1403/08/01 10:56


600
تاریخ انتشار: 1394/02/24 10:06
امسال، اقتصادی تر از سال های گذشته
امسال، اقتصادی تر از سال های گذشته

 

وبلاگ شخصی علی اکبری نوشت:

 

نقل قولی از علی اکبری :

 

توجه به نامگذاری سالهای اخیر نشان از اهمیت موضوع نام سال در عرصه اقتصاد داخلی و توجه مسئولان در رابطه با موضع سال را نشان میدهد که با دقت در بطن شعار سال ۹۴ “سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی “می توان شعار امسال را اقتصادی تر از سال های گذشته یافت.

 

دولت – ملت ( NATION – STATE  ) ؛اصطلاحی است که از دیرباز محل توجه و موضوع بحث و گفتگوی اندیشمندان  علوم سیاسی و صاحب نظران علوم اجتماعی بوده است؛هم اکنون این دو نیرو و قدرت داخلی باید درست در دست هم دهند و برای پویایی کشور در عرصه های مختلف قدم های موثری بردارند.

مفهوم دولت – ملت ، در حقیقت در پی آن است که پس از بیان ماهیت و چیستی این پدیده ، حدود و مرزهای روابط میان مردم با حکومت و حاکمان را ترسیم و چگونگی ایفای تعهدات متقابل میان این دو عنصر اجتماعی و این دو بازیگر مهم صحنه سیاسی جامعه را تعیین و تبیین نماید .

در یک معنی می توان گفت که دولت و ملت هر دو از یک نهادی اجتماعی کوچک و بزرگ تشکلیل شده اند که در اصل یکی هستند و رابطه بین اینها رابطه عموم وخصوص من وجه است به این معنی که هر دولتی از ملت است ولی هر ملتی دولتی نیست.

جدایی این دو از هم در یک نقطه و تقابل در نقطه ای دیگر می رساند که باید در جاهایی با هم اتحاد داشته باشند و در عین حال به رقابت هایی دست یزنند.

ملت و جمعیت به عنوان یک قدرت واقعی محسوب می شود که بدون آن دولت معنی ندارد و شاید بتوان گفت که اگر ملت نباشد عملا دولتی وجود ندارد.

اهمیت ملت علاوه بر تاثیر گذاری در اقتصاد ، اشتغال، تولید و… در عرصه های نظامی و حفظ مرزها مشخص می شود که اگر کشوری از این نهاد مهم غفلت کند با چالش های بزرگی مواجه خوهد شد.

در نامگذاری شعار امسال از واژه دولت و ملت استفاده شده است که این می رساند باید دولت و ملت دست در دست هم با همدلی و همزبانی باید همه  مشکلات کشور از جمل مشکل اقتصادی را خودشان در داخل حل کرده و به لوزان سوئیس چشم ندوزند.

 

همدلی و همزبانی
نقش دولت به عنوان کاگزار و ملت به عنوان کارفرما در این عرصه کاملا برای دولتی ها و مردم مشخص است و همه باید با توجه به فرمایشات رهبری و با تکیه بر اقتصاد مقاومتی در راه پویایی اقتصاد کشور تلاش کرده و دولت نیز باید در این زمینه از مردم حمایت گسترده ای داشته و با حمایت های خود در اعطای وام های مختلف و کم کردن مالیات از تولید داخل حمایت کند.

مسئله ای که اکنون جامعه ایران بیشتر از آن ضربه می خورد بحث اقتصاد است که سالهاست برخی مسئولین برای درست کردن اقتصاد و لو به صورت نوشته نه در عمل تلاش می کنند.

اهمیت اقتصاد در شکوفایی جامعه و افراد آن برای همه مثل روز روشن است و مسئولین باید در راستای اجرا و گسترش عدالت عمومی تلاش کرده و از سه مثلث “پارتی بازی، رشوه ، اختلاس”پرهیز کنند.

 

در یادداشت بعدی به فساد در ادارات پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/