یک هفته از آغاز سال تحصیلی مدارس در استان میگذرد که شدت گردوغبار برای دانش آموزان و دانشجویان خوزستانی خطونشان کشید.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، اینجا خوزستان، جایی که گردوخاک بر برنامههای کاری وزندگی تأثیر فراوان دارد؛ معضلی که جزء جداییناپذیر زندگی مردم در خوزستان شده است.
از آخرین باری که معصومه ابتکار رئیس سازمان محیطزیست کشور به خوزستان سفرکرده است بیش از دو ماه میگذرد، سفری که با سؤالات بیپاسخ خانمرئیس در برنامه زنده شبکه خوزستان به اتمام رسیده بود.
بارها این کلمه از خانم ابتکار شنیدهایم که گفته است «احیای هورالعظیم وضعیت آلودگی هوای خوزستان را کاهش داد». ولی بااینحال روزی را پیدا نمیکنید که گردوغبار با منشأ داخلی و خارجی سایه خود را از خوزستان برداشته باشد.
«گردوغبار همچنان سایه خود را از سر آسمان خوزستان کم نکرده است» این حرف دل مردم این دیار است تا بهرغم وعدههای رنگارنگ همچنان این ذرات معلق با مقاومت تمام از تسخیر آسمان خوزستان دست نکشند و به حکمرانی خود بر هوای استان ادامه دهند.
سال گردوخاکی خوزستان ازآنجا معلوم شد که بهارش همراه با گردوخاک رقم خورد و اکنونکه یک هفته از آغاز سال تحصیلی مدارس در استان میگذرد شدت گردوغبار برای دانش آموزان و دانشجویان خوزستانی خطونشان کشید.
این شدت آلودگی به حدی بود که طبق معمول مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری خوزستان کلیه مدارس، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی در نوبت ظهر در استان را تعطیل کرد.
همچنین آمارها نشان میدهند که استمرار روند آلودگی هوا در استان خوزستان در حال رقم زدن فاجعهای است که تبعات آن را در بلندمدت خواهیم دید؛ فاجعهای که زمینه افزایش مراجعات مردم به بیمارستانهای استان را از هماکنون فراهم آورده است.
بر این اساس در روزهای گذشته زمزمه تعطیلی سههفتهای و حتی یکماهه مدارس به دلیل آلودگی هوا از زبان ابتکار جاری شد. معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان محیطزیست کشور گفت: در این راستا، تعطیلات دوهفتهای، سههفتهای و حتی یکماهه هم پیشنهادشده است که باید ببینیم کدامیک از پیشنهادات بیشتر موردتوافق قرار میگیرد.
بعدازاین ابتکارِ خانمرئیس نماینده مردم اهواز در مجلس درواکنشی به این طرح بابیان اینکه طرحهایی مانند تعطیلی یکماهه مدارس راهکار حل مشکل آلودگی هوا نیست و تنها ذهن دانش آموزان را مشوش میکند، گفت: پیشنهاد تعطیلی یکماهه مدارس حرفی نیست که از طرف معاون رئیسجمهور مطرح شود.
جواد کاظم نسب اظهار کرد: متأسفانه با طرح این پیشنهادها دانش آموزان را ازلحاظ علم و تحصیل به تأخیر میاندازیم و برنامه منسجم و خوبی تاکنون انجامنشده است، بهعنوانمثال خوزستان استان بیماری است که مسئولان باید همت کنند و داروی آن را پیدا کنند و علاج آن این است که بسترسازی و اقدامات پایدار انجام دهیم، احیای تالابها یعنی احیای زندگی این موارد مهم هستند و باید مسئولان همت کنند چراکه متأسفانه چند سال است که تنها مسئولان شعار میدهند، خانم ابتکار به خوزستان میآید و صحبتهایی میکند و میرود و دیگر خبری از اقدامات نیست.
به گزارش رهیاب، سال تحصیلی ۹۶-۹۵ برای دانشآموزان از سوم مهرماه آغاز شد و تا ۳۱ اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت؛ وقتی به تعطیلات مدارس که میرسیم با اعداد و آمار جالبی مواجه خواهیم شد زیرا مجموع تعطیلات مربوط بهروزهای پنجشنبه، جمعه و تعطیلات رسمی است. با این اوصاف، اگر ۲۴۲ روز تقویمی را از ۹۰ روز تعطیلات رسمی و غیررسمی کسر کنیم، فقط ۱۵۲ روز دانشآموزان در کلاسهای درس حضور خواهند داشت.
در خوزستان تعطیلات نیز به این روزها ختم نمیشود چراکه روزهای گردوخاکی شدیدی نیز وجود دارد که این خود در استانی که از کمبود معلم و تجهیزات آموزشی رنج میبرد قوز بالای قوز شده است.
حالا بعد از برنامههای پیشنهادی و راهکارهای هنگام بحران خانمرئیس! برای رفع موانع و مشکلات محیطزیستی (استفاده از ماسک، کنار آمدن با گردوغبار، دعا کردن برای وزیدن بارد و بارش باران، دعا کردن برای نابودی داعش، انتظار سیساله برای حل مشکل زیستمحیطی گردوغبار و ...) را مرور کنیم قطعاً به نوع و توان مدیریتی وی برای حل معضلات زیستمحیطی بهخوبی پی میبریم؛ لذا این بار باید دید که طرح تعطیلی یک ماهه مدارس که البته در خوزستان در روزهای مواجه با بحران خاک بهصورت مقطعی یک تایم و یک روزه رقم میخورد به چه دلیل از زبان معاون رئیسجمهور بیانشده و آیا این طرح برای مقابله با بحران گردوخاک توجیه منطقی دارد یا برای مصارف دیگر بیان شده است.