1403/06/30 11:14


382
تاریخ انتشار: 1394/02/18 02:45
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران اعلام می کند باروری ابرها در تهران جواب داده است وی می گوید: باروری ابرها در چند روز گذشته آغاز شد که خوشبختانه ریزش باران در دو شب پیش بخاطر همین باروری ابرها بود و می توان گفت که باروری ابرها نتیجه بخش و مثبت بود.

 به گزارش آسماری نیوز به نقل از  رهیاب، 2 شب پیش تهران بارانی می شود  مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران اعلام می کند باروری ابرها در تهران جواب داده است وی می گوید: باروری ابرها در چند روز گذشته آغاز شد که خوشبختانه ریزش باران در دو شب پیش بخاطر همین باروری ابرها بود و می توان گفت که باروری ابرها نتیجه بخش و مثبت بود.


طرح باروری ابرها در بسیاری از کشورهای دنیا تجربه شده است طبق اعلام مراجع رسمی از جمله سازمان WMO راندمان باروری ابرها حدود 15 درصد است.

اما سوال اساسی این است که کدام استان ها در ایران شامل این طرح خواهند شد  تا شاید کمی از بی آبی خود را با باروری ابرها جبران کنند آیا خوزستان هم در میان این استان هاست؟

چندی پیش معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه 12 استان در کشور در برنامه باروری ابرها قرار دارند و تاکنون برای 6 استان این اقدام انجام شده است، گفت:برای امسال 10 میلیارد تومان اعتبار برای باروری ابرها درخواست کردیم و تاکنون نیز برای 6 استان آذربایجان شرقی، کرمان، یزد، اصفهان، فارس، چهارمحال بختیاری 9 پرواز عملیات باروری ابرها انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه 12 استان در کشور در برنامه باروری ابرها قرار دارند گفت:‌ علاوه بر این 6 استان، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، تهران، البرز، گیلان و مازندران هم در برنامه باروری ابرها قرار دارند.

گفتنی است عملیات باروری ابرها در سال آبی 92-91 منطقه وسیعی شامل استان های کرمان، یزد، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی را تحت پوشش قرار داده است.

تعداد عملیات هایی که در هر استان انجام شده است به صورت تفکیک شده  اینگونه است کرمان 8 عملیات، یزد 24 عملیات، کهکیلویه و بویراحمد و فارس 8 عملیات، اصفهان و چهارمحال و بختیاری 15 عملیات و آذربایجان شرقی و غربی 13 عملیات بوده و 9 عملیات باقیمانده نیز به منظور پشتیبانی صورت گرفته است

در حالی نام خوزستان در بین این استان ها دیده نمی شود که در این استان بارش‌ها نسبت به دراز مدت 51 درصد کاهش دارد از طرفی سد سازی در بالادست و انتقال آب از سرچشمه های کارون و کرخه به شدت استان را با مشکل کم آبی مواجه کرده است

این کمبود آب را وقتی بگذارید کنار این موضوع که قطب کشاورزی کشور خوزستان است و امروز طرح 550 هزار هکتاری گیر تامین آب مانده است به متضرر شدن خوزستان از کاهش بارندگی ها بیشتر پی می بریم اما در کمال ناباوری می بینیم استان خوزستان جزو استان هایی نیست که در آن طرح باروری ابرها اجرایی می شود راستی شما علت را چه می دانید جرم خوزستان چیست؟