند فرزندانشان اوقات فراغت خود را به جای هم نشینی با دوستان نابابی که تنها تفریح شان مصرف کراک و شیشه و … می باشد در چنین محیط های سالمی بگذرد بدرقه ی راهشان باشد. یقیناً با همدلی، همکاری و پیگیری مسئولین می توان شاهد جشن واگذاری و بازگشایی دوباره ی این مکان به صاحبان اصلی اش که همان مردم فداکار و محروم منطقه هستند باشیم.