1403/10/04 21:37


615
تاریخ انتشار: 1394/02/28 17:56
مدیر جهاد کشاورزی مسجدسلیمان:
حسین پور گفت : متاسفانه سازمان آب و برق خوزستان هیچ گونه حق آبه ای را برای مردم شهرستان های مسجدسلیمان ,لالی و اندیکا قائل نمی شود و در واقع این سازمان قفل بزرگی را بر در توسعه کشاورزی مسجدسلیمان زده است.

به گزارش آسماری نیوز  خشکسالی بی سابقه در فصل  زراعی 94-93 خسارت زیادی را به کشاورزان شهرستان مسجدسلیمان وارد کرده است.

ناصر حسین پور رئیس جهاد کشاورزی مسجدسلیمان در همین رابطه به خبرنگار ما گفت : در سال زراعی 94-93 در مسجدسلیمان حدود 26هزار هکتار زمین زیر کشت گندم و 4 هزار هکتار  زیر کشت جو داشته ایم که متاسفانه  بروز خشکسالی بی سابقه  و حدود 85روز وقفه در  بارندگی  باعث شد تا خسارتی  بیش از 20میلیارد تومان به کشاورزان  منطقه وارد شود.

وی افزود : متوسط تولید گندم در سال زراعی امسال از 1200کیلوگرم در هر هکتار به کمتر از 200کیلوگرم کاهش یافته است و در مدت مشابه سال گذشته ما 6250تن خرید گندم داشتیم اما در پایان فصل زراعی امسال بدلیل بروز خشکسالی  تا امروز فقط 900تن از کشاورزان خرید داشته ایم که تقریبا کمتر از یک ششم تولید سال گذشته است.

حسین پور  تصریح کرد : این کاهش تولید و خسارت وارد شده به کشاورزان ناشی از این است که به رغم وجود منابع آبی عظیم و امکان ایجاد سدهای خاکی در منطقه تمبی و مخزن عظیم آسماری که می تواند چند هزار هکتار  از اراضی کشاورزی را آبیاری تکمیلی کند اما  سازمان آب و برق خوزستان اجازه برداشت آب را به کشاورزان نمی دهد  ,در حالی که با استفاده از این منابع آبی می توان میزان تولید محصول  در هر هکتار  را به 5 تن رساند.

 

رئیس جهاد کشاورزی مسجدسلیمان  با اشاره به اینکه در هر ثانیه 2متر مکعب آب از مخزن آسماری بدون استفاده هدر می رود ادامه داد : هم اکنون 140کیلومتر  از اراضی شهرستان در حاشیه دریاچه سدهای گتوند و گدار لندر قرار دارد  و این استعدادی است که می توان  برای توسعه کشاورزی از آن استفاده کرد  اما متاسفانه سازمان آب و برق خوزستان هیچ گونه حق آبه ای را برای  مردم شهرستان های مسجدسلیمان ,لالی و اندیکا قائل نمی شود و در واقع این سازمان قفل بزرگی را بر در توسعه کشاورزی مسجدسلیمان زده است.

 

وی  اظهار داشت : با وجود این منابع عظیم آبی کلیه  اراضی کشاورزی منطقه  کاملا به صورت دیم زیر کشت می رود و در واقع سازمان آب و برق خوزستان  سالیانه چندین هزار شغل پایدار و چندین هزار میلیارد فرصت تولید را از کشاورزان منطقه سلب کرده است .سازمان آب و برق خوزستان باید پاسخگو باشد و انتظار مردم و کشاورزان از این سازمان  و وزارت نیرو این است که هرچه سریعتر وضعیت تخصیص حق آبه مسجدسلیمان را مشخص کنند.

حسین پور  در خصوص اجرای طرح 550هزار هکتاری کشاورزی  ادامه داد : طرح 550هزار هکتاری مقام معظم رهبری نیز بدلیل عدم تخصیص  آب هیچ گونه پیشرفتی در مسجدسلیمان نداشته است.

 

حسین پور با تاکید بر اهمیت توسعه کشاورزی خاطرنشان کرد : توسعه کشاورزی در راستای اقتصاد مقاومتی  است و اگر بخواهیم یک اشتغال مولد و پایدار را برای مردم مسجدسلیمان ایجاد کنیم بهترین گزینه توسعه کشاورزی است و سازمان جهاد کشاورزی این آمادگی را دارد تا در صورتی که سازمان آب و برق خوزستان حق آبه مسجدسلیمان را مشخص کند نسبت به سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی اقدام نماید.