اخلاق محمدیان اظهار داشت:در شهرک های صنعتی 2300 قرارداد داریم که 1137 واحد آن تا پایان سال93 به بهره برداری رسیدند که حدود 83 درصد آن در چرخه ی تولید هستند و واحد های دیگر به علت مشکلاتی که داشتند از چرخه ی تولید خارج شدند .
شهرکهای صنعتی به دليل نقش بسيار ارزنده و مهمی که در راستای ايجاد اشتغال، تعادل اقتصادی، استفاده از توانمنديها و پتانسيلهای استانها و بهبود وضع صادرات در يک کشور دارند از اهميت بسياری برخوردارند به همین علت به سراغ اخلاق محمدیان مدیرعامل شهرک های صنعتی استان خوزستان رفتیم تا از آخرین وضعیت شهرک های صنعتی استان جویا شویم.
رهیاب:اقای محمدیان مهمترین اقدامات صورت گرفته در حیطه ی کاری شما چیست؟
محمدیان:اولویت ما بهبود فضای عمومی شهرک های صنعتی ست به حدی که صنعتگر از بابت امکانات ، دغدغده ای نداشته باشد با آماده سازی فضای شهرک ها ،نظافت فضای عمومی،ایجاد فضای سبز و تکمیل زیر ساخت های لازم، تلاش کردیم تا صنعت گران در درون شهرک های صنعتی احساس رضایت کنند.
در سال گذشته 30 هکتار فضای سبز ایجاد کردیم توانستیم به واسطه قانون خصوصی سازی اصل44 اداره امور 10 شهرک را برای اولین بار تحویل شرکت های خدماتی بدهیم.
تکمیل روشنایی و تامین امنیت، ایجاد شبکه های جدید و تکمیل مخابرات شهرک ها، تامین آب از دیگر اقدامات ما بوده است در سال گذشته 48 واحد راکد را راه اندازی مجدد کردیم و با همین کار فرصت های شغلی خوبی ایجاد شد همچنین حدود68 واحد جدید شروع به کار کردند و 1200نفر مشغول به کار شدند.
رهیاب:مشکلات پیش روی صنعت در استان خوزستان و راهکارهای رفع مشکلات صنعتگران چیست؟
محمدیان:اگر واحدهای صنعتی را دو دسته در نظر بگیریم، یک دسته واحدهایی هستند که برای شروع، متقاضی سرمایه گذاری هستند در شرایط موجود تسهیلاتی در بخش صنعت وجود ندارد که بتوانیم به این واحد ها کمک بکنیم این واحد ها با سرمایه های شخصی کارهایشان را انجام میدهند.
دسته ی دوم واحد هایی است که در چرخه ی تولید هستند که قطعا نیاز به حمایت دارند مخصوصا در بخش تامین نقدینگی که این همکاری از طریق تسهیلات سیستم بانکی وجود ندارد استان خوزستان در این بحث ضعیف تر از استان های دیگر است.ما انتظار داریم در این زمینه بانک ها نرمش بیشتری نشان بدهند.همه ی ما یک خانواده هستیم .
یکی دیگر از مشکلات این واحد ها بازار فروش است با برگزاری نمایشگاه های مختلف به دنبال حل این معضل هستیم باید در جامعه بر استفاده از تولیدات داخل تاکیدی شود استاندار هم سال گذشته دستور دادند که تولیدات استان استفاده شود در همین زمینه جلساتی نیز برگزار شد و قرار است تا از تولیدات داخلی استان استفاده شود.
رهیاب:چرخه ی صنعت و صنعتگری استان خوزستان چه میزان از صادرات کشور را به خود اختصاص داده است؟
محمدیان: در بحث بازار یابی سال گذشته نشست های مشترکی را با اتاق های بازرگانی وتعاون عراق داشتیم تاجران عراقی را دعوت کردیم آنها از شهرک ها صنعتی بازدیدی داشتند و از واحد های صنعتی دیدن کردند.
رهیاب:آماری ازکارخانه ها یا واحدهای صنفی، صنعتی تعطیل شده دارید؟
محمدیان:در شهرک های صنعتی 2300 قرارداد داریم که 1137 واحد آن تا پایان سال93 به بهره برداری رسیدند که حدود 83 درصد آن در چرخه ی تولید هستند و واحد های دیگر به علت مشکلاتی که داشتند از چرخه ی تولید خارج شدند که ما تلاش میکنیم این واحد ها راه اندازی مجدد بشوند و به چرخه ی تولید استان برگردند.
رهیاب:تا میزان رضایت مندی مطلوب در عرصه صنعت چقدر فاصله داریم و چه راهکارهایی را برای حمایت از تولید استان خوزستان دارید؟
محمدیان:میزان رضایت مندی در بخش صنعت و معدن حد و اندازه ندارد چون تولیدات روز به روز باید ارتقاء پیدا کند و دنبال بازارهای جدید باشیم باید نوع محصولی که تولید میشود به گونه ای باشد که در بازار راحت به فروش برسد.
در کشورهای پیشرفته طوری کار میکنند که محصولاتشان همیشه بازار خود را دارد لذا حد و اندازه ای برای محصولات تولیدی مخصوصا در بخش صنعت نمیتوانیم متصور شویم باید تلاش کنیم تا محصولات از بازار داخل به بازار خارج راه پیدا کنند اگر ما به این مرحله برسیم تحول اساسی در در بخش صنعت ایجاد میشود.
رهیاب:در آخر اگر نکته ای هست بفرمایید.
محمدیان:در خصوص خواسته های که صنعتگران دارند و کسانی که در شهرک های صنعتی مستقر هستند اما نتوانستیم برای آنها کاری انجام دهیم عذر خواهی می کنم .