1403/10/21 20:57


32418
تاریخ انتشار: 1395/07/28 17:45
در جلسه شورای سلامت خوزستان مطرح شد؛
یک محموله 2 هزار تنی گندم به دلیل نگهداری گندم‌های خریداری شده از روستاییان در انبار باتری آلوده به جیوه و سرب شد.

به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، جلسه شورای سلامت خوزستان پیش از ظهر امروز در سالن جلسات استاندار خوزستان برگزار شد. در این جلسه یکی از نمایندگان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گزارش جامعی درباره وضعیت آرد و نگهداری گندم در استان ارائه داد. در این گزارش به آلودگی یک محموله 2 هزار تنی گندم به دلیل نگهداری گندم‌های خریداری شده از روستاییان در انبار باتری آلوده به جیوه و سرب اشاره شد.

 

بعد از ارائه این گزارش، مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تولید سالانه یک میلیون و 750 هزار تن گندم در استان گفت: یک میلیون و 395 هزار تن از این گندم باید در یک بازه زمانی 35 روزه از کشاورزان خریداری شود و این موضوع کار را سخت‌تر می‌کند. امسال هم 217 هزار محموله گندم از 62 هزار بهره بردار خوزستانی خریداری کردیم.

 

کیخسرو چنگلوایی با بیان اینکه گندم استان سالم‌ترین و یا کیفیت‌ترین گندم کشور است وبه 23 استان صادر می‌شود، اظهار داشت: طرح این مسائل در جلساتی با حضور رسانه‌ها ممکن است حاشیه ساز شود و قبل از مطرح کردن این موضوع باید در جلسات کارشناسانه مورد بررسی قرار می‌گرفت.

 

وی افزود: با توجه به زیرساخت‌های موجود ما باید در حدود 630 هزار تن گندم را در انبارها نگهداری کنیم ولی ما بیش از این مقدار را از کشاورزان خریداری می‌کنیم و وقتی سیل شعیبیه آمد و من را مجبور به خریداری گندم کردند، حالا نباید از من جواب بخواهند.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: طرح مسائل این چنینی موجب بدگمانی مردم می‌شود و این مسئله در لالی به دلیل سهل انگاری رخ داد. ما وقتی این موضوع را شنیدیم، خاک را هم آزمایش کردیم چون نمی‌دانستیم آلودگی از خاک است یا انبار اما بعد از آزمایشات به این رسیدیم که به دلیل کمبود مکان برای نگهداری یک محموله گندم را به انبار نگهداری باتری فرستاده بودند.

 

در ادامه این جلسه استاندار خوزستان نگهداری غیر اصولی گندم در انبارها را کفران نعمت دانست و گفت: گندم با کیفیت را از روستاییان می‌خریم اما به دلیل سهل انگاری آن را آلوده می‌کنیم.

 

غلامرضا شریعتی افزود: بعضی از مردم محتاج هستند و اگر کسی این گندم را به صورت رایگان از ما طلب می‌کرد به او نمی‌‍دادیم چون که می‌گفتیم برایش زحمت زیادی کشیدیم و هزینه کردیم اما چون خودمان این گندم را آلوده کردیم صدایمان در نمی‌آید.

وی بیان کرد: ساخت سیلو که نیاز به تکنولوژی پیشرفته ندارد که باز هم بگوئیم تحریم مانع شد بلکه نساختن زیرساخت‌ها و توسعه ندادن انبارها برای نگهداری این گندم به دلیل سهل انگاری و بی تدبیری است.