اظهارات روحانی از آنجا تعجب مردم ناراضی خوزستان از دولت را بیش از پیش کرد که امروزه خوزستان نه هوایی برای تنفس دارد و رمقی برای زندگی.
به گزارش آسماری به نقل از رهیاب، حسن روحانی در روز یکشنبه دومین سفر خود به استان خوزستان را انجام داد و ساعت 9.30 صبح وارد فرودگاه اهواز شد. با توجه به اینکه این سفر یکروزه انجام شد، پروژه و طرحهای مختلفی در برنامه کاری روحانی قرار داشت.
در این میان رییس جمهور مانند دیگر سفرهای خود به استان های مختلف کشور سخنانی بر زبان جاری کرد که تعجب نخبگان و کارشناسان و بیش تر از همه مردم را به دنبال داشت.
شاید عجیب ترین سخن روحانی در مراسم بهرهبرداري از طرحهاي توسعه ميادين نفتي غرب کارون بود. وی در این مراسم گفت که «برجام استشمام یک هوای تازه بود» یا آنجا که گفت «وزارت نفت از برجام بهترین استفاده را کرد».
این اظهارات روحانی از آنجا تعجب مردم ناراضی خوزستان از دولت را بیش از پیش کرد که امروزه خوزستان نه هوایی برای تنفس دارد و رمقی برای زندگی.
به گفته روحانی نفت بیشترین بهره را از برجام برده است و توانسته تولید خود را بالا ببرد. فارغ از بحث بر اینکه تولید امروز نفت بیشترین حد تولید نفت در کشور است یا خیر و یا اینکه پول فروش نفت کی و چگونه به کشور عودت داده می شود اما نکته حائز اهمیت این است که با افزایش تولید نفت آیا به مسائل محیط زیستی آن نیز رسیدگی می شود.
این اظهارات روحانی با واکنش ها و مخالفت های بی شمار مردم خوزستان مواجه شده تا آنجا که شبکه های اجتماعی مملو از واکنش ها به سخنان رییس جمهور در خوزستان شده است، مردم خوزستان معتقدند که دولت روحانی نه تنها در عمل به وعده های رنگارنگ خود موفق نبوده بلکه با آنان را با مشکلات بی شمار استان تنها گذاشته است.
افزایش تولید نفت که روحانی با افتخار از آن در استان خوزستان نام برده است پیشتر باعث اعتراض های مسئولین ارشد استان شده بود چراکه دود این افزایش نفت در چشم مردم استان رفته و همچنان خواهد رفت.
چندی پیش استاندار خوزستان با انتقاد از آلودگیهای ناشی از افزایش تولید نفت، خواستار توجه به محیط زیست، سلامت مردم خوزستان و کارمندان مجموعه نفت در استان شد.
غلامرضا شریعتی با اشاره به افزایش تولید نفت در استان خوزستان و تاثیر آن بر آلودگی هوا اظهار کرد: انتظار ما این است که مشکلات استان خوزستان و آلودگیهای ناشی از تولید نفت در این منطقه به هیات دولت انعکاس داده شود و در این زمینه، عوارضی به خوزستان پرداخت شود؛ زیرا نباید آسیب بیشتری به خوزستان وارد شود. باید مشخص شود که با افزایش تولید نفت، برای خوزستان چه برنامهای وجود دارد.
وی تاکید کرده بود: تمام اعتراضهایی که نسبت به افزایش تولید نفت در خصوص مشکلات محیط زیست و آلودگی هوا مطرح میشود بحق است؛ در تمام دنیا نفت تولید میشود ولی آلودگی آن نیز کنترل میشود.
احمد سیاحی معاون عمرانی استانداری خوزستان با ابراز نارضایتی از نگاه صرفا اقتصادی به خوزستان خاطر نشان کرد: رفع مشکلات زیست محیطی خوزستان بدون همکاری وزارت نفت ممکن نیست.
وی با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید نفت بدون درنظر گرفتن مشکلات استان توهین به شعور مردم است، افزود: اگرچه وزرات نفت منکر مشکلات ایجاد شده در تالاب هورالعظیم می شود اما بررسی ها نشان می دهد کمپ های نفتی زیادی در تالاب وجود دارد.
سیاحی با طرح این پرسش که تکلیف سلامتی مردم چیست، تصریح کرد: آب و هوای نامناسب و مشکلات تنفسی باعث مهاجرت مردم از خوزستان شده است.
به گزارش رهیاب، یکی از ویژگیهای نخستین سفر استانی روحانی به خوزستان، پرداختن به مشکلات عدیده زیست محیطی در خوزستان و وعده برطرف کردن آنها بود اما حالا که بیش از سه سال و نیم از عمر دولت و همچنین حدود سه سال از وعده های زیست محیطی روحانی به مردم استان می گذرد، این مشکلات دوچندان شده است.
از مساله ریزگردها زخم کهنه مردم این دیار که بگذریم، اهواز به دلیل آلودگیهای صنعتی نیز آب و هوایی بسیار ناسالم دارد. طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی اکنون اهواز آلودهترین شهر جهان از این نظر محسوب میشود.
مساله آب در خوزستان نیز مدتهاست به یک بحران زیست محیطی و اجتماعی تبدیل شده است به طوری که دیگر نه برای کشاورزی و نه برای آشامیدن مناسب نیست. از سوی دیگر بحث انتقال آب از کارون به استانهای دیگر نیز در ماههای اخیر بسیار مناقشه برانگیز بوده و موجب برانگیختن مخالفتهایی وسیع در سطح استان خوزستان شده است.
روحانی در حالی بعد از سه سال به خوزستان سفر کرد و حرف از اعجاب جهانیان به برجام با توجه به هوای تازه آن برای مردم و همچنین تولید بیشتر نفت می زند که مردم خوزستان حتی خاک شان آلوده شده است و هوایی برای تنفس ندارند، مردم استان خوزستان هر روز شعله هایی را مشاهده می کنند که نه تنها چرخ زندگی شان را نمی چرخاند بلکه با دودهای سیاه خود برای اندک نفس آنان شاخ و شانه می کشد.