1403/10/19 03:32


92836
تاریخ انتشار: 1396/02/01 21:28
دکتر شهبازی در جمع هنرمندان و خبرنگاران مسجدسلیمان:
دکتر شهبازی در پایان ابراز امیدواری کرد:امیدوارم معیارها و ملاک هایمان برای انتخاب اصلح باشد و فردی را انتخاب کنیم که شایستگی و لیاقت لازم را داشته باشد.

به گزارش آسماری, اولین نشست از سلسله جلسات هم اندیشی با محوریت انتخاب الگوهای صحیح فرهنگی و اخلاق انتخاباتی توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مسجدسلیمان و انجمن خبرنگاران و مطبوعات ظهر امروز با حضور جمعی از خبرنگاران و هنرمندان  در فرهنگسرای جوان مسجدسلیمان برگزار شد.

 

دکتر مسعود شهبازی  رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی مسجدسلیمان و استاد دانشگاه در سخنانی در این جلسه ضمن تشکر از انجمن خبرنگاران مسجدسلیمان برای برگزاری این برنامه گفت:رسانه ها چشم بینا و بازوی جامعه هستند چراکه معضلات جامعه را رصد می کنند و برای رفع معضلات ارائه راهکار می کنند و در خیلی مواقع با روشنگری که می کنند باعث شفاف سازی و رفع مشکلات و معضلات جامعه می شوند.

 

وی افزود:وقتی صحبت از انتخابات می شود باید ملی بیاندیشیم و منطقه ای عمل کنیم.ما در مسجدسلیمانی زندگی می کنیم که باید با توجه شرایط موجود  بهترین انتخاب را بویژه در عرصه شورای شهر داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: یکی از تفاوت های انسان با تمام موجودات قدرت انتخاب انسان است که بوسیله آن انسان ها می توانند در زندگی خود حاکم باشند.انسان ها هرلحظه انتخاب می کنند و هر سال یک طرح و برنامه جدید برای  بهبود زندگی خود دارند, از غار نشینی تا سفر به کره های دیگر که نشان دهنده تغییر و تحول پذیری انسان ها است.

 

شهبازی  گفت:ما انسان ها برخلاف سایر موجودات به روش های مختلفی  انتخاب می کنیم ,برخی انسان ها انتخاب هایشان سودجویانه است که در صدر اسلام هم دیدیم برخی ها به پیامبر(ص) گفتند ما به شما ایمان می آوریم به شرطی که این شرایط را برای ما فراهم کنید,چنین انتخابی سودجیانه است. برخی هم  از روی تهدید انتخاب می کنند یعنی در خلوت خود حساب و کتاب می کنند که اگر ما این انتخاب را انجام ندهیم در آینده با مشکلاتی مواجه خواهیم شد و ما را تهدید می کنند.

 

وی افزود:عده ای دیگر ما را برای انتخاب تطمیع می کنند و به ما وعده می دهند و ما را به طمع می اندازند اما بهترین نوع انتخاب,انتخاب از نوع آگاهانه است,انتخابی که بعد از آن پشیمان نشویم. خیلی از ماها بعد از انتخابمان پشیمان می شویم  چون در انتخابمان همه جانبه نگر نبوده ایم و به علت اینکه انتخابمان از روی آگاهی نبوده پشیمان می شویم.

 

وی تاکید کرد:انتخاب آگاهانه می شود انتخاب اصلح اما اصلح چه کسی است؟  اصلح کسی است که به درد مردم رسیدگی می کند و پاک دست است و این چیزی است که در مسجدسلیمان خیلی برای ما مهم است.اصلح اهل تقوا و خرد جمعی است اما خیلی از مواقع افرادی هستند که اعتقادی به خرد جمعی نداشته و خود رای هستند که چنین اشخاصی نمی توانند عضو یک شورا باشند.

 

عضو انجمن نخبگان استان خوزستان تصریح کرد:اصلح خداترس و عادل است و از سلامت روان برخوردار است. باید کسانی را که وارد عرصه شورا می شوند بررسی کنیم که اگر این افراد سلامت روانی نداشته  باشند به خود و جامعه آسیب می رسانند.

