1403/10/06 16:41


880
تاریخ انتشار: 1394/04/28 15:21
دستاورد بزرگ فرزندان ایران در زمان تحریم
یکی از واحدهای نیروگاه برق آبی سد مسجدسلیمان که حدود ۵ سال پیش از مدار خارج شده بود با توانمندی متخصصان ایرانی به شبکه سراسری وصل شد.

به گزارش آسماری نیوز در 160 کیلومتری شمال شرق اهواز و 25.5 کیلومتری شمال شرقی شهر مسجد سلیمان، سدی واقع شده که به نام سد مسجد سلیمان نام گذاری شده است.

در کنار این سد، نیروگاهی برق آبی با 8 واحد 250 مگاواتی ساخته شده که سازنده توربین 4 واحد اول، شرکت «هاربین چین» و سازنده توربین 4 واحد توسعه آن، شرکت «فوبت اتریش» بود. همچنین سازنده ژنراتور 4 واحد اصلی شرکت «الین اتریش» و سازنده ژنراتور 4 واحد توسعه، شرکت « GE کانادا» بود.

در تابستان سال 89 توربین و ژنراتور یکی از واحدهای توسعه ای این نیروگاه از مدار خارج شد. کارشناسان بهره برداری، خراب شدن برخی قطعات و نیاز به جایگزینی آنها را دلیل از مدار خارج شدن این واحد 250 مگاواتی دانستند. از اینرو با شرکت های سازنده قطعات این واحد از جمله شرکت «فوبت اتریش» و « GE کانادا» مکاتبه شد تا قطعات جدید برای تعمیر و بهره برداری مجدد از این واحد، خریداری شود اما به بهانه تحریم های ناعادلانه غرب علیه ایران، این شرکت ها از در اختیار قراردادن قطعات مورد نیاز این پروژه خودداری کردند.

از اینرو مسئولان وقت تصمیم گرفتند تا با تکیه بر توانمندی داخلی اقدام به ساخت و نصب تجهیزات واحد از مدار خارج شده نیروگاه مسجد سلیمان کنند.

اکنون که چند روزی از توافق وین می گذرد و قرار است ایرانِ پس از تحریم را شاهد باشیم، دستاورد 5 سال تلاش متخصصان داخلی به نتیجه رسیده و واحد هفتم نیروگاه برق آبی مسجد سلیمان با نصب قطعات تولید داخل به مدار بهره برداری بازگشته است.

سیدحمید صالحی سرپرست شرکت مدیریت تولید و بهره‌برداری سد و نیروگاه مسجدسلیمان در این خصوص گفت: با تلاش کارشناسان این واحد، تعمیرات اساسی توربین و ژنراتور واحد 7 به پایان رسید و واحد با توان تولیدی 250 مگاوات به شبکه سراسری متصل شد.

وی افزود: واحد 7 نیروگاه مسجدسلیمان در تابستان سال 89 به دلیل اشکال در توربین و ژنراتور از مدار خارج و با توجه به اعمال تحریم، رفع مشکل به کارشناسان داخلی سپرده شد که در این راستا با فعال کردن تولیدکننده‌های داخلی، قطعات معیوب از جمله شینه‌های ژنراتور، قطب‌های ژنراتور و هسته استاتور توسط شرکت‌های ایرانی طراحی، ساخته و به دست متخصصان بومی نصب و راه‌اندازی شد.

صالحی با بیان اینکه تعمیر اساسی توربین و ژنراتور و راه‌اندازی واحد 250 مگاواتی، دستاورد بزرگی است که توسط فرزندان ایران حاصل شده، تصریح کرد: پیگیری‌ها، حمایت و همکاری‌های معاونت بهره‌برداری سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان در راه‌اندازی و بهره‌برداری از این واحد در پیک تابستان نقش بسزایی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی واحد 7 ظرفیت تولید نیروگاه مسجدسلیمان به 2000 مگاوات رسید که می‌تواند نقش مؤثری در تولید انرژی، کنترل فرکانس و پایداری شبکه برق کشور ایفا کند.

 

تسنیم