 

وی عنوان داشت: اصلح تعهد و تخصص دارد و دغدغه مند است. به امور شهری اشراف دارد و برای منافع شخصی خودش کار نمی کند. یکی از مشکلات ما در عرصه شورای اسلامی شهر این است که منافع جمعی را بر منافع شخصی ترجیح  نمی دهند.

 

 

وی با بیان اینکه عضو شورای شهر باید به وظایف خود آگاه باشد خاطرنشان ساخت:شورای شهر وظایفی دارد که در قانون مشخص است  اما دو وظیفه مهم شورا  اجرا و نظارت است و افراد باید اشراف کامل به مسائل داشته باشند.

 

وی ضمن برشمردن عوامل عقب ماندگی در مسجدسلیمان اظهار داشت:در مسجدسلیمان یکسری آسیب ها در انتخابات داریم که به نوعی می توان آنها را عوامل عقب ماندگی مسجدسلیمان و بختیاری برشمرد.یکی از این دلایل قوم گرایی در قوم بختیاری و مسجدسلیمان است. بختیاری زخم خورده قوم گرایی و انتخابات و انتصاباتی است که نه براساس شایسته سالاری بلکه براساس ژنتیک انجام شده است.

 

وی ادامه داد:وقتی ما براساس ژنتیک و قومیت انتخاب می کنیم و قوم گرایی انتخاب می کنیم کار ما شبیه لانه سازی پرندگانی است که هزاران سال است براساس غریضه انجام می دهند و این خیلی ویرانگر است که اگر کسی در ستادهای انتخاباتی ما حضور نداشته باشد  آن شهروند را شهروند درجه دوم محسوب می کنیم.

 

دکتر شهبازی تصریح کرد:تا کی ما می خواهیم ملاک هایمان در انتخاب بجای اینکه براساس توامندی و توانایی های افراد باشد متوجه این سوال کلیشه ای باشد که فرد از کدام طایفه است؟

 

وی در رابطه با معضلات انتخابات افزود:در انتخابات مسجدسلیمان معضل دیگری که دیده می شود عدم مطالبه گری ما بختیاری ها است.عدم مطالبه گری از ماانسانهای قانعی ساخته است که برای ذره ای آسفالت چندین پلاکارد می زنیم در صورتی که این وظیفه ذاتی و اولیه آن مسئول است.این معضل بنرنویسی که در مسجدسلیمان راه افتاده نشان دهنده این است که به حق و حقوق خودمان آشنا نیستیم و شهروندان مطالبه گری نیستیم  که همین هم باعث شده مناطق بختیاری نشین جز مناطق کم برخوردار باشند و این کم برخورداری ما ریشه در خودمان دارد.

 

رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی مسجدسلیمان خطاب به مطبوعات گفت:ازشما می خواهم این  انتخابات قوم گرایی را زیرسوال ببرید.از مسئولان بپرسید چه برنامه ای برای مشکلات و معضلات مسجدسلیمان دارند.چرا مردم مسجدسلیمان باید دره ای از لجن زار و فاضلاب رو باز در سطح شهرشان در جریان باشد وسلامت عمومی مردم مسجدسلیمان در خطر باشد؟ از مسئولان بپرسید چه برنامه ای برای فضای شادابی و نشاط  مردم دارند؟

 

وی با انتقاد از شورای شهر مسجدسلیمان تصریح کرد:چهار سال شورای شهر ما درگیر دعواهای درونی خودشان بودند و تا زمانی که شورای شهر با هم درگیر باشند بجای اعتلاف  تبدیل به اختلاف می شوند.شورا باید محلی برای خرد جمعی  بشود و به عنوان یک شخصیت حقوقی برای رفع معضلات مردم تلاش کنند اما متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده است.

 

دکتر شهبازی در پایان ابراز امیدواری کرد:امیدوارم معیارها و ملاک هایمان برای انتخاب اصلح باشد و فردی را انتخاب کنیم که شایستگی و لیاقت لازم را داشته باشد